Jarouš píše:Petr Ti to doporučuje v barvách a kontrastu, Jardo. Do toho se nepletu, jenom připomenu, že tyto dvě věci jdou přímo proti sobě (kombinací těch zmiňovaných šoupátek kontrast snižuješ abys získal to, o co Tě příliš velký kontrast připravil). Když budeš chtít mít fotky barevnější, budeš muset dodatečně sáhnout na saturaci a patrně i na ten kontrast. Ale nemělo by to být na úkor většiny té kresby, kterou jsi na začátku získal těmi šoupátky. Ale nakonec stejně vždycky rozhodne individuální vkus a rozpoložení...

*
Bohuzel te musim Jarousi v tvem tvrzeni co jsem rekl Jardovi, opravit a uvest tim zase vse do spravneho poradku: Doporucoval jsem Jardovi pouze aby se nebal pritlacit na barvy ale o kontrastu jsem nic takoveho Jardovi nepsal. Ne, ze by to bylo nejak dulezite, at si Jarda kontrasty a barvy a i to ostatni samozrejme soupe soupatkami sem a tam, je to jeho vec a videni motivu. Jenom jeste k tomu rikam, ze v pripade Quattra to co Jarousi pises vyse, ze vysoke kontrasty kresbu nebo co, snizuji, nejak moc neplati. Vcetne barvicek; ktere v tomto pripade, jak pises Jarousi, si take neprotireci, ale stavaji se pouze tak trochu jasnejsimi. Viz moje cvaky na toto thema, kde mam kontrasty malem a skoro vzdy a skoro na doraz maxima a barvicky v podobnem postaveni. Hlavne, kdyz sviti na plne pecky do toho slunce a je naprosto cista obloha. Uz tim, ze kdybych zastoural do kontrastu a ubiral je, smerem jak pises vyse, by mi zadnou lepsi nebo vetsi kresbu neprineslo, to je zaprogramovano v jinych kejklich.Zapricinilo by to pouze tvoreni urcite intensity zavoju, snizovani kvality barevnosti a i celkove svetelne intensity cvaku atd.

podle jejich stupne snizeni.
Jarousi, moje opravdu malilinka, hlavne pratelska snad dobra rada, nerad Jardovi, jak je videt na jeho cvacich tak to nepotrebuje, ale co je hlavni a pricinou tohoto meho maleho vmesovani, nemas Quattro, nemas s nim zadne zkusenosti i jak se tady ukazalo na tech tvych cvacich, kdyz jsi ho kratkodobe od Jardy mel pujceny, nerad Jardovi co by mel nebo nemel s nim delat. Obsluha Quattra se od Merrilla velice lisi a vubec se na Quattro aplikovat neda!

Dokonce ted jeste vic, nebot v tom novem SPP 6.6 je pridana GRADACNI KRIVKA, kterou se da jeste daleko vic fotka ovlivnovat v kvalite! Je to, jak jsem shledal, prave na techto mych poslednich cvacich s obrovskymi kontrasty, opravdu velka a velice dobre upotrebitelna suprovka!
Co se tyce tady toho meho, nemam opravdu zajem ti Jardu nejak prebrat

, nebo tak neco, takze zarlivka byt nemusis a take v zadnem pripade Jardu nepremlouvam, aby nechodil s tebou cvakat, ale nech ho samotneho na ten nas spolecny kram myslet a zaobirej se dal jen s tim svym.

I kdyz vim, ze to s Jardou myslis jenom dobre, ale na zaklade tvych zkusenosti s tvym Merrillem a tim, ze foti daleko lepe nez ten mrcha Quattro.
*
Prikladam na techto vyse uvedenych skutecnostech 100% velikosti z vyse jiz vlozeneho cvaku, ktery se pozna mimo jine i podle jejich cisel

*