Jarouš píše:S..... Edo, TVM znamená Tesla Valašské Meziříčí. Mimochodem ty Tvoje hezké bedny s velkým basákem bych nikdy nedal přímo na podlahu, to je zvukové barbarství...

.....
Dík za upřesnění té zkratky TVM.
A k tomu umístění - bylali-by podlaha dřevěná, nebo v patře, byla by to rezonanční šílenost!

Souhlas.
Ale! - mám silné
betonové podlahy

A neboj, zkoušel jsem je dát na rám (taková štokrlata), na gumové nožky, i na TV stolek a prostě nejlíp hrály basy (nejhlouběji a
bez rezonancí(!!!)) právě takto - přímo na tom betonu, filcovým silným kobercem odizolovány
Jsou navíc ze silné husté dřevotřísky a tak strašně těžké a vystlané buničinou a tak nerezonují ani jejich stěny
Dřív, kdy nebyly repráky, natož lampové zesilovače tak výkoné, byl účel, aby hrálo i dřevo, podobně jako akustická kytara, kontrabas.
Dnes však naopak není žádoucí aby hrálo i dřevo, obdobně u elektrické kytary, el. basy, neb pak vnáší spíše nevyrovnaný zvuk různých tónů - rezonance vyšších harmonických a jen u některých tónů proto - dle rezonančních kmitočtů každé stěny bedny i celkového objemu bedny

(i každá místnost má svoji rezonanční frekvenci a to nejen dle objemu, ale i poměru stran!)
Čili - místnost mám nevelkou členitou, koberec, semišová sedačka, závěsy, police a obrazy a hrbolatá zeď a bedny jsou pevné těžké a výhybkami odstraněny rezonanční kmitočty repráků , bych málem zapoměl dodat, a tak ani nepotřbuji EQ (equalizer)

Což u velkého PA v českých holých sálech...

je nutnost!