Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 14:56

pe-pa píše:Jardo, nechjytej mne za slovicka, z toho se stejne nevykroutis. :lol: Pozaduji tvoje vyjadreni ted snad uplne po prve a kvuli tomu terminu "hrozne fotky"! To bys mel zodpovedet!!! Je to otazka a dulezita, v ramci foceni a abys neztratil tvar, kdybys to zahral do autu nebo nezodpovedel; a ne jake cislo nohy ma tva pani. Na to mi odpovidat nemusis. :)

Jedno mi je to receno vseobecne s tim, ze se stejne na direktivy "zhora" k mym cvakum nevyjadrujes, coz je Vase, jak jste si mysleli, ze kdyz mne tady budete prehlizet, nevsimat si a pod., ze mne tady ziti znechutite az odejdu…. :lol: :lol: :lol: ,holt Strategie :lol: :lol: :lol: , ale toto s tou devitkou je zu preci jenom vec vaznejsi, ktera se se svym obsahem vymyka vsem tem stouchancum a bla bla a nebla blabla. :(

A s tim poslednim cos napsal, mne jen utvrzujes o sve … ale, co to budu roztahovat, zu toho je dost.... :lol: :lol: :lol:
*
jajakm

Příspěvekod **lasta » 02 črc 2018 15:16

**lasta píše:
Jarouš píše:Lasto, u nás už dozpívali... (y)

Je jim jen zima...zítra začnou .. ;)

Balon dobrý (n)

Posouvám.....
Abych to našel ..

Posouvám.....
Abych příspěvek našel.. :P

PS
Parádní fotbal Mexiko-Brazilie... (n)
**lasta

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 15:30

Lasta, take se divam; parada! (n)

*
pe-pa

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 17:06

pe-pa píše:Jardo, nechytej mne za slovicka, z toho se stejne nevykroutis. :lol: Pozaduji tvoje vyjadreni ted snad uplne po prve a kvuli tomu terminu "hrozne fotky"! To bys mel zodpovedet!!! Je to otazka a dulezita, v ramci foceni a abys neztratil tvar, kdybys to zahral do autu nebo nezodpovedel; a ne jake cislo nohy ma tva pani. Na to mi odpovidat nemusis. :)

Jedno mi je to receno vseobecne s tim, ze se stejne na direktivy "zhora" k mym cvakum nevyjadrujes, coz je Vase, jak jste si mysleli, ze kdyz mne tady budete prehlizet, nevsimat si a pod., ze mne tady ziti znechutite az odejdu…. :lol: :lol: :lol: ,holt Strategie :lol: :lol: :lol: , ale toto s tou devitkou je zu preci jenom vec vaznejsi, ktera se se svym obsahem vymyka vsem tem stouchancum a bla bla a nebla blabla. :(

A co se tyka jeste tve otazky o mem vztycenem palci k tve posledni serii fotek, tak to ti take rad zodpovim. Fotis ty baraky ze stejneho mista, snad tam mas i zatlucenmy Kolik na Tom fleku, zu leta letouci. S quattrem zu pred dvema roky nebo tak nejak, cos tam mel na Tom obili nebo co to bylo to chmiri. Tak jsem zu chte nechte musel ten palec zvednout! To zu by musel i ten nejhloupejsi a nejblbejsi cvakar umet na zpamet a dobre taky po tech stotisicich cvacich do dalky na ten kostelik bez nejakeho zu studovani…………… :lol: :lol: :lol: ….coz je spis smutne nez srandovni…. tak jsi zu bez te sve hlavy za fotakem zblbnul…. (y)

A s tim poslednim cos napsal, mne jen utvrzujes o sve … aaale, co to budu roztahovat, zu toho je dost.... :lol: :lol: :lol:

*

*

Kdyz je tady ta velka moda posouvat komentare, aby se jako nezapomelo a zustalo to tady snad pro ty jako blbce, jak Jarda pise, tak si dovoluji taky jeden koment posunout, aby Jardovi neutekly z pameti snad ty odpovedi na moji otazku a aby si v klidku vybral, kterou verzi by snad racil cist a moje odpovedi na ty jeho otazky.... Hehehe.... ;) :lol:

