Josef38, ani bych nerekl, ze jsi urputny vlastenec a zastance naseho pomerne umele slozeneho jazyka, ktery pouziva jiz od Celakovskeho jak slozeniny jako treba nemcina, tak i jine ruzne formy slouzici k vyjadreni. Ze my, kteri cestinu ovladame, ji take i podvedome perfektne rozumime je vec jedna. Druha vec je, ze je pro jakehokoliv cizince exoticka a k nauceni tezka, nebot ma mnoho vyjimek a mnoho gramatickych pravidel, ktere jsou u jinych jazyku pomerne velice vzacne. A je nejen ze je pozbirana po Evrope z ruznych jazyku, ktere se po nasi zemi behem veku prosly, ale z vetsiny i umele pseudovedci cizimi slovy a vymyslenymi slovy doplnovana a "vylepsovana", jako za komousu treba ty pocestene cizi vyrazy, kde " z " nahrazuje " s " a uz je to "ceske slovo". Napr. Celakovskeho umele vytvorene slovo Kapesnik, nebo z rustiny slovo vzduch a spousty dalsich "vypujcenych z nemciny, dnes ceske... Nebo, promin, primo pokurvena prijmeni cizincu - zen, kde se k nim v Cestine jiz kvuli nasim vzdelanym venkovanum automaticky pridava i v psane Cestine -ova, pr. Merklova. Merklova sice mozna v Cechach existuje, ale neni to nemecka kanclerka pani Dr. Merkel...... Jen to mate a hlavne to je uplne stupidni a Cestinu degradujici....
Ze ma Cestina malou slovni zasobu by ti Josefe melo byt zname; cestina ma vcetne vsech "takto privlastnenych novych slov" ca. o polovinu az jeste mene slovni zasobu mensi nez ma naprosto presna Nemcina a jeste vetsi slovni zasobu ma Anglictina, ktera ma o ca. 15% vic slov nez Nemcina.
Pozdravuj kazdopadne toho tveho tlumocnika, doporucuji mu, aby si casteji bral treningove jazykove kurzy a vice a casteji uzival tematickych zajezdu....

Mozna, ze nema ani statni zkousku, jako ti ruzni novopeceni Magistri, kteri neudelali doktorske prace, aby mohli dostat titul Doktor.......
A prosim te Josifku, neber si to prosim te tak osobne "abys to uz nevydrzel"! Nez by ten vas prevoznik prevezl k tobe prvni pomoc tak bys mohl do te doby i treba zcepenet.....a to by byla opravdova skoda; uz i zde pro Forum O Leice.....

A jako priklad vynikajiciho populisty, ktery mistrne "chyta" zde ve foru hlasy kumstem lezeni do konecniku......

*