Taky jsme tací, co se sice nechtějí babrat v editoru s každým cvakem z RAW, ale umí (nebo se alespoň snaží) nastavit dobrý fotoaparát (né u každého to je možné - např manuální trvalou korekci AWB není možné korigovat jemně ručně, nebo jde nastavit jen ostrost, ale né saturace, kontrsat a pod., nebo neumí při generování JPG korekce optických vad zejména širokoúhlých objektivů, natož aby všechny fotoaparáty uměly generovat volitelně i AdobeJPG

jako v RAW editoru) tak, aby to "vyplivl", jak to pojmenoval Petr

, již tak dobré, nebo dle mých představ, jako bych se s každou fotkou babral v editoru
Standartní - tovární nastavení totiž bývá kompromisní a né každý se sním smíří. Bohužel ani při testech se testeři často nesnaží, u nových výrobků obecně, "vymáčknout" z nich maximum

Každý si to musíte vyzkoušet a nastavit sám jak mu to pasuje
Většinu fotek generovaných fotoaparátem rovnou do JPG já upravuji maximálně jen v prohlížeči ACDSee

(a spíše jde jen o ořez nebo zmenšení rozlišení pro net) Díky tomu pak i hromadně - v dávkách
RAW souběžně používám také, ale spíše jen pro záchranu důležitého záběru, který by mi nevyšel expozičně, což je u mojich momentek (často z jedoucího auta

) možné častěji, než u krajinky focené vklidu natož ze stativu.

Takto to můj mnou nastavený fotoaparát "vyplivne" i z jedoucího auta

-
download/file.php?id=112674 tato dokonce nutně přes čelní sklo v šeru lesa:
download/file.php?id=114735