NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod kolega » 14 říj 2013 04:57

Jaryne: tak tuhle nabídku jsem jako Olympusák (člen Olympus klubu) dostal samozřejmě také, kromě toho mi ji shodou okolností poslal také exikar. Přesto musím zapomenout na tuto sqělou příležitost vyfotit si tento "kus(y)" pořádný přírody (i když zřejmě i uměle přikrášlený) :mrgreen: pro nedostatek času a také velké vzdálenosti konané akce. Navíc mne ani tam ta presentovaná E-M1 moc nezajímá, neboť ji stejně nekůpim.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Jaryn » 14 říj 2013 07:53

Kolego, také jsem členem Olympus klubu ;) Současná moje cvakátka mi postačují. Stejně není na cvakání čas, pouze za pochodu. Příliš moc zkrášlovaná a uměle přetvářená příroda mě také moc neláká :) Možná kouknu na předváděcí akci u nás, pokud budu v tu dobu doma. Mám to pěšky z kopce dolů a kousek kolem vody cca 25 minut.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 14 říj 2013 17:40

strome: Jak je na tom ten druhý Xiaomi Mi2s, který ti dorazil? Je už vše OK, nebo ta GPS je na tom podobně? ... Ale soudě, podle tvého konstatování, že si možná reklamoval zbytečně, je asi problém s GPS jen záležitost té použité aplikace.
Přihodím zase jeden dnešní snímek pokračující stavby dřevěného srubu:
Přílohy
20131014_145007.jpg
20131014_145007.jpg (756.3 KiB) Zobrazeno 5496 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.13 mm
Čas expozice: 1/1052 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 50
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SM-N9005
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
20131014_150614.jpg
Barevné polské hvozdy
20131014_150614.jpg (827.74 KiB) Zobrazeno 5496 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.13 mm
Čas expozice: 1/1404 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 50
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SM-N9005
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
kolega

Příspěvekod strom » 14 říj 2013 20:02

kolego, zatím netuším, jak to s tou GPS u Mi2S je. Používám GP Status &fix na Mi2S i Mi2A, jelikož mi ukáže dobu, po kterou mobil hledal polohu.
https://play.google.com/store/apps/deta ... atus&hl=cs

Na Mi2A funguje GPS špičkově, první fix bez asistence po resetu GPS dat zvládne kolem půl minuty, velmi rychlé doupřesnění polohy. I v obýváku velmi rychle nalezla polohu. První fix GPS Mi2S je prakticky 2x pomalejší než Mi2A, doupřesnění polohy je pomalé a navíc Mi2S fixuje i vidí o cca 3-5 satelitů míň než Mi2A, když mám mobily hned vedle sebe. Původně jsem myslel, že se stala chyba v tom, že mi českou ROM nehráli už v Číně. Bylo to pro obě Mi2S jediné společené, tak jsemdoufal, že to bude tím. Tak jsem provedl MiFlash, tzn. nahrání origoš čínské ROM a znovu nahrání české ROM. První fix po zapnutí telefonu rychlejší než u Mi2A, Mi2S viděla i fixovala stejně satelitů. Po resetu GPS se vše vrátilo do starých kolejí. Takže nevím, jestli mi ta aplikace v mobilu může něco rozhodit. Nevím, jak aplikace může mít vliv na rychlost vyhledávání a fixování satelitů :?: :roll: Ještě to dnes večer zkusím s jinou aplikací, ale moc se mi nelíbí to chování mobilu. Všichni ostatní si pochvalujou, jak jim GPS šlape a že lepší GPS v mobilu neměli a já nevím co. Dost mě to štve a žere mi to čas. :evil:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 14 říj 2013 20:14

Jestli nepřijdu do středy na řešení problému, tak mobil definitivně vrátím a nejspíš pořídím Mi2A. Aspoň budu mít trochu větší displej, mobil mi velikostí vyhovuje tak akorát, respektive Mi2S se drží lépe, ale větší mobil než Mi2A bych na běžné používání už nechtěl.
Měl jsi nakonec pravdu, že displej v Mi2S je o něco lepší a to díky tomu černému filtru, který za dne účinně eliminuje odlesky a displej je stále pěkně černý a kontrastní. Má obecně i trochu sytější barvičky. Displej Mi2A na slunci víc zešedne. To jsem ale poznat až tehdy, když jsem měl oba telefony vedle sebe, jinak to není nic hrozného a displej Mi2A je taky velmi pěkný. Hlavně mě mrzí, že možná přijdu o možnost použít kapacitnější článek a taky má Mi2S trochu lepší foťák opět s perfektní kresbou až do rohů, což Mi2A nemá. No co se dá dělat, ještě uvidím.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 14 říj 2013 20:20

Jo jinak tady jsem nahrál test GPS obou telefonů. Je to na balkoně a navíc za dne pod mrakem, takže ten test trvá poměrně dlouho, ale je na něm dobře vidět, jak se oba mobily chovají. Na konci testu oba mobily fixují stejně satelitů, ale Mi2A většinou vidí i fixuje o 3-5 satelitů víc než Mi2S :?:

http://www.youtube.com/watch?v=tEW7t_x7HjA

Jen doávám, že test je po resetu GPS dat a bez asistence, takže SIM nemá vliv. I jsem to zkoušel s letadlem či přehozenými SIMkami, zda není v něčem nepředvídatelnej háček.
strom

Příspěvekod kolega » 14 říj 2013 20:38

strome: Hmm, tak to zamrzí. Koukal jsem na to tvé video a opravdu se chová Mi2s podivně, nejen ta doba (cca 4,5min !!!), ale i trochu jiná poloha a i značný rozdíl v určení nadmořské výšky a pod. (předpokládám, že Černý most není pouhých 105m nad mořem a že tedy údaj o nm na Mi2A je přesnější).
Tak to jsem zvědav, jak tohle nakonec dopadne. Já už také v linii výměn trochu pokročil.
kolega

Příspěvekod **lasta » 15 říj 2013 00:36

strom píše:Jo jinak tady jsem nahrál test GPS obou telefonů. Je to na balkoně a navíc za dne pod mrakem, takže ten test trvá poměrně dlouho, ale je na něm dobře vidět, jak se oba mobily chovají. Na konci testu oba mobily fixují stejně satelitů, ale Mi2A většinou vidí i fixuje o 3-5 satelitů víc než Mi2S :?:

http://www.youtube.com/watch?v=tEW7t_x7HjA

Jen doávám, že test je po resetu GPS dat a bez asistence, takže SIM nemá vliv. I jsem to zkoušel s letadlem či přehozenými SIMkami, zda není v něčem nepředvídatelnej háček.

No toto :roll: (y)

Může to být nastavením. Vzhledem k tomu, že xaomi uvažuje o novýxh čipsetech .
http://www.gizmochina.com/2013/08/25/xi ... martphone/
a dělají se také falešné Xaomi .... (y)
http://www.androidmarket.cz/ruzne/xiaom ... odni-trhy/
cituji:
Bin Lin také prohlásil, že za největší problém považuje v současné době nejrůznější padělatele, kteří prodávají falešné telefony se značkou Xiaomi za stejnou cenu, ale plnou méně kvalitních komponentů.

tak se podívej co je vevnitř...použito...pokud Mediatek...

Opravy fixací GPS pro mediatek vypadají takto
http://www.gizmochina.com/2012/10/30/ho ... mtk-phone/

http://www.gizchina.com/2013/07/23/how- ... ek-phones/
**lasta

Příspěvekod strom » 15 říj 2013 05:43

Telefon bych měl mít originální. Na stránkách Xiaomi lze zkontrolovat IMEI a S/N a kdy byl telefon prodán. Jinak je to pravda a je to symbolické, že Cinani mají problémy s plagiatory. Ale týká se to zejména kamenných obchodů. Proto Xiaomi prodává výhradně přes svůj web nebo přes partnerské obchody jakým je ibuygou.com, kde jsem mobil koupil.