Jeste tady schazi jeden, aby napsal: ….a omluv se! :lol: :lol: :lol:

*
Paradni fotbal, ta Brazilie, co, lacta :)

*
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 02 črc 2018 17:28

Pe-pa

Fotbal.. (n)

Tvé kecy.. (y)
**lasta

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 17:59

Petře, protože se zarputile dovoláváš odpovědi na svoji otázku (podtrženo červeně).
PEPA1.JPG
PEPA1.JPG (156.04 KiB) Zobrazeno 3917 krát

Tak jsem si dal tu práci a moje dnešní příspěvky, kde jsem se otřel o SD9, jsem ti přehledně a v plném znění uspořádal pod sebe.
JARDA1.JPG
JARDA1.JPG (31.25 KiB) Zobrazeno 3917 krát

JARDA2.JPG
JARDA2.JPG (58.05 KiB) Zobrazeno 3917 krát

Přečti si prosím pozorně a s porozuměním psaného textu výše uvedené moje dva příspěvky a napiš mi, kde píši, že tvoje fotky z SD9 jsou hrozné. Nikde to v mých dvou příspěvcích nemohu najít. Tak mi s tím hledáním pomož. :mrgreen:
Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 18:47

Petře nejde o to zda se mi tvoje fotky z SD9 líbí nebo ne. Samozřejmě si foť kamerou, na kterou máš zrovna chuť s ní fotit. Já to dělám stejně. Jde o to, že neznalý sledovatel SIGMA vlákna si u fotek např. z SD9 řekne "Proboha co to je za hrůzu? To má být ta špičková kvalita a fantastická jemnost detailů SIGMA kamer?". Nic ve zlém. Možná by bylo dobré psát u fotek ze starších SIGMA kamer upozornění např. typu "Foceno SIGMA veteránem". Jarda

Jardo, uz zase mocne slovickaris! To jako si rekne nejaky ten neznamy sledovatel, co? Ale ty ho timto slovnim obratem nezamenitelne zastupujes! :lol: Uz jen z toho duvodu, ze zadny neznamy sledovatel tady neexistuje a ty se vyjadrujes " jako nasi byvali pratele na vychode;" kluzce a nepravdive. :(
Odpovez jednoduse na mou otazku a furt se nevykrucuj. Mi nejde o to abys mi psal nejake zkazky na moto "jedna pani povidala", ale svymi slovy, co shledavas na tech fotkach strasneho atd. K cemu puvodne bylo toto vlakno zalozene… to koukas, co? Nebo je tato otazka tak pretezka, ze se ji vyhybas jak cert krizi a furt se jenom vytacis?

Ale jestli je ti prima odpoved na tu mou otazku tak velice neprijemna, tak tedy neodpovidej; nechci te kvuli takove hovadine nutit; ono to je ve skutecnosti aspon jak se mi to rysuje, naprosto ehm.... :)

Mezi nami devcaty, jak se sam muzes kdykoliv tady ve foru presvedcit, foti si kazdy s necim co se jemu zamlouva a na spiskovou kvalitu a jemnost detajlu nebo co, klidne z vysoka sere. Tito lide Sem chodi z jinych duvodu nez kvuli temto blbinkam; staci, kdyz si prolistujes ty ruzna vlakna a shlednes jejich fotky…. Jenom tady u Sigmy se to zalozilo kvuli konversaci o zlepseni foceni….. a ne jak mu sere dobre kocicka pod okny...

*
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 18:58

pe-pa píše:Petře nejde o to zda se mi tvoje fotky z SD9 líbí nebo ne. Samozřejmě si foť kamerou, na kterou máš zrovna chuť s ní fotit. Já to dělám stejně. Jde o to, že neznalý sledovatel SIGMA vlákna si u fotek např. z SD9 řekne "Proboha co to je za hrůzu? To má být ta špičková kvalita a fantastická jemnost detailů SIGMA kamer?". Nic ve zlém. Možná by bylo dobré psát u fotek ze starších SIGMA kamer upozornění např. typu "Foceno SIGMA veteránem". Jarda

