Jarouši díky, ale ta kytice je příliš osvětlená shora (přesvětlená). S bleskem není jednoduché napoprvé udělat dobré světlo. Na focení jsem měl jen několik minut. To víš, pořád se učim. Ta nová SIGMA ART skla jsou asi opravdu vynikající. Ta tvoje 50-tka fakt kreslí nádherně. Jarda
Jardo, kresbu tam všude máš a to je hlavní. Takže jsem po event. přepalech ani nepátral. Učíme se všichni. Já budu muset vyrobit nový Custom WB. Ten můj je na té padesátce viditelně do zelena, takže to zatím jenom flikuju, jak se dá. Vůbec se ten objektiv chová jinak, než jsem byl zvyklý. Např. měření expozice už se zdá přesné a nebezpečí přepalů umí zohledňovat. Takže už mě to netlačí do podexpozic, jako 17-50. Fotky sice vypadají stejně, ale expozimetr se chová jinak. Ale toho jsem si začal všímat už u Contemporary 17-70. Je evidentní, že tato generace objektivů už byla šita SD1M na míru.
Petře, přesně takové jizlivosti, invektivy, ironie atd., které píšeš Jarousovi ,jsou příčinou, proč už tady nechci být! I když je to jen slabý odvar, toho co jsi prováděl v minulosti, je to mimořádně otravné. Přejmenujte vlákno na špatná nálada číslo x . M