Kupodivu cestou z práce GPS fungovala správně. Provedl jsem 2 testy- jeden na Florenci a jeden na Cernaku, tentokrát bez resetu GPS. V obou případech nabehla Mi2S o nějakou vterinku rychleji, prakticky stejně jako Mi2A. Opravdu se zda, že mi ten telefon rozesira to mazání GPS dat přes tu aplikaci. Nevím, jestli může být něco takového možné. Divný ale je, že Mi2A tohle nevadí.
strom

Příspěvekod strom » 15 říj 2013 05:55

Jinak Xiaomi používá chip od MediaTeku jen ve svém nejnižším telefonů Red Rice (Hongmi), který se v Číně prodává za 2600 Kč a za tu cenu je to velmi sympatický stroj, který má i výhodu 2 SIMek a dle recenzí funguje dobře.
strom

Příspěvekod bmx » 15 říj 2013 07:13

Ahoj, když tady sleduji cesty telefonů, připomná mně to Dobrodružství Marca Pola... :lol: :lol: :lol:
bmx

Příspěvekod strom » 15 říj 2013 08:24

bmx, :mrgreen: No když Kolumbus připlul vodovodem, proč by Marco Polo nemohl letět letadlem pře Lipsko.

Možná pojede ještě jednou zpět do Číny a z Číny zase na Čerňák, ještě nevím. Teď se ale zase zdá, že je vše ok. Divné je, že obě mé Mi2S se chovají stejně. Když jsem tenkrát porovnával s jedním majitelem naživo, zkoušeli jsme GPS přes tuhle (viz výše) stejnou aplikaci i s resetem dat, jemu to fungovalo ok. Je fakt, že měl jinou ROM než já, což jsem sice zkusil, ale neudělal jsem před tím MiFlash, což evidentně mělo vliv, protože samotný reset do továrního nastavení nestačil. Podle mne něco zvrtal ten Číňan, když instaloval českou ROM. Doufám, že tím nějak nenačal chipset. Kdyby mě to napadlo, požádám je, ať telefon nechají na pokoji, že si vše udělám sám. Je ale možné, že jiným ta GPS funguje třeba proto, že GPS data neresetují, proč taky...
Nevím, co znamená to pomalé hledání a fixování satelitů, zda to nemůže být problém třeba i antény nebo nějakého chybného dekódování signálu ze satelitů. GPS.conf mám ale nastavený správně. Bohužel tomuhle nijak podrobněji nerozumím. Jakou anténu vlastně využívá GPS? Nějakou vlastní nebo tu, která se používá pro telefonování?
strom

Příspěvekod **lasta » 15 říj 2013 09:17

Aha. Tak to je tou apkou...zamrazit nebo ji vykopnout a podívat se, za jak dlouho najdou polohu aplikace-navigace, mapy a pod....na hraní si se satelity je možné používat obdobné aplikace...Compass, Ulysse a pod, jsou jich mraky....Je možné se podívat i na nastavevení GPS status, ..i když ona je to poblázněná apka a nemá to valný význam s ní výrazně ztrácet čas...a neresovat GPS data
**lasta

Příspěvekod strom » 15 říj 2013 11:07

Tak Xiaomi Mi3 verze Tegra4 dnes prodána první várka 100 000 kusů za 1 minutu 26 vteřin. :-)
https://www.facebook.com/xiaomichina
strom