Jardo, uz zase mocne slovickaris! To jako si rekne nejaky ten neznamy sledovatel, co? Ale ty ho timto slovnim obratem nezamenitelne zastupujes! :lol: Uz jen z toho duvodu, ze zadny neznamy sledovatel tady neexistuje a ty se vyjadrujes " jako nasi byvali pratele na vychode;" kluzce a nepravdive. :(
Odpovez jednoduse na mou otazku a furt se nevykrucuj. Mi nejde o to abys mi psal nejake zkazky na moto "jedna pani povidala", ale svymi slovy, co shledavas na tech fotkach strasneho atd. K cemu puvodne bylo toto vlakno zalozene… to koukas, co? Nebo je tato otazka tak pretezka, ze se ji vyhybas jak cert krizi a furt se jenom vytacis?

Ale jestli je ti prima odpoved na tu mou otazku tak velice neprijemna, tak tedy neodpovidej; nechci te kvuli takove hovadine nutit; ono to je ve skutecnosti aspon jak se mi to rysuje, naprosto ehm.... :)

Mezi nami devcaty, jak se sam muzes kdykoliv tady ve foru presvedcit, foti si kazdy s necim co se jemu zamlouva a na spiskovou kvalitu a jemnost detajlu nebo co, klidne z vysoka sere. Tito lide Sem chodi z jinych duvodu nez kvuli temto blbinkam; staci, kdyz si prolistujes ty ruzna vlakna a shlednes jejich fotky…. Jenom tady u Sigmy se to zalozilo kvuli konversaci o zlepseni foceni….. a ne jak mu sere dobre kocicka pod okny...*

Petře ten kdo se tady vykrucuje a podsouvá mi něco, co jsem nenapsal, jsi tady ty. V ohýbání cizího textu, tak aby vyhovoval tvé argumentaci, jsi tady přeborník ty. Já pouze suše cituji své plné znění příspěvků a nic se nedomýšlím.

Jen další malá otázka:
Jak si můžeš být tak jistý tím, že se tady žádný SIGMA kamer neznalý čtenář v budoucnu neobjeví. Tvá jistota mne ohromuje.
Jarda
jajakm

Příspěvekod ODSakEda » 02 črc 2018 19:44

pe-pa píše:IMG15090_R.jpg
Co je to zase za modrožlutej hnus??? - (y) https://forum.digineff.cz/download/file.php?id=121931 (y)
Jo, např. já su Sigmy neznalý čtenář :(
ODSakEda

Příspěvekod **lasta » 02 črc 2018 21:05

Pe-pa

Vždyť sis to s těmi fotografiemi které nechce nikdo hodnotit zavinil sám.

Jarous ti vzkázal, že nevkladas k fotografiím jejich ICC profil a proto se zobrazují na zobrazovacích různě a on k nim proto nemůže nic povědět, protože neví, jak opravdu vypadají, .

A ty místo abys to napravil, tak jsi zacal s Josefem tvrdit , že profil prikladany k fotografii není potřeba a začal jsi z lidí dělat blbce, atd....

No a už to jelo.
K tomu si pripocitej své chování a vyrazy v odpovědích a máš nynější výsledek...
**lasta

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 21:16

...ja to zu zase nevydrzim, ja se snad zase to….. :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ted tohle; chlape lasta a Edo to je s vami kabare bez konkurence (n) :lol: :lol: :lol: Ted zu vite, proc Sem furt lezu….Tady je taakovaa sranda... :lol: :lol: :lol: Takove krivaky a pokrytce, vcetne, clovek nepotka po celem svete….. (n) (n) (n) :lol: :lol: :lol: a k tomu zadne obycejne blbce jak videt, ale jenom obr Sonderklasse … (n) (n) (n) :lol: :lol: :lol:

Edo, ja vedel, ze tu fotku s Genussem spapas….k cemu bys tady vlastne byl, ze….. (n) (n) (n) :lol: :lol: :lol: :lol:

Lasta a kdo rikal, ze moje fotky se musi hodnotit? A kdo tady ve stanovach naridil, ze se ma davat k fotkam barevny Profil? Kdo? to je tady povinne? A jak to bylo pred tim s temi kecy o profilech a tak? To se lidi tady bali otevrit klapajznu a rict, ze to vidi ruzne zu dokonce roky? He? :lol: :lol: :lol: :lol:

