Mě se tady od včera změnilo připojování a musím vše zadávat ručně.
Moniko, 5000 ne, ale 7

Kotel stejně nemine podle dnešních norem, tedy kondenzační, jiný už nekoupíš.

Josefe a jaký je na něm obraz na tom papíře?

Nevím, proč by se o papírech Canon nesmělo psát

Já měl několik dotazů na ČT ohledně té změny. Například, jak bude řešeno regionální vysílání ČT1 Praha, jižní a severní Morava
v síti SFN - jednofrekvenční síť, protože tam by docházelo k problémům v místech, kde přijímač přepíná podle úrovně signálu,
v tomto případě by se měnilo i vysílání obsahu, při večerních "regionech".
V přechodové síti to nebude řešeno, takže pojede jenom jedno vysílání a regiony ne a ve finálním vysílání pojedou tři verze společně.
Jinak to řešit nejde.
Pak jsem měl dotaz, proč vysílač Kleť, jakožto hlavní vysílač Jižní Čechy, místo 100 kW bude mít 10 kW a nepojede v SFN, ale na jiné frekvenci.
Je to prý po dohodě s Rakouskem a Německem, takže musím asi hledat jiné možnosti, například Votice, což je ale omezené a nebo Mezivrata.
Dále jsem poukázal na to, že ČT už vysílá DVB-T2 a to na 642 MHz, ČT1, ČT2 a ČT4 Sport jako HD ve formátu H-264,
což je původní verze DVB-T2, s logem HD.
Nové H-265 nepřinese větší kvalitu, jak ČT mylně uvádí, ale naopak větší kompresi a záleží na daném datovém toku, jestli to bude zase
patlanice, jako současné veškeré pozemní vysílání a nebo jestli to bude alespoň na úrovni satelitního S2 vysílání.ˇ
Přínos to bude jedině oproti SD rozlišení z DVB-T Mpeg2 vysílání a to HD rozlišením, nikoliv kvalitou obrazu co se týče artefaktů.
Jinak v novém DVB-T2 H-265 vysílají komerční televize SD rozlišení, což je na pováženou.
ČT vysílá vše HD z vysílačů, ale některé pořady jsou primárně v SD, takže rozdíl se pozná.
přijímač jsem si dovezl zase Synaps, tentokrát T-65.
Starší DVB-T2 ale v H-264 mám Synaps THD-2910.