Setkání s přáteli potěší ... a tak jsem se sešel s Jirkou-jirulou, který si vyrazil do Chotusic, kdežto já to mám dál a proto jsem jel do Čáslavi

. Fotky máme z Dne otevřených dveří na Letecké základně dost podobné, jinak to ani nemohlo být, protože jsme byli od sebe od 1 do 5 metrů. Při tomhle fotografování se moc nevyhledává kompozice, když to letí je třeba fotografovat! - aby to tam bylo, občas někdo vleze do záběru, ale napravit už to nejde, neboť i ten pomalý objekt tam má nejmíň 120 km/hod, protože by jinak spadl. To "létej pomalu a nízko" tedy moc neplatí, jen z té menší výšky je potom možná menší rána, ale na výsledku v tom už moc velký rozdíl nebývá

.
Začnu těmi pomalejšími, abych se rozcvičil

- Tiger Moth -cvičný dvouplošník, na kterém začínali létat čsl. piloti ve Velké Britanii, pokud již nebyli vysvičenými piloty, a ještě ho dám jednou...a už to začíná, sleduji letící objekt, mačkám spoušť ..a mám tam i polskou hlavu, byl o dost delší než já a ještě si stoupnul na beton držící plot, takže jsem se přes něj nedostal

, až přiletí Štefan, tak tyhle Jóžiny nechám popráškovat....a už je tu-tu-tu, asi to komentuje Pitkin

.
A nějakou helikoptérku .. aspoň žlutého Kryštofa.