V ukázkách jsou screeny včerejších dvou fotek s profilem a bez profilu se zobrazenými EXIFy v Zoneru.
Ano, Lasto, kompozice se to netýká...

Moderátor: Pete2
**lasta píše:Ano.
Máš pravdu Jarouši, že bez přiloženého ICC profilu k fotografii se nedá fotografie hodnotit.......tedy mimo její kompozice.
**lasta píše:
ICC profil je důležitý pro správné zobrazení barev v prohlížečích... určuje jaký poměr barev je použit...
Bez tohoto profilu se použije nainstalovaný v prohlížeči který podá jiný výraz...
Nemá to nic společného s sRGB prostorem.
pe-pa píše:Josefe, delas si s tim Adobe RGB jen zbytecne starosti. I ve FS si muzes klidne nastavit sRGB a pak se te ptat zu take nebude. Pta se jen tehdy, kdyz nejaky ten barevny Profil nebo barevy prostor nema definitivne a na pevno zaspeichrovany.
pe-pa píše:Takze je vse v poradku a brambory jsou v radku…..![]()
![]()
Jarouš píše:Co bych pro Petra neudělal, že?První fotka je stažená do PC a beze změny zase vložená sem do vlákna. Druhá fotka vznikla z té původní, stažené do PC, prostým přiřazením sRGB profilu v Zoneru. Adobe RGB s tím vůbec nemá co dělat. Tak co, jsou stejné?
Jenom znovu doplním, co už jsem psal. Fotka stažená do PC vypadá v Zoneru úplně stejně, jako ta, které jsem přiřadil sRGB profil. Zoner ji prostě zobrazí správně, třebaže profil neobsahuje, ale na internetu se zobrazuje nekorektně a tak ji také všichni vidíme. Viz ukázky.
Poslední dodatek, dopsáno 15:10. Když v Zoneru vypnu Správu barev, stažená fotka se zobrazí ve stejných barvách, jako na webu a také se v těch samých barvách zobrazí i fotka, které jsem předtím přiřadil barevný profil. Jsou prostě naprosto identické. Závěr je, patrně, jasný. Petrův program, ve kterém zmenšuje a ukládá fotky pro web, buď neumí Správu barev nebo ji má vypnutou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků