nezaměnitelný rukopis (či objektivopis)
  nezaměnitelný rukopis (či objektivopis)

josef38 píše:Leclerc píše:Zdravím pánové,
něco pro milovníky černobílé a vlastně i barevné fotografie...
LeClerc
Jo, tak to je perfektní, škoda, že nejsi registrován na FB v sekci "Street Foto", tam by tato fotografie měla hodně velký úspěch. Můžeš prozradit, kde se toto místo vyskytuje? Děkuji.

P.S.
Mám na mysli toto:
https://www.facebook.com/groups/streetp ... k/?fref=nf
Ale nevím, jestli jako neregistrovanému se Ti něco ukáže.

Leclerc píše:Zdravím pánové, něco pro milovníky černobílé a vlastně i barevné fotografie...
LeClerc (1f645f1f42e.jpg)

Líbí se mi ta LoďkaOVal píše:můj záklaďák , 15ka

, musím je však případně korigovat ručně
 , musím je však případně korigovat ručně   Na takové ohnisko už se vše hodně klátí! (viz ukázka, Sorry že není tělo Leica
  Na takové ohnisko už se vše hodně klátí! (viz ukázka, Sorry že není tělo Leica  , je to jen technická ukázka klácení svislic a naklánění k sobě)
 , je to jen technická ukázka klácení svislic a naklánění k sobě) (vyšel mě jen 3.000,-  jako sleva k Sony 16-105mm)
  (vyšel mě jen 3.000,-  jako sleva k Sony 16-105mm)
ODSakEda píše: Na takové ohnisko už se vše hodně klátí! (viz ukázka, Sorry že není tělo Leica, je to jen technická ukázka klácení svislic a naklánění k sobě)

Stanley 900 píše:Druhá fotka, kdybys zvedl foťák trochu výše, myslím úhel, tak se nic neklátí, v jednom místě je to vždy rovně,

Stanley 900 píše:To je ono a stačí se podívat na nějaké fotky s Rakousko-Uherska a nebo z První republiky, na kolika se najde kácení linií
a určitě širší ohniska, než základní, používali

Když tam za skupinu chceš dostat třeba i kostel...
 Když tam za skupinu chceš dostat třeba i kostel...

Stál jsem schválně blízko a trochu nestředově a jen testoval, co to udělá se svislicemi. A jasně, to jak moc bude strom šikmo nikdo nepozná ale komín by byl rovně, ten by pdat neměl
  Stál jsem schválně blízko a trochu nestředově a jen testoval, co to udělá se svislicemi. A jasně, to jak moc bude strom šikmo nikdo nepozná ale komín by byl rovně, ten by pdat neměl  Raději však votívám z větší dálky a delším ohniskem (min 16mm/APS-C čili 24mm/FF)
 Raději však votívám z větší dálky a delším ohniskem (min 16mm/APS-C čili 24mm/FF)  , lzeli se vůbec postavit v ulici takto ne z blízka
, lzeli se vůbec postavit v ulici takto ne z blízka   Zaujalo mě ještě to, že tato Sigma nemá tak výraznou soudkovitost, pouze kácení svislic
 Zaujalo mě ještě to, že tato Sigma nemá tak výraznou soudkovitost, pouze kácení svislic   
  Vidím výsledek ještě než vůbec vyfotím!
 Vidím výsledek ještě než vůbec vyfotím!   Stan to zná taky (z A7
  Stan to zná taky (z A7  )
  )OVal píše:.....
 Ta vinětace (zejména nahoře v nebi a horních rozích) je objektivem nebo dodělávaná? Nebo - jinak mírná vinětace skla a jen editorem a vyšším kontrastem zesílená? To nevyadá na přechodový filtr.
  Ta vinětace (zejména nahoře v nebi a horních rozích) je objektivem nebo dodělávaná? Nebo - jinak mírná vinětace skla a jen editorem a vyšším kontrastem zesílená? To nevyadá na přechodový filtr.
ODSakEda píše:To s tím hledáčkem u mojí SLT a EVF jaksi odpadáVidím výsledek ještě než vůbec vyfotím!
Stan to zná taky (z A7
)

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků