Víš, bilbo, do hudby bych se nikdy neodvážil Ti kecat. Ale podle některých Tvých obrázků z poslední doby to opravdu nevypadá, že bys měl v barvách nastudováno. Jestli třeba tady
download/file.php?id=10575,
download/file.php?id=9179,
download/file.php?id=9121,
download/file.php?id=9120,
download/file.php?id=8521,
download/file.php?id=8522 nevidíš tu převahu modré, něco není v pořádku

.
Vím, že jsi v posledním odstavci nikoho nejmenoval. Bylo-li to myšleno obecně, tedy že by jsi takové doporučení vztahoval i na sebe, rozvinutí diskuze stran problematiky správy barev bych jenom přivítal. Akorát nevím, kdo by nás v ní opravdu dokázal posunout dál a hlavně to dokázal dávkovat dostatečně srozumitelně. Jestli se ale ten poslední odstavec měl týkat primárně konzervativního staromilce, tak ten momentálně nemá pocit, že by jsi byl v tomto ohledu o několik koňských délek před ním, spíš naopak. Alespoň z fotografií nemá ten pocit...
Počasí sleduju nějakých 35 let, prostě mě to baví. Moc dobře vím, jak často tady u nás na východě Moravy selhávají matematické modely odhadu srážek, proto je vůbec nevyhledávám, stačí mi to, co ukáží v televizi. Proto ten několikahodinový předstih neberu s velkou váhou, na rozdíl od radaru. Od rána u nás prší taky a vypadá to, že to do večera vydrží. Na Šumavě už to končí, že Bohouši?
Do hudby bych se Ti fakt neodvážil kecat, gramofon a desky jsem nevyhodil, za cédéčka jsem dal fůru peněz, nemám doma jedinou vypálenou kopii, pouze originály z kamených obchodů. A v devadesátých letech nebyly zrovna nejlevnější, hudební průmysl musel mít ze mě radost, o jaké se mu v posledních letech ani nezdá

.
Za svou osobu diskuzi o barvách končím. Kamarád Svaťa, majitel D7000, mi včera říkal, že v rychlosti přečetl dvě stránky a že tu řešíme samé p*čoviny. Svaťa je tiskař. Odradilo ho to, čekal by něco o kvalitách objektivů, nastavení foťáků, postupů při úpravách atd. Barvy prostě nevyřešíme.