"Bezzrkadlo" zdraví "zrkadla"
Tak a idem to skúsiť prvýkrat na Digineff a tiež prvýkrat do vlákna kde vládnu zrkadla - no som zvedavý, ako "ustojím" to svoje "bezzrkadlo Samsung NX11 v porovnaní s vame

, ktoré vlastním len od augusta a teda som vlastne nováčik zoči voči profíkom

, keď tých fotiek na zverejňovanie nie je ešte tak veľa.
Pár slov o mne na úvod:
tento mirrorrless foťák som si vybral hlavne kvoli rozmerom, váhe a hlavne že za málo penez je tu veľa muziky

(foťák som kúpil v sete s dvomi objektívmi (po prepočte cca 27-80 a 70-300 a to za neuveriteľných 480.-€, no nekúpte to, je to cenovo neporovnateľné so zrkadlami Nikon a Canon, ale kvalitou áno), no a tiež kvôli tomu, že zrkadlovky vlastne už pomaly odchádzajú do historie

( Uff, to som asi nemal, teraz sa do mňa pustia....

). No dobre, nechcel som vás uraziť, ale zrejme mi dáte za pravdu, že na tom niečo bude, najbližšie roky nám tak či tak ukážu čo je na tom pravdy.
Je to foťák s APS-C čípom, teda mirrorless so srdcom zrkadlovky a teda istá rodinná príbuznosť s vami tu je a mohol by som byť tak trochu v rodine

. A na čo sa zameriavam? No na všetko čo je pekné

hlavne na krajinky, faunu, a flóru, mám rád telefoto a tiež zväčšeniny a makro (používam predsádku ale je už v predaji špičkový Samsung macroobjektív - snáď v budúcnosti až nasporím

).
No, krátky úvod by bol (ako káže slušnosť) a teraz len vybrať nejakú dobrú fotku na úvod a ešte zvládnuť zverejnenie a mohol by som mať prvý úspešný krok za sebou

. No uvidím, či to tak bude...
Začnem jednými z mojich prvých krajinkárskych augustových, vo večernej nálade so slnkom na obzore

Podotýkam, že fotky väčšinou nijako neupravujem v postprocesingu (nedostatok času), ako "vylezú" s foťáka tak ich zverejňujem (aspoň zatiaľ)

- že to pekne vykreslil?
- vecerna nalada1.jpg (852.65 KiB) Zobrazeno 10799 krát

- Silné protisvetlo, myslím, že to celkom dobre zvládol :)
- vecerna nalada2.jpg (763.74 KiB) Zobrazeno 10799 krát

- no a teraz som sa zahral tak trochu na umelca
- vecerna nalada3.jpg (769.29 KiB) Zobrazeno 10799 krát