Jedna historie: Il-14. Před více než 45ti lety jsem podobnou letěl z Bratislavy do Popradu, dnes bych asi mnohem déle sbíral odvahu k nastoupení na palubu....
Přílohy
OVAL9853.jpg (521.12 KiB) Zobrazeno 7916 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 85 mm
Čas expozice: 1/1600 sec.
Clona: F/1
ISO: 400
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Jirulo, je to hezký mazlíček! Ondro, něco podobného kdysi létalo z Prahy do K. Varů. A asi tomu už sotva někdo uvěří, ale letenka tenkrát stála celých 75.- Kčs. Byl to můj první let. V tu dobu také byly velice populární t. zv. "Lety nad Prahou". Kolik stály ty, to nevím, neletěl jsem nad Prahou.
Věří, nevěří, letěl jsem v 69. roce 2x do Brna z Prahy a letenka stála 140 Kčs. Jednou IL 18, to šlo, ale podruhé s IL 14 a to bylo o strach, ve vzduchu hodinu, hluk, propadali jsme se, červený výfuk...nebyl to dobrej zážitek..
Ještě jedno bitevní Sučko, tuším SU-25. Uneslo toho docela dost...... Dodnes dělají černou práci nad Sýrií... Při pohledu na podvěsy pod křídlem není divu, že mu přezdívali Hrábě.. Nebo taky Prase, protože mohl létat na kerosín, naftu i benzín...
Jo, ohnisková vzdálenost nesedí, je to focené 12/2,0 Samíkem...
Přílohy
OVAL9864.jpg (591.8 KiB) Zobrazeno 7901 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1250 sec.
Ondro, to si pleteš, Prase je A-10 Thunderbolt, prase bradavičnaté. Nad námi je koridor a odpoledne létá ze Španělska do Bratislavy Antonov An 12
Neúspěšná výměna řidičáku. Někdo mě mylně informoval, že foto dělají na místě jako na občanku, ale ve skutečnosti je potřeba klasickou 45x35mm fotku a tu dají na kartu řidiče a oskenovanou na řidičák Takže selfíčko musím udělat.
Od kámoše pozdrav od móře a ode mě móře z Tábora
Přílohy
IMGP9554a.JPG (782.14 KiB) Zobrazeno 7872 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 19 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/4
ISO: 100
Model: PENTAX K-3
Expoziční program: Shutter priority
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_DSC19001.jpg (1.14 MiB) Zobrazeno 7872 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/1600 sec.
Clona: F/8
Model: ILCE-7
Expoziční program: Manuální
_DSC19071.jpg (1.1 MiB) Zobrazeno 7872 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
Model: ILCE-7
Expoziční program: Manuální
_DSC19251.jpg (940.03 KiB) Zobrazeno 7872 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/400 sec.
Stando, A-10 Thunderbolt je prase bradavičnaté (podle vzhledu), SU-25 (mimochodem mladší kolega) jen prase (který všecko spase - ono to lítalo snad i na vyjetej olej...) Tunderbolty by asi na naftu a jiná svinstva nelítaly...
Jirulo: Čmelda s řadovým motorem a kamufláží?? To jako že by v případě nouze práškoval na nepřítele sarin, nebo aspoň DDT ???
MiG-15
Přílohy
OVAL9870.jpg (433.83 KiB) Zobrazeno 7864 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/3500 sec.
Jak ty miniatury klamou. U toho čmeldy levý list vrtule vypadá jako trubka (pitotova) trčící z kužele vrtule...... To maskování bylo, aby imperialista neviděl, že se práškuje jeho brouk. Ale spíš bych řekla, že s touhle kamufláží zkusil někdo přeletět hranice.
Focení mobilem je nešvar. Mě jedna kráva vlezla před objektiv, když jsem fotila místní inline team při vyhlašování výsledků. Řekla jsem jí, že mi pokazila snímek, že se to nedělá. Řekla ať si trhnu. Tak jsem jejich fotku (měla jsem víc záběru po výstřihu té kozy) za trest nezveřejnila. Nejhorší jsou matky a Neff, který o focení mobilem píše....