Já moc nechválím,ale když nic neříkám,tak chválím

U Standovo portrétů bych se musel uchválit do bezvědomí a stránka by byla plná žlutých palců jak jarní louka s pampeliškama

Jiná vlákna bych raděj moc neřešil,stačí někdy jeden "bodlák" a je po idilce
MarieK: S tím objektivem 50/1,8 máš pravdu,ale...celej foťák totálně zvlhnul včetně objektivu čímž se stal nepoužitelný.Moc mě to nevadilo,měl už svoje léta a už mě nebavilo zpracovávat doma filmy a dělat ČB fotky.Měl jsem pak nějaký čas analog automat a nosil to do sběrny ke zpracování. Pak jsem si pořídil digitál a s vědomím,že už Prakticu nebudu nikdy používat jsem si zahrál na mechanika a objektiv rozebral a celkem úspěšně složil.Jenže na rozpadlé lamely clon jsem šahal prstama a objeviĺy se na nich krásné (hnusné) daktiloskopické otisky.Tak znova rozebrat,vyčistit (což už moc nešlo) a znova složit.Výsledek je ten,že clona stejně nefunguje,no sice se rozevře na plnou díru,ale zpátky už nejde a dát to na digitál nevím,jak by to dopadlo opticky

Navíc ani nemám na co to dát,mám jen už 10 let starej kompakt Canon A 710 a na to moje focení a můj repertoár hned hodinky a hned holinky to zatím stačí