Moderátor: Pete2
**lasta píše:Edo.
Já na té obloze oblaka vidim kupolovitou pblačnost na hrane jednoho oblaku vpravo prepal jak opozornil kezic V levém horním rohu do tmava.
ODSakEda píše:Nebo mi poradíte jak se i zde jich úplněvyvarovat?
![]()
ODSakEda píše:bingo!
kezic píše:LASTA " A TOHLE TI PŘIJDE OPRAVDU V POŘÁDKU?
pe-pa píše:Blbove, omlouvam se, ale slusneji to napsat nelze! Pisi to zde ve vlaknu prubezne uz snad nekolik let, ale, jak videt, kazdy foti tak jak to tady jeden zavedl, ze je jen tak spravne, jako pred sto lety s filmy! Stale jde tady rec o pouziti tabulek, o pouziti polarizaku, o ubirani svetla do minusu, kde uz skoro zadne svetlo vecer neni, ze ano Jarousi a vypada to na to, ze ta vase skupina neumetelu, ktera je tebou ovlivnovana do foceni, ktere se provozovalo mozna kdysy s filmem. A kupuji ty kramy snad na tucty, tak jak si to preji obchody s fotopotrebami, kde toho maji jeste plne supliky z doby filmu, nebo to kupuji ve velkoobchode za pakatel a plni si kapsy na hloupouckych amaterech, kteri veri v zazraky, ze ne oni neumi fotit, ale ze to je fotakem a tyto kramy jim to pomohou odstranit, presne tak jak to ti handliri pisi v navodech... vcetne bilych sklicek na objektiv kvuli perfektnimu urceni he, ceho pak?![]()
Jste priblizne takova skupina priblbliku, ktere se podobaji te se kterou je v Praze spriznen Josef38. Tato skupina fotila tehdy se sigmami, tehdy SD9 a SD10, priserne fotky, ktere byly nam ostatnim naprosto nevysvetlitelne! Kdyz my ostatni fotili s temito fotaky uplne normalne a fotky byly prepychove. Napr. Laco a Ruby byli uplne jednicky v ovladani sve SD10 a fotili vyborne fotky.
Temto lidem v te Josefove vyslapove vyletni skupince at jste radili co chteli, stejne si tam nastavili to svoje a fotili si taky jen pro radost ( tady tehda ten vysplecht vznikl), protoze na ty jejich zmetky se nedalo koukat..... A nedate si rici ani kdyby vam to do te vasi sisky lili trychtyrem.... Stale ty priblble tabulky, stale ty srackove fotky.... ach jo!
"e: Foveon napodruhe...
Příspěvekod pe-pa » včera, 15:48
To je tim, ze jste tady skoro vsichni na urovni amatera, ktery si ten fotak koupi az teprve zitra! Kolikrat jsem tady psal a doporucoval misto blbych podosvitu a ja nevim co jeste, jo, jeden tady foti jako v sedesatych letech, s sedou kartou a polarizakem, ach jo, pripomina mi to toho experta co kamaradi s Josefem38 v Praze. Ten fotil v Representacnim dome v Praze pri jednom koncerte tehdy Sigmou SD9 a S. 12-24 v kurarne nejake pribuzne klavirysty, ktery sem tam s nimi take fotil a furt se ten kouzelnik divil, ze ma ty lidi rozmazane...ale nebylo mozne mu to vysvetlit, furt si mlel sve a ze to neni mozne, ze ma fotak pevne na stole a ze je tam svetla dost aaaa ... no blb k pohledani... vid Josefe...Do dneska premyslim, ktery byl z teto vedecke fotograficke amaterske skupiny ten nejchytrejsi; do dnes jsem na to bohuzel neprisel.....
![]()
![]()
![]()
A zase k veci; na toto, tedy fotku s tramwaji, krajinky a spoustu jinych motivu se bere sedy neutralni prechodovy filtr, ktery tyto svetelne rozdily snadno srovna, ztmavi lehce oblohu a zdramatizuje mraky na ni a tim i pri pozornem sledovani histogramu na kamere zabrani na 100% prepalum!. Tedy ne az nekde v pc to zkouset srovnat, ale mit ten obycejny, treba Cokin posuvny neutralni prechodovy filtr nasazeny aktivne na objektivu fotaku.
treti a crvrta fotka focena s SD10, sruha s DP 0 Quattro a prvni fotka je s focena s SD1 Merrill s domkem na jezere Ammersee, focena s prechodovym filtrem zn. Cokin, ktery jsem si nastavil tak, aby se to nepoznalo, ale aby se stala obloha tmavsi a spodek s brehem mi na fotce vylezl trochu svetlejsi. Holt aby to vsechno harmonicky spolu korespondovalo...
A pak, kdyz jsme tedy u fotografie a fotografovani; na to jak to tam bylo nebo je ve skutecnosti, jestli je to jezero zaprasene a sedive, mily MiroM z vysoka ehm, mi jde o perfektni fotografii a ne o sragorky, ktere si okecava nejaky neumetel, ktere neumi lip vyfotit a nechce si priznat, ze vseho pricina je on sam. Nebo nema cim si to priznat.... Ale to uz je jeho vec.....-![]()
![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník