Ahoj kolegáčci a kolegyňko. Když se zpětně kouknu na reakce na mé fotky , tak je mi stydno , protože si před vámi připadám jako lhář a ,,oblbovač".
Chvála na mou hlavu ohledně zachycení parádního plastického světla (příp.parádní světelné nálady ) je bohužel neopodstatněná

. Jen málokdy si dopředu zjišťuji jaká bude oblačnost, viditelnost a v kolik hodin nejoptimálnější postavení slunce a nasvícení. Většinou vyrazím když mám čas a chuť a pak to nafotím ,,jak to právě je ". Podle toho to také vypadá a tak jsem si pořídil plugin ( zásuvný modul ) do Zoneru, který na dvě kliknutí udělá ,,malý zázrak" a ,,vylepší" i tu mou největší fotografickou sr..ku

...viz příloha jako ukázka.
Karlík
PS: uvědomuji si, že výsledné fotky jsou přeostřené, přesaturované a příliš kontrastní, ale je to dané mou leností

. Mé fotky z výletů posílám jako tipy mailem svým známým a kamarádům a ti bohužel jsou už jsou touto ,,módou" natolik ,,zkažení" , že kdybych poslal fotky tak já je považuji za optimální, tak se jim nebudou líbit a budou mít připomínky. A protože se mi nechce dělat dvě verze stejných fotek , tak i sem dávám tu ,,úpravu" pro mail, která není úplně optimální....tož tak. ....a teď do mne , že to není profesionální

( vlastně já zapomněl že ,,nejvyšší guru a kritik " je už na cestách po Asii ).