Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod **lasta » 04 črc 2018 09:47

pe-pa píše:Tak hele ty rouro, kazdy takovy automaticky program jak to ty delas ted s mymi fotkami s ACDSee "upravi" KAZDOU FOTKU pri pouziti do prumerneho denniho osvetleni okolo 6500 K ( tedy svetla, prumerneho svetla okolo praveho poledne!!!! ) i kdyby to bylo focene treba v dobe kdy vladlo svetlo napr. 7300 K. Nebo na opacne strane K stupnice, nepr. 2300 K. Takoveto gratis programy jsou urceny amaterum jako jsi ty, kteri nemaji poneti co to vubec barva svetla je, protoze ji nikdy sami nevideli a nikdy o ni neslyseli, az teprve kdyz pan buh dal do internetu ACDSee zadara ale bez jakekoliv stupnice teploty barev. Pro takove Roury jako ty by to jenom zdrazovalo kvalitu tohoto gratisprogramu a bylo by to vic nez zbytecne.

Na toto uplne staci Picasa 3, ktery je take gratis a nedela ze sebe v ocich takovych rour jako ty buhvi co. Vis?

*

Priklady zmrsene, tedy protazene zkrz podobny program jako je ACDSee v Picasa 3 fotek zde vystavenych a zbarvenych do krinoliny vecera a pod. muzes videt zde dole! Ostatne, jestli pro tebe to je nejaka senzacni novinka, tak pro ostatni jak doufam to neni, nebot tento program ACDSee se otravuje na intertnetu jiz snad od sameho zacatku digitalu.... :lol:

Tak bud tak laskav, vlez si do te sve budky a toc volantem a starej se, abys mel dostatecne mnozstvi toho Blue v nadrzi a zadny k tomu elektronicky vypinac zabudovany na cerno, nebot v N. ti v opacnem pripade daji tak tucnou pokutu, ze dostanes na miste Infarkt a ACDSee ti bude v budoucnu zu houby platne. ;) ;)

A nemrs mi tady moje fotky! :(

*

A to píše člověk, který zaměňuje definovanou spektrální barvu magenta-purpur složenou z červené a modré, za nespektralni , nedefinovanou růžovou barvu složenou z červené a bílé.
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 04 črc 2018 10:37

pe-pa píše:A nemrs mi tady moje fotky! :(

*

Bylo by fajn, kdybys se tím sám řídil... (y)

Edo, Tvoje úprava je mimo mísu. To pole a mrak musí být do červena (růžova), podívej se na ty stíny. Ta podexpozice už je věc druhá, přesně na toto téma jsme si tady před časem přečetli mnohé... To je holt ten jiný metr... ;)
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 04 črc 2018 10:55

Jarousi, mas jenom same plane kecy! Nikomu zadne fotky nemrsim, pouzil jsem JEN V TOMTO PRIPADE TVOJE KRINOLINOVE FOTKY, aby i ten Eda pochopil, ze vse ma dve strany - rub a lic. Tedy kdyz se pokousi, pokousel zdiskreditovat moje fotky, tak at take vidi, ze i fotky jeho patrona se daji take kroutit tak jak kdo chce a jak si se svym slepicim mozeckem prekotne a ukvapene vymysli! Vysokoskolak jeden!! :lol: :lol: :lol:

A nech si ty kecy o nekolika metrech; to ta tvoje polivka tady a tvoje kouzla s tim veteranem jak pise Jarda, s tou starou Merrill by se musela merit ne na metry, ale na kvadraty! Takze udelas daleko lip, ze zavres tu svou klapajznu, vezmes sebou ten tvuj geograficky vlastvedny krouzek sohaju a radeji vybehnes na kopec nad Zlinem a cvaknes si s nimi studijne ty vase baraky tam, pricemz bude videt az do Drazdan....:lol: :lol: :lol:

*
Naposledy upravil pe-pa dne 04 črc 2018 11:07, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 04 črc 2018 11:06

pe-pa píše:Jarousi, mas jenom same plane kecy! Nikomu zadne fotky nemrsim, pouzil jsem JEN V TOMTO PRIPADE TVOJE KRINOLINOVE FOTKY, aby i ten Eda pochopil, ze vse ma dve strany - rub a lic. Tedy kdyz se pokousi, pokousel zdiskreditovat moje fotky, tak at take vidi, ze i fotky jeho patrona se daji take kroutit tak jak kdo chce a jak si se svym slepicim mozeckem prekotne a ukvapene vymysli!