Příspěvekod strom » 15 říj 2013 17:26

strom

Příspěvekod strom » 15 říj 2013 22:56

Tak jsem dnes zase zkoušel GPS a zdá se, že funguje ok. Neplechu skutečně dělaly asi ty resety GPS dat, i když nevím proč. Takže jsem GPS data neresetoval a testy provádím pouze tak, že jeden udělám ráno na Čerňáku, druhý na Florenci a další zase na Čerňáku. Je to sice asi moc malý rozdíl, nicméně nalezení polohy vždy do 10 vteřin. Přesto nejsem úplně spokojen, protože Mi2S evidentně nemá takouvou citlivost na signál jako Mi2A. Zatímco Mi2A mi teď na balkoně stabilně fixuje 15 z 20 satelitů, v případě Mi2S je to 10 z 12 satelitů. Když jsem sundal kryt baterie, tak se číslo zvedlo a drželo na 11 z 15 satelitů. (Je opět zatažená obloha.) Možná to byla jen náhoda, nevím. To, že Mi2A vidí a fixuje více satelitů, sleduju prakticky při každém testu, jen výjimečně tomu bylo tak, že oba telefony fixovaly a viděly stejně satelitů. Mi2A je rychlejší i v doupřesnění polohy. Na otevřeném prostranství rozdíl v obou telefonech nevadí, protože není tolik znát, ale v místech s horším signálem může být rozdíl o dost výraznější. Ostatně i doma poměrně hodně daleko od okna funguje GPS Mi2A bezvadně, kdežto Mi2S se sice taky chytí, ale za delší čas a s výrazně menší přesností. Takže nevím, ale zdá se, že Mi2S má možná nějakou slabší anténu či co, že na ní nezbylo v tak malém tělíčku místo. Tomuhle ale nerozumím, nevím, jestli naplácám blbiny, i jsem trochu doufal, že mi to kolego, jakožto zdatný elektrotechnik, trochu objasníš ;)
strom

Příspěvekod kolega » 16 říj 2013 07:18

strome: to si jistě zdůvodníš sám. Ono je obecně šíření radiových vln samo o sobě pěkná duchařina, ale ten rozdíl v citlivosti může být způsobený nejen jinou anténou, ale i třeba jiným použitým chipem na GPS, který je třeba méně citlivý, nebo méně odolný rušení z okolí, víc šumí a pod. Pokud je použitý stejný chipset, tak může mít vliv i jeho umístění (ale i antény) v daném zařízení a tím jinou možností jejich ovlivnění okolím (i tělem člověka). Vliv okolí na signál můžeš krásně sledovat třeba na ukazateli signálu wifiny, nebo lépe v softíku Wifi analizer. Bude to analogické s GPS i když tam to ještě trochu složitější, díky několikanásobně kratším vlnám, které využívá.
kolega

Příspěvekod strom » 16 říj 2013 08:14

kolego, no Mi2A i Mi2S maíjí chpeset od Qualcommu a GPS chip je jeho součástí, tak bych se divil, kdyby u lepšího procesoru byl použit horší GPS chip. Spíš si myslím, že bude problém v anténě vzhledem k tomu, že telefon je malinkej a skoro přes celá jeho záda je baterka. A GPS využívá svoují anténu nebo odlišnou od té na telefonování? Nevíš?
strom

Příspěvekod Jaryn » 17 říj 2013 08:43

Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 17 říj 2013 18:14

Jaryne, i já patřím mezi ty, kterým se nové Wokna verze 8 vůbec nelíbily a tvrdošíjně sem spátečník a stále setrvávám na všech mých PC s 64b Windows7. S XP-čkama jsem vydržel také kupu let, tak se stabilníma Win7 vydržím také. Proto mne ani vůbec nepřekvapuje, že stroje s W8 téměř nikdo nekupoval a donutili tím Mrkvosoft ty osmy trochu překopat na tuhle novou verzi 8.1. Ale jestli to MS vrátí původní úspěšnost Win7, to bych neřekl. Na trhu se totiž objevily další hráči s operačními systémy a MS na to jen reaguje a někdy i docela tvrdě, např. nucením výrobců mobilní techniky, aby na svých zařízeních HW umožnili dual-boot, tedy aby na nich běžel jak Android, tak ty jejich Wokna.

No s tím Notebookem s displejem o rozlišení 4K možná Panasonic předběhl dobu úplně stejně, jako výše zmiňovaní výrobci mobilní techniky (mobilů a tabletů), kteří již do nich montují kamerky se 4k rozlišením. Ale alespoň se už něco ve 4k děje :mrgreen: .
kolega

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem