premekh píše:mihla2, crusoe: Pánové, díky za vysvětlení. No, mám na výběr - buď cvakat na kvantitu, nebo na kvalitu a "vyvolávat" z RAWu.
Fotky dobré. Je vidět že ji rychle zvládáš

premekh píše:mihla2, crusoe: Pánové, díky za vysvětlení. No, mám na výběr - buď cvakat na kvantitu, nebo na kvalitu a "vyvolávat" z RAWu.
jerome píše:premekh: sice pozdě, ale přece - ta tvoje fotka DSCF6012 crop.JPG s těmi "pásy" na nebi mi připomněla (už dávnou) dobu, kdy jsem pracoval v Corelu, a tam se dal nastavit počet "přechodových kroků" barevné plochy (nebo tak nějak). V defaultu nastavení v Corelu načítalo jen 128 kroků, a pak přechod barev vypadal skoro podobně, a dál, čím méně, tím hroznější rozpásování. Muselo se přenastavit pro neznatelný přechod barvy - pro tisk - minimálně na 256 kroků, lépe ještě třeba 512, tím však rostla velikost souboru. To je právě to, že to závisí na nastavení celkového rozlišení. Je fajn, že jsi našel triviální chybu v nastavení foťáku, ale při případné tvorbě nějakých stránek se to může přihodit, i když snad ne u vložené fotografie, ale určitě u případného pozadí ...
U nás bylo teď pozadí mlhavé, lepší pozadí nebylo k vidění ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník