od Karlíkamatér » 30 čer 2017 12:06
Dnes v ranních hodinách zemřel ve spánku, po těžké nemoci můj tatínek.
Vím že to sem nepatří, ale to jemu vděčím za to, že vás ,,znám".
Byl to on, kdo mne jako malého kluka vzal prvně k sobě do fotokomory a později mi dal i můj první fotoaparát.
Vy se kterými se znám už od počátků, si možná ještě vzpomenete, jak jsem tady sháněl rady , jak mu umožnit dál fotografovat i po tom, co ho před pár lety postihla mrtvička na půl těla. I když měl bezvládnou levou ruku , noha ho neposlouchala a ani lékaři v Kladrubech už nedávali naději na nějaké zlepšení , tak se s tím neskutečně pral. Vidina, že už nikdy nebude řídit mu byla tou největší motivací.
Přivazoval si nohu k rotopedu aby mu nesklouzávala ze šlapky.....nechal si přinést z vrakoviště starý volant a trénoval doma do umdlení úchop, přehmatávání, ... Později se o hůlce dobelhal do garáže a trénoval si pedály, ovládání blinkrů atd. v odstaveném autě. Trvalo to tři roky den co den a nezlomnou vůlí to dokázal! Doktoři nevěřili vlastním očím ! Udělal všechny potřebné testy a ,,na oslavu" si udělal výlet z Prahy do Hradce Králové. Škoda jen, že si té radosti už moc neužil. Když se před šesti týdny dozvěděl od lékařů zprávu že mu už nemůžou pomoci , pral se s tou ,,sviní" až do posledních chvil....jenže na ni ani sebevětší vůle neplatí. Kéž bych měl v životě tolik vůle a odvahy se poprat s osudem jako měl on.
Karlík
PS: přidám fotku jeho nejmilejšího fotoaparátu , který v době kdy jsem se narodil, vyhrál jako hlavní cenu fotosoutěže s námětem noční Prahy.....Moničko, bylo to právě to Národní divadlo co máš i ty na svých snímcích.
- Přílohy
-

- tatínkova milovaná Exa.jpg (447.75 KiB) Zobrazeno 4202 krát
UZ Fuji Finepix HS 30 EXR + Raynox 250 + kousek fólie ze starého LCD