kolego, no, nebudeme se tu handrkovat jako dva puberťáci nad svými angličáky, ale ještě jednou ti musím oponovat
No, nemyslim si, že jsem to srovnání provedl až tak povrchně. Samozřejmě, že i Mi2S vývojářeské možnosti v nastavení má i s těmi možnostmi ovlivňovat rychlost animací či je úplně vypnout. V základním nastavení jsou ty přechody u Mi2S také poměrně pomalé, takže jsem je trochu urychlil. Srovnával jsem ale samozřejmě náběhy aplikací, nikoliv dobu vykreslování přechodů.
Taky bych byl opatrný s tím, že delší "tradice" = vyšší kvalita. Ostatně Samsung sám musel svůj Touchwiz v nedávné aktualizaci poněkud optimalizovat, když prostředí S4 neběhalo úplně ideálně, což bylo na telefon s takovým výkonem na pováženou. Líbí se mi na druhou stranu, že se Samsung snaží o nové funkce, ale nemalá část z nich nakonec stejně asi není příliš dobře využitelná. I takové to rolování podle sklopení očí (by se mi možná i líbilo a ostatně si lze samozřejmě doinstalovat aplikaci, která to umí) prý příliš nefunguje a je to logické.
Jak MiUi tak TouchWiz se vyznačují tím, že v sobě mají velkou škálu funkcí, které je jinak nutné řešit aplikacemi. Každá nadstavba má ale jinou filozofii a zaměřuje se na něco jiného. Ale to je fuk. Shrnul bych to tak, že oba jsme spokojení a je to. Jen jsem se snažil nadhodit takové porovnání pro zajímavost, ne pro nějaké soutěžení
A ostatně jak píšeš, často jde o zvyk. Musím přiznat, že i já už se nerad učím příliš mnoho nových věcí, jelikož na to není čas a čekají v řadě věci jiné nebo důležitější a pak jde ze všeho hlava kolem. Asi 3 týdny před Mi2S jsem měl služební Xperii tipo a když jsem si ta nastavení a prostředí Androidu poprvé prolezl a zvykl jsem si na to, pak MiUi u Mi2S mne trochu rozhodila. Nejhorší je, že některá nastavení najdeš na stejném místě jako u jakéhokoliv jiného (novějšího) androidu, ale některá nastavení jsou jinde a to člověka z počátku mate víc, než kdyby všechno bylo úplně překopané. Některá nastavení jsou tak podrobná, že se v tom člověk zpočátku taky trochu topí. Musim uznat, že první 2-3 dny mi MiUi přišlo díky tomu zmatené, ale právě jenom díky té neustálé tendenci srovnávat to s Androidem. Když jsem tenhle prvotní zádrhel přetrpěl, neměl jsem chuť se vracet zpět. Škoda, že nebydlíme kousek blíž od sebe, myslím, že by tě to docela zaujalo, protože se mi zdá, že máš nějakou tendenci považovat MiUi proti TouchWizu za něco nedodělaného, přitom je to možná i naopak