Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 02 čer 2016 18:09

Tonovaná skla bohužel mám, přední dokonce zelené, ale i bílé odfiltruje část spektre barev! I ten kompromisní UUUUZ objektiv 18-250mm!, barvy strhá :-( To ale neva, důležitější je pro mě obsah!

Dále sklo auta, upatlané zevnitř a navíc věčně hmizem zasrané..., docela dosti ubere i ostrost! A jen slepec nevidí, že i webprohlížeč generuje sračkouidní "kvalitu", že Jarouši , ty "my"..., krom teho, že mnozí nedávaj svým fotkám zde ani 1500MPx vodorovně, jako já (menší rozlišení je jakoby milosrdnější k technické nekvalitě!) A navíc je to foceno z ajízdy! většinou při 100kmh!!! ;-) Bych chtěl Jarouše vidět, jakou mazanici by leda zachytil v 5:00h ráno za oparu natož z amlhy mlhy takto brzy ráno vza šera a při 100kmh :lol:
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 02 čer 2016 18:13

MiraM píše:OFFZCa : jestli potřebuješ k ranní kávě čtení o cituji: čuráčích hlavách, pak je mi tě upřimně líto a má to silnou vypovídací hodnotu. (y) M

Nápodobně, podepisuji!, bohužel :-(
ODSakEda

Příspěvekod OFFcza » 02 čer 2016 18:20

ODSakEDA a MiraM mam pocit, ze nectete prilis pozorne,.. ale nedivim se tomu, v minulosti uz jste me osocovali z lecceho..
https://cs.wikipedia.org/wiki/Expresivita_(lingvistika)

OFFcza
OFFcza

Příspěvekod ODSakEda » 02 čer 2016 18:24

OFFcza píše:ODSakEDA a MiraM mam pocit, ze nectete prilis pozorne,.. ale nedivim se tomu, v minulosti uz jste me osocovali z lecceho..
https://cs.wikipedia.org/wiki/Expresivita_(lingvistika)

OFFcza

NIKDY!!!! jsem se k Tvojí osobě nevyjadřoval! :twisted: Natož abych zde kohokoliv osočoval...
ODSakEda

Příspěvekod OFFcza » 02 čer 2016 18:29

ODSakEda píše:
MiraM píše:OFFZCa : jestli potřebuješ k ranní kávě čtení o cituji: čuráčích hlavách, pak je mi tě upřimně líto a má to silnou vypovídací hodnotu. (y) M

Nápodobně, podepisuji!, bohužel :-(

..v tom pripade se ti omlouvam!

OFFcza
OFFcza

Příspěvekod pe-pa » 02 čer 2016 19:18

Dopoledni impression v nedeli u dcery v Holandsku...
pe-pa

Příspěvekod ODSakEda » 02 čer 2016 19:25

O.K., omluvu přijímám 8-)
ODSakEda

Příspěvekod jajakm » 02 čer 2016 19:37

OVal píše:A nebyly tady překročeny už mnohé hranice? (nejen ty do Bavor).....
Vážím si Petrova fotografického oka (na mnohých fotkách je vidět, že focení rozumí) a pokud se vyjadřuje k fotkám, tak respektuji jeho někdy i ostřejší slovník - i když mi není vlastní.
Ale přechod za hranice osobních urážek se mi rozhodně nečte dobře a zásadně s ním nesouhlasím. (y) (y) To co zde v poslední době psal je nehorázné a nedivím se Josefovi, že už mu přetekla trpělivost. Nemyslím si, že by bylo nutné použít těch nejtěžších kalibrů, ale necítím se povolaný k tomu to posuzovat.
Ondra

Plně s Ondrou souhlasím. Jarda
jajakm

Příspěvekod jajakm » 02 čer 2016 19:41

Jarouš píše:Dávno a opakovaně byly překročeny všechny hranice (y) (y) (y). Ale obávám se, že naše neumětelské focení na veřejném fotografickém serveru mezi ně nepatří. Nejhorší je ta účelová demagogie, neobjektivita, očividné lhaní, překrucování..., proti čemuž není žádné obrany. Snad jen, pro majitele hroší kůže, nekrmte trolla, v tomto konkrétním případě neanonymního. Většina účastníků tohoto vlákna moc dobře ví, jak je to těžké, když dojde na adresné, osobní útoky, které nemají s objektivitou pranic společného. Několik z nás tady bylo v průběhu času několikrát chváleno, nejednou označeno za nejlepší na tomto vlákně, vzápětí byli titíž lidé označováni přílepky přesně opačnými, ačkoliv úroveň jejich fotek v globálu zůstala stejná, ba spíš se v technických parametrech u většiny zlepšovala. Že se nefotí pouze velkolepé přírodní scenérie nebo prvotřídní portréty či dokonalá street foto? A to je nějaká podmínka pro vkládání fotek na tento server? Nebo jen pro toto vlákno? Bez ideálního světla ani ránu? A to je zakotvené kde, prosím? Že pouze na tomto vlákně se vyskytují naprosto odpadní a nekoukatelné fotky, zatímco na jiných vláknech to fotografickou kvalitou přetéká? Nebuďte směšný, pane Mahlere, to je právě ta Vaše "spravedlivá objektivita". Ve skutečnosti jsou Vaše pohnutky a úmysly naprosto jiné. Mimochodem, po zhlédnutí Vašich fotek nabízených k prodeji na jednom serveru jsem z počtu prodaných kusů nenabyl pocitu, že by se Vaše fotky nějak dobře prodávaly, jak jste tady několikrát zmiňoval. A to je, dost možná, docela důležitá informace pro pochopení Vašeho jednání. Ovšem pouze informace, nikoliv omluva. Vaše reakce, třebaže jste se už zbavil všech identit a vazeb na toto vlákno a server, je velmi snadno předvídatelná...