"Re: Foveon napodruhe...
od **lasta » včera, 17:48
Není na přeříznutí lepší středa? ..
**lasta

od ODSakEda » včera, 18:13
**lasta píše:
Je, protože je "ho" "tam" třeba

ODSakEda

Naposledy upravil pe-pa dne 02 črc 2018 21:27, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 02 črc 2018 21:25

pe-pa píše:...ja to zu zase nevydrzim, ja se snad zase to….. :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A ted tohle; chlape lasta a Edo to je s vami kabare bez konkurence (n) :lol: :lol: :lol: Ted zu vite, proc Sem furt lezu….Tady je taakovaa sranda... :lol: :lol: :lol: Takove krivaky a pokrytce, vcetne, clovek nepotka po celem svete….. (n) (n) (n) :lol: :lol: :lol: a k tomu zadne obycejne blbce jak videt, ale jenom obr Sonderklasse … (n) (n) (n) :lol: :lol: :lol:

Edo, ja vedel, ze tu fotku s Genussem spapas….k cemu bys tady vlastne byl, ze….. (n) (n) (n) :lol: :lol: :lol: :lol:

"Re: Foveon napodruhe...
od **lasta » včera, 17:48
**lasta

od ODSakEda » včera, 18:13
**lasta píše:
Je, protože je "ho" "tam" třeba

ODSakEda

Musím si to uložit a vytisknout, abych to co píšeš správně nastudoval a přečetl, abych ti mohl fundovaně odpovědět ...
**lasta

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 21:28

Lasta, nezapomen si to dobre zaramovat a klidne se k tomu modli!!!! :lol: :lol: :lol: I kdyz to je v tvem pripade zbytecne! Ty na studovani nemas, tak leda jeste jezdit se Zetorem bez vlecnaku, abys videl nerusene dozadu co napises…. :lol: :lol: :lol:

*
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 02 črc 2018 21:36

Silvestr... :)
**lasta

Příspěvekod josef38 » 02 črc 2018 21:43

Pánové, kdyby sem nakoukl Pete, asi by hořce zaplakal! Vůbec se mu nedivím, že sem už nechodí. (y) (y)
josef38

Příspěvekod pe-pa » 02 črc 2018 21:56

Josefe, Pete taky zadny srandista nebyl….. ;) ;) Ted to je slavny filmar na MS v Rusku …. ;) Nebo co.... ;)

*
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 02 črc 2018 22:18

Už jsem toho tady dnes napsal na můj vkus víc než dost. Abych to aspoň trochu napravil, tak vložím právě vyvolané fotky z focení "Stmívání s 50-kou ART". Nečistotu na sensoru jsem nevyretušoval. Nechtělo se mi. Jarda
Přílohy
SDQ_3679.jpg
SDQ_3679.jpg (1.16 MiB) Zobrazeno 3855 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: Sd Quattro
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDQ_3727.jpg
SDQ_3727.jpg (1.16 MiB) Zobrazeno 3855 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/15 sec.
SDQ_3755.jpg
SDQ_3755.jpg (1.09 MiB) Zobrazeno 3855 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1 sec.
SDQ_3795.jpg
SDQ_3795.jpg (955.21 KiB) Zobrazeno 3855 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 3.2 sec.
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 02 črc 2018 22:29

Tady do toho sluníčka před západem furt něco leze, takže na takovou parádní "baterku", jak má už druhý den Jarda, jsem dnes opět mohl zapomenout. Tak jenom taková decentní růžová z hřebene Ondřejovska.
A druhá s Velkým Lopeníkem v pozadí vpravo.
Díky dodatečnému vložení druhé fotky je pořadí obrácené...
Abych nezapomněl, Lasto, po šesté hodině večerní se ještě pár kosích pěvců našlo ;).
Přílohy
_SDI3597.jpg
_SDI3597.jpg (1.04 MiB) Zobrazeno 3837 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 112 mm
Čas expozice: 1/13 sec.
Model: SIGMA SD1 Merrill