A nech si ty kecy o nekolika metrech; to ta tvoje polivka tady a tvoje kouzla s tim veteranem jak pise Jarda, s tou starou Merrill by se musela merit ne na metry, ale na kvadraty! Takze udelas daleko lip, ze zavres tu svou klapajznu, vezmes sebou ten tvuj geograficky vlastvedny krouzek sohaju a radeji vybehnes na kopec nad Zlinem a cvaknes si studijne ty vase baraky tam....:lol: :lol: :lol:

*

Jsi vážně nemocný člověk. Není mi Tě líto...
Přílohy
_SDI3616.jpg
_SDI3616.jpg (1.58 MiB) Zobrazeno 4156 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 04 črc 2018 11:16

Jarouisi, diky, ze mas pro mne jako nemocneho cloveka pochopeni! Ale vyjimecne mas opravdu pravdu! Mam z tech vasich kecu velkou a nebezpecnou laxirku! No, snad se mi podari ji prezit a jit si nekam zacvakat. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vono kdybyste se tam, u vas (pro rouru velkou jako tunely pod Alpami, EDU, je mineno "u vas": u vas na Zlinsku ) chovali jako normalni lidi a ne jako zapskli lokalne umocneni nafoukani (na co?) malomestacti exoti, bylo by vse take jinac! (n)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 04 črc 2018 12:15, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod ODSakEda » 04 črc 2018 12:07

U vas jakoze v Cesku???... A jakoze vsichni???... Nepovysuj se nad nikoho a nikym nepohrdej! Germánče. Nebo jsi pristehovalec.... do D? Ja jen ze jsem tam potkal z 99% jen same slusne lidi. A nedelej "vam" "u vas" ostudu ;-)
ODSakEda

Příspěvekod Jarouš » 04 črc 2018 12:15

Edo, klid. To všechno už tady tisíckrát bylo. Za těch cca 26 měsíců, co jsi tady, by Tě to už nemělo vůbec překvapovat. To je přece pravá tvář pana Mahlera, jakou jsem poznal už na Grafice před nejméně deseti roky...
Jarouš

Příspěvekod Jarouš » 04 črc 2018 12:21

pe-pa píše:Jarousi, mas jenom same plane kecy! Nikomu zadne fotky nemrsim, pouzil jsem JEN V TOMTO PRIPADE TVOJE KRINOLINOVE FOTKY, aby i ten Eda pochopil, ze vse ma dve strany - rub a lic. Tedy kdyz se pokousi, pokousel zdiskreditovat moje fotky, tak at take vidi, ze i fotky jeho patrona se daji take kroutit tak jak kdo chce a jak si se svym slepicim mozeckem prekotne a ukvapene vymysli! Vysokoskolak jeden!! :lol: :lol: :lol:

A nech si ty kecy o nekolika metrech; to ta tvoje polivka tady a tvoje kouzla s tim veteranem jak pise Jarda, s tou starou Merrill by se musela merit ne na metry, ale na kvadraty! Takze udelas daleko lip, ze zavres tu svou klapajznu, vezmes sebou ten tvuj geograficky vlastvedny krouzek sohaju a radeji vybehnes na kopec nad Zlinem a cvaknes si s nimi studijne ty vase baraky tam, pricemz bude videt az do Drazdan....:lol: :lol: :lol:

*

Autor má potřebu se ke svým výlevům neustále vracet a dodatečně je vylepšovat. Co se dá dělat, nikdy nevíme, kdy dostane opět potřebu hromadného mazání...
Jarouš

Příspěvekod jajakm » 04 črc 2018 12:22

pe-pa píše:...Vono kdybyste se tam, u vas (pro rouru velkou jako tunely pod Alpami, EDU, je mineno "u vas": u vas na Zlinsku ) chovali jako normalni lidi a ne jako zapskli lokalne umocneni nafoukani (na co?) malomestacti exoti, bylo by vse take jinac! (n)*

Petře píšeš tady slohové práce, o které tě nikdo nežádal. Napiš prosím podrobný příspěvek na téma, jak by se měli podle tebe chovat normální lidé a také kdybys mohl popsat co si představuješ pod pojmem "malomestacti exoti". Podíval jsem se na sebe do zrcadla a pořád toho "maloměšťáckého exota" nevidím. Rád se nechám starším, zkušenějším a možná i moudřejším človekem poučit.
Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 04 črc 2018 12:38

Jardo, trhni si a neotravuj s takovymi detinskymi pozadavky. A nech si ty tvoje nebezke hlody jako "pises tady...blabla bla, o ktere te nikdo nezadal" Clovece zamysli se nad temi tvymi chytrostmi... Radeji vloz neco poradneho co ti Eda nebude moci zmrsit! Tedy kdyz jde o nejaky ten STEJNY METR! Vis? ;)

*
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 04 črc 2018 16:10

Tady by byla ideální ta pětaosmdesátka, Jardo... ;)
Přílohy
_SDI3574.jpg
_SDI3574.jpg (983.99 KiB) Zobrazeno 4090 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/6.3
Whitebalance: Manuálně
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 04 črc 2018 17:53

Vecer u piva na Kampe v Praze u Karlova mostu. ;)

*
pe-pa

Příspěvekod ODSakEda » 04 črc 2018 19:32

pe-pa píše:Vecer u piva na Kampe v Praze u Karlova mostu. ;)

*

No! Konečně normální fotka i expozicí a barvami (n) Pan Germán je na dovči v Praze?
ODSakEda

Příspěvekod pe-pa » 04 črc 2018 20:52

By mne zajimalo Edo, co jsi ty. Slovan, nebo co?
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 04 črc 2018 21:48

Hostýn od Ludslavic.
Přílohy
_SDI3669.jpg
_SDI3669.jpg (1.26 MiB) Zobrazeno 4028 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 128 mm
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/8
Whitebalance: Automaticky
Jarouš

Příspěvekod ODSakEda » 05 črc 2018 08:51

pe-pa píše:By mne zajimalo Edo, co jsi ty. Slovan, nebo co?

Jsem člověk! Člověk z Česka.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lidé(!) se dávno nedaj dělit na Germány a Slovany, Němce a Čechy a Poláky... (neb jsou dávno , zejména v Ecvropě a USA pokřížení tak, že maj genom na 99,99% shodný! Na 99,95% je shodný dokonce se šimpanzem :lol: Nadarmo se mu neříká i: lidoop ;) ) Ale na lidi(!) z(!!!) Německa, z Česka, z Polskka a na dobré a špatné (a vše mezi tím). Na lidi mluvicí německy, česky a polsky a pod. Nebo i multijazyčně. :D

Nálepkování lidí a dělení např. dle státní příslušnosti, nebo dokonce dle národnosti - toto je navíc jen pocit sounáležitosti... (např. že su Moravák... Ne! Jsem člověk z(!) Moravy! 8-) ) je nebezpečný NACIonalismus!

Je to zaměňování příslovečného určení místa původu, bydliště, s přívlastkem (rasou...) (y) Je to defacto rasismus :( V tomto případě spíše nebezpečný NACIonalismus! :evil:

Takovouto nacionální paušalizací (národnostní nálepkou) celé skupiny lidí tuto dehumanizuje! Polarizuje!

Tyto - i velké skupiny lidí (tzv. národy...), se pak snadno poštvou jednostlivcem - politikem, fanatikem, za přispění medií..., proti sobě! A to až do válek! (y) :(

Už to konečně chápeš Pertře? - člověče, fotografe z(!) Německa 8-)

Z toho Německa, ze kterého kvůli NACIonalismu vzešla 2x(!) světová(!) válka a stamilony :shock: mrtvých lidí! :( (je lhostejno, jaké národnosti..., neb padli většinou neviní lidé!)

A odemě to: Germán..., byla právě jen narážka na Tvoje nálepkování :( Jistě se Ti taková nálepka nelíbí? A to si vem, že by jsi ji (takové označení) musel nosit na klopě povině po Česku :lol: Víš na co narážím, ženo? Ano na židovskou hvězdu a jí povině označený celý národ lidí židovského vyznání :(
Naposledy upravil ODSakEda dne 05 črc 2018 09:51, celkově upraveno 12
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 05 črc 2018 08:56

Jarouš píše:Hostýn od Ludslavic.
(n)
ODSakEda

Příspěvekod Martynko » 05 črc 2018 10:29

©
Přílohy
DP1M2896.jpg