Jarouši souhlasím s tebou. Jarda
jajakm

Příspěvekod axislubo » 02 čer 2016 19:44

Mrakove...
Přílohy
SDIM0139ir.jpg
SDIM0139ir.jpg (124.28 KiB) Zobrazeno 3398 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/10
ISO: 200
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM0138ir.jpg
SDIM0138ir.jpg (189.71 KiB) Zobrazeno 3398 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
ISO: 200
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
axislubo

Příspěvekod jajakm » 02 čer 2016 19:52

Příspěvekod pe-pa » dnes, 07:54
Zadny strach Josefe! Uz jsem ted smazal veskere internetove adresy co se tyka tohoto serveru a tohoto vlakna v nem a timto poslednim komentarem prerusuji s s timo vyjimecnym vlaknem a jeho ucastniky jakykoliv dalsi styk. Vy si oddychnete a ja take.
Foveonu Zdar!

pe-pa píše:Dopoledni impression v nedeli u dcery v Holandsku...

Profesor Mahler se nám nějak moc rychle na SIGMA vlákno vrátil. Asi bez nás některých neschopných amatérských cvakalů nemůže být. Nebo že by to byl začátek dalšího semestru jeho dálkové fotouniverzity o vzdělání fotograficky nevzdělatelných? :D Jarda
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 02 čer 2016 20:37

Edo, když jsem psal, že máš "asi neostré všechny snímky", nebylo to o neostrosti Tvých fotek, nýbrž o tom, že, patrně, na svém monitoru vidíš neostré všechny fotky na tomto serveru publikované (nejen Tvoje, ale všech). Snad ostatní pochopili. Za sebe poněkolikáté píšu, že můj webprohlížeč negeneruje "sračkouidní kvalitu" a případnou (ne)ostrost fotky, když se vyskytne, vidím docela zřetelně. Takže netuším, proč bych měl fotit cokoliv za jízdy z auta přes zapatlané, hmyzuneprosté, tónované sklo, když jsem to nikdy neměl ani v nejmenším v úmyslu. Možná bys měl trochu pečlivěji číst, než něco napíšeš... ;)
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 02 čer 2016 21:01

Profesor Mahler se nám nějak moc rychle na SIGMA vlákno vrátil. Asi bez nás některých neschopných amatérských cvakalů nemůže být. Nebo že by to byl začátek dalšího semestru jeho dálkové fotouniverzity o vzdělání fotograficky nevzdělatelných? :D Jarda

Bohuzel jsem jeden z tech mala, kteri nejakeho profesora Mahlera neznaji. A je mi to uplne fuk! Ja jsem pe-pa, zde je verejne vlakno foveonu a tak vkladam sve Quattro fotky z posledni nedele a to mi staci. ;)

Musim jeste podotknout mily Jardo, ze kdybych i tim nejakym profesorem byl, nepokousel bych se tady o uplne nemozne. A z vlastni vule a zadarmo jako ten blahovy Mahler; to bych musel byt asi na hlavu padly, ze? :lol: Takze Jardo jde urcite o mylku.... ;)

Jeste jedna z nedele u dcery; tady jsem si po prve vsiml, ze nam nejak pada komin... :( Oni v tom Holandsku zadne ovocne zahrady nepestuji, ale okrasne; jelikoz je tam puda kysela, okolo pH 6 tak maji ce svych zahradach kolem domu spoustu ruzne barevnych rhododendronu, ktere prave kvetou a jine ruzne solitery, exoticke stromy a vselijake zive ploty. Zde je pohled z verejne pristupove cesty pres nas zivy plot, ktera vede jeste k nekolika tam domum v podobnem stylu. Ma-li nekdo zajem, je tam prave sousedni dum na prodej v pomerne rozumne cene, vcetne pozemku a zarizeny, coz je pomerne zvykem. Cena je take rozumna, 600 000 Euro, mozna, ze by sli i o takovyh 10 000 Euro dolu.... ;)
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 02 čer 2016 22:23

Ještě tři z minulé neděle. Podobnost s Vladimírovými autoportréty je čistě náhodná... ;) :D
Přílohy
SDIM6106.jpg
SDIM6106.jpg (609.14 KiB) Zobrazeno 3350 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/13 sec.
ISO: 100
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
SDIM6113.jpg
SDIM6113.jpg (695.36 KiB) Zobrazeno 3350 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 25 mm
Čas expozice: 1/13 sec.
SDIM6117.jpg
SDIM6117.jpg (529.28 KiB) Zobrazeno 3350 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/15 sec.
Clona: F/8
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 03 čer 2016 07:20

Už se tady prodávají i baráky.....čeho se tady člověk nedočká!! Offczo, vím dobře co je to expresivní výraz. O ten tu jde také, ale hlavně jde o
osobní urážky, napadání, dehonestování, neustálé poučování. no, jestli ti vadí jen ty jak říkáš expresivní výrazy - já říkám sprosťáctví a hulvátství,
tak nemám co měnit na své větě o ranním pobaveném kafíčku. Tímto pobaveným komentářem přispíváš k bahnu tohoto vlákna. Většina na tomto vláknu ví o co jde. Proti jiným klidným fórům(všem!!¨) je to tady žumpa. Mějte se a pobaveně čtěte výplody jistého chorého mozku a jejich duševních souputníků. (y) M
MiraM

Příspěvekod josef38 » 03 čer 2016 07:44

Miro, mrkni se na SZ.
josef38

Příspěvekod **lasta » 03 čer 2016 07:53

josef38 píše:Miro, mrkni se na SZ.

Co je šeptem, to je čertem.

A doposud jsi nevložil citaci od Bilbo na kterého ses včera odkazal.
Naprav to.
**lasta

Příspěvekod pe-pa » 03 čer 2016 08:12

Dovolim si vlozit jeste asi dve fotky na toto thema. Mozna, ze to nekoho bude zajimat, mozna, ze ne. To uz neni moje vec.
Kazda zeme ma sve osobite rysy, krasy a zajimavosti, ktere by mely byt skoro pro kazdeho normalniho cloveka zajimave; vcetne treba tech cen domu a j. Platy, ktere se tady plati za praci jsou priblizne stejne jako v Nemecku a holandske vyrobky maji velice dobrou kvalitu podobnou nemecke, benzin je zde o neco drazsi nez v Nemecku a potraviny maji stejne ceny jako v Nemecku.

Tady v Holandsku, kde nyni ziji je pro mne stale se na co divat a fotit, porovnavat, hovorit s lidmi.... Tak na priklad je v Holandsku generell velky nedostatek najemnich bytu a kdyz, tak jen ve mestech a najmy jsou velice drahe. Domy se s byty k pronajmuti prilis nestavi, protoze je na ne malo zajemcu si nejaky byt pronajmout. Kupuji se zde nejvic radove domy o jednom, dvou patrech v ulici na vlastnim pozemku se zahradou za domem, ktere jsou levneji k dostani, jejich ceny se pohybuji okolo 180 - 220 000 Euro vcetne vseho, mozna i trochu levneji, zalezi na tom kde ty domy a ulice stoji; na periferii nebo daleko bliz k centru mesta. Kuchyn je uz vbudovana, na to je zakon, musi se pri stavbe vbudovat, se vsim prislusenstvim a velice krasne, nebo se stavi takove domy jako ma moje dcera, kde se architektura atd. prizpusobuje prani budouciho majitele. Ma to sve velke vyhody. Bydlite tak temer u centra, ale ze jste obklopeni ze vsech stran zeleni, vcetne i na vlastni zahrade a to silne. vcetne okolnich sousedu, neslysite z mestskeho hluku vubec nic presto ze bydlite ve meste...
pe-pa

Příspěvekod OFFcza » 03 čer 2016 09:44

MiraM píše:Už se tady prodávají i baráky.....čeho se tady člověk nedočká!! Offczo, vím dobře co je to expresivní výraz. O ten tu jde také, ale hlavně jde o
osobní urážky, napadání, dehonestování, neustálé poučování. no, jestli ti vadí jen ty jak říkáš expresivní výrazy - já říkám sprosťáctví a hulvátství,
tak nemám co měnit na své větě o ranním pobaveném kafíčku. Tímto pobaveným komentářem přispíváš k bahnu tohoto vlákna. Většina na tomto vláknu ví o co jde. Proti jiným klidným fórům(všem!!¨) je to tady žumpa. Mějte se a pobaveně čtěte výplody jistého chorého mozku a jejich duševních souputníků. (y) M

miram, pokud ze me chces delat to co prave delas, klidne v tom pokracuj. je mi to jedno :)

offcza
OFFcza

Příspěvekod MiraM » 03 čer 2016 10:00

Děláš to ze sebe sám. a je mi to šumafuk taky. Aspoň na tom se shodneme. Chutné kafíčko přeji. M
MiraM

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou