Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 07:14

O.K.
Stále to je ale porovnávání dvou obrázků, ať na jednom, či na druhém monitoru. :D
Naposledy upravil josef38 dne 17 říj 2014 07:15, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod Pete2 » 17 říj 2014 07:14

Ja len dodam.
Uz ste niekedy zasli na poval (pudu) a doniesli si na osviezenie ci nostalgiu stary CRT monitor, aby ste videli kam sme sa dostali so zobrazovacou technikou... :twisted:
Vyskusajte a pochopite o com je rec... A skuste vyrobit nejaku fotografiu a potom vymente monitor za LCD a pozerajte. :shock:
Nemusi byt cudzia aby ste sadli na zadnu cast tela. (Ja som si to vyskusal, aj preventivne stolicku nachystal) :D
No a teraz niekto bude davat fotografie z CRT ci plazmy ci coho na forum...
A my ho ukamenujeme, ci aspon sa budeme diskretne vyskierat a pritom on to mysli uprimne a dobre,. A hlavne je v tom NEVINNE.

Takze to je tak zjednodusene vysvetlene preco ja nevidim vsetky fotky ruzove, zelene ci modre a od kazdeho nejak inak.

PS. Tak sme sa tymto dostali na dalsiu stranku a budeme sledovat kedy sa to zas rozhasi...
Pete2

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 07:18

Byl jsi rychlejší, než já s korekci mého příspěvku! Měj se hezky! J.
josef38

Příspěvekod Petr M » 17 říj 2014 08:45

Jarousi, ty posledni tvoje fotky focene tim 70-200 tak pekne uz nejsou. Je to zpusobene tim, ze ten objektiv neni uplne na digital nejlepsi, coz je videt na jeho kresbe; take se prodava jako pouzity za nizke penize. Take to, ze jsi nektere fotky fotil kolmo, se sluncem v zadech, jim nepridaly, naopak jeste vic zduraznily slabosti toho objektivu a protoze to bylo focene teletem, jsou ty fotky naprosto jeste ke vsemu ploche, neplasticke.

Tyto zoomobjektivy nejsou na dalky a jeste k tomu na dalky s lehkym oparem moc dobre, tak mozna ty nejnovejsi, ktere maji nejnovejsi povrstveni a zvyseny kontrast; ale i tyto nejsou konstruovany na dalkovou fotografii!!!!! Byly a jsou urceny pro reportaz, protoze jsou rychle - tedy rychle menici ohnisko pri nejake reportazi, kde vymena objektivu casove vubec neni mozna, jsou tedy ve skutecnosti konstruovany na praci ve studiu, na svatby, zpravodajstvi a pod. prilezitosti, tedy pro praci na blizko! Na dalku jsou nejlepsi jen pevna ohniska a jen s tou nejlepsi optickou kvalitou.

Ruzne monitory. Vsechny ruzne monitory jsou nami doma sice vsemozne kalibrovany, ale barevnym obrazem se moc od sebe nnemuzou odlisovat, prakticky to je nemozne, protoze my vsichni pouzivame jak kamery tak monitor v jednotne norme, v sRGB, a Gamma 2,2. Kde se muzou monitory od sebe odlisovat je nastaveni v sytosti barev, v jasu a kontrastu. Vic ne.

Petr
Naposledy upravil Petr M dne 22 říj 2014 02:46, celkově upraveno 1
Petr M

Příspěvekod Jarouš » 17 říj 2014 11:28

15. října Petr M napsal: "Jarousi, super barvy, paradni sytost, super dynamika a kompo, zkratka super fotky! Tak ma vypadat spravna barevna fotka! Spice!!!! (n)"
Dnes 9:45 Petr M napsal: "Jarousi, ty posledni tvoje fotky focene tim 70-200 tak pekne uz nejsou. Je to zpusobene tim, ze ten objektiv neni uplne na digital nejlepsi, coz je videt na jeho kresbe; take se prodava jako pouzity za nizke penize. Take to, ze jsi nektere fotky fotil kolmo, se sluncem v zadech, jim nepridaly, naopak jeste vic zduraznily slabosti toho objektivu a protoze to bylo focene teletem, jsou ty fotky naprosto jeste ke vsemu ploche, neplasticke."
Tak nevím. Bylo to včera večer tak nesrozumitelné, když jsem začal svůj příspěvek větou?: "Dnes už nic nového nedám, tak aspoň pár výřezů z posledních fotek."
Takže polopatě. Petře M, ty poslední moje fotky focené tím 70-200 jsou výřezy z těch předešlých fotek, podle Tebe super fotek. Žádné nové fotky, ale jenom výřezy z těch předešlých, což snadno z EXIFů poznáš. Takže v jednom příspěvku chválíš fotky z jednoho objektivu a ve druhém kritizuješ výřezy z těch chválených fotek a tudíž stejný objektiv. Trochu rozpor, moc nechápu...
Josefe, do oranžova ty fotky jsou a jsem rád, že jsou. A zamlžené jsou taky, to už tak rád nejsem, ale psal jsem, jaké byly podmínky. Nevím, proč by v nízkém slunci a v oparu nemohly být fotky "jako zastřené v oranžové mlze". Zastřené bylo to prostředí mnohem víc, než je z fotek po úpravách patrné, dám jednu bez úprav na ukázku. Ale v takové podobě jsem to tady fakt prezentovat nechtěl, tak jsem upravoval kontrast a trochu i saturaci.
Tady je jedna fotka bez úprav, jenom vyvolaný RAW a jeden výřez z té fotky.

PS: Dneska už nahoře na stránce ty záhadné řádky malým písmem nevidím. Pete, co diakritika? Musím se podívat, jak se to zobrazuje v mobilu.

Ještě dodatek. Tato fotka zrovna není ideálně zaostřená nebo je zaostřovaná autofokusem. To si už nepamatuju, ale ten rozdíl v ostrosti je značný.
Přílohy
SDIM2760.jpg
SDIM2760.jpg (472.05 KiB) Zobrazeno 5096 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM2760, výřez.jpg
SDIM2760, výřez.jpg (456.83 KiB) Zobrazeno 5096 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jarouš

Příspěvekod Petr M » 17 říj 2014 11:50

Jarousi, to se musim tedy ale jenom castecne omluvit, protoze to, ze to jsou vyrezy, jsem na tech fotkach nehledal a ani mne to nenapadlo, ale soudil jsem je podle toho jak vypadaly. A take a hlavne proto, ze se ten tvuj komentar neda bohuzel skoro vubec cist, protoze jsou pismena a slova znacne zdeformovana. A u fotek jsem jejich exify ani nestudoval, protoze jsou stejne furt na jedno brdo....

To ale na veci nic nemeni, ze ta zvetsena t. kvalita uz pokulhava, coz na tech prvne vlozenych fotkach celku neni samozrejme moc nebo vubec ne videt a ostrost a barevnost je na nich vyborna. :)

Zdravim,
Petr
Petr M

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 12:05

Jarouš píše:Josefe, do oranžova ty fotky jsou a jsem rád, že jsou. A zamlžené jsou taky, to už tak rád nejsem, ale psal jsem, jaké byly podmínky. Nevím, proč by v nízkém slunci a v oparu nemohly být fotky "jako zastřené v oranžové mlze".

Jarouši vpořádku, částečně jsem předpokládal, že to takto vysvětlíš a nebyl to jinak nastavený monitor, jak připouštěl Pete a dodatečně i vysvětlil Petr.
A ještě jednou, aby nevznikl dojem mé buzerace, dovětek mého příspěvku byl:
Ale jestli to je Tvůj záměr, tak mou poznámku neřeš. :D
Takže opravdu nic k řešení není a já mou kritickou poznámku odvolávám!!!

Holt, jak pravil zakladatel vlákna, každý vidíme svět jinýma očima a v tom je právě ta jeho pestrost!
Proto jsem i připomněl Špálu a je dost možné, že se budou jednou Tvé obrázky také tak hodnotit! :D Měj se! :-) J.
josef38

Příspěvekod Petr M » 17 říj 2014 12:33

...nojo, Josef38, ale chudak Spala ma k Sigme ale hooooodne daleko.... :lol:
Petr M

Příspěvekod Jarouš » 17 říj 2014 12:38

Petře, právě proto u názvu (čísla) fotky vždycky píšu "výřez", pokud se o výřez jedná. Dnes už je diakritika v pořádku?
Josefe, jenom pro doplnění. Lidé, kteří se mnou u toho focení bývají osobně přítomní, nemívají s barevností mých fotek vůbec žádný problém. Naopak, např. použití AWB by mi u nich neprošlo... ;)
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 12:38

Petr M píše:...nojo, Josef38, ale chudak Spala ma k Sigme ale hooooodne daleko.... :lol:

Tak to tedy má! Už jen i to, že byl modrej a ne oranžovej. Ale jeden nikdy neví, co by byl dnes? :lol: Měj se
josef38

Příspěvekod Petr M » 17 říj 2014 12:54

Dnes se to da konecne tady vse precist. (n)
Ne, kolo mi nepatri. Ja jezdim na skladacim, ktere pohodlne strcim do kufru u auta. :)

....a jestli si Pete neseridil monitor podle tech odkazu co jsem sem pres chvili vlozil, a ma to stale na tom puvodnim, tak kvuli teto fotce ho ted urcite odvezou.... :lol:
Naposledy upravil Petr M dne 22 říj 2014 02:47, celkově upraveno 8
Petr M

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 12:56

Jarouš píše:Josefe, jenom pro doplnění. Lidé, kteří se mnou u toho focení bývají osobně přítomní, nemívají s barevností mých fotek vůbec žádný problém. Naopak, např. použití AWB by mi u nich neprošlo... ;)

Tak to buď rád!
To víš, kdo jde s kůží na trh, tak musí předpokládat nějakou odezvu! Hlavně, že jseš sám spokojen, to je vždy to nejhlavnější! Tak se měj a Sigmě zdar! (n)
josef38

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 12:58

Petr M píše:Dnes se to da konecne tady vse precist. (n)

No vida! A pak že byl ten Špála jen jeden! ;)
Doufám, že to kolo je Tvoje! (n)
josef38

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 13:01

Chlapci, hlavně humor! Vážných věcí je kolem nás privela! (n)
josef38

Příspěvekod Petr M » 17 říj 2014 13:05

..je vecer, tak to trochu tady popostrcim....
Naposledy upravil Petr M dne 22 říj 2014 02:47, celkově upraveno 1
Petr M

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 18:00

Nooo, bojím se Ti Petře fotku pochválit, když jsem nedávno prohlásil, že hodně obarvené fotky nejsou můj šálek kávy.
Bojím se pochválit proto, abys mě také nezkoušel a nebyla to jedna z Tvých původních fotek, na které jsem zrovna nepěl chválu. :lol:
Takže to zkusím! Tato se mi líbí a to dost! Hlavně obsahem!!! (n)
Ale s těma výřezama opatrně. Jarouš zde dával fotografie v plné velikosti a potom výřezy. Je jasné, že fotografie, která v plné velikosti kompozičně dopadá velice pohledně, tak výřez z ní už se s kompozici původní fotky moc přátelit nemusí. Ale to asi nebyl Jaroušův cíl Tě nachytat. Spíše si myslím, že porovnával kresbu objektivů!
Mějte se chlapci a jsem rád, že zde panuje pohoda! Člověk sem potom rád nakoukne! (n)
josef38

Příspěvekod Pete2 » 17 říj 2014 18:19

Petr
50 krokov tam a spet na 50 sposobov a 50 farebnych mutacii a odtienov.To iste zo sigmy, potoka a este neviem coho.
O farebnosti uz radsej nic. Mozes sa urazit, vynadat mi je to len na tebe... Proste unavne.
Este ten bycikel bol asi najlepsi... lebo bol nejaky iny. Urob to este ciernobielo nech to mame z krku.
Pete2

Příspěvekod Petr M » 17 říj 2014 18:42

Pete, pohoda, ja se hned tak neurazim..... nakonec ty moje fotky nemusis vubec rozklikavat a nedivat se na ne, nikdo te preci nenuti...... :lol: avsak mezi nami devcaty jsi tuto fotku, tedy tento motiv jeste nikdy nevidel, protoze jsem ho nyni fotil poprve. Ale to je fuk. Jestli se ti fotka nebo i jine moje fotky libi nebo ne mi je take docela fuk, nic si za to koupit nemohu a priste si fotku vyfotim stejne jak chci ja, protoze na spravny posudek nejake fotky nemas a asi nikdy uz mit nebudes. Ale to je tvoje vec a abych rekl pravdu tak ty tvoje recicky jsou mi uplne jedno, rado se stalo! (n) :lol: To ale nemusi vadit, je tady dost dobrych fotografu, se kterymi se da rozumne debatovat, tak se nevzrusuj.... ;)

A pak, tys tady vzdycky vykrikoval, ze tu nejde o nejakou galerii a pod., ale o testovani sigmy, ze jde o tu techniku sigmy jak jsi vzdycky celych minulych deset let slintal..... :lol: o fotky, aspon tebou focene, ktere tady jsou snad ty stejne tisickrat, ale kdyz slo o tvou radost jak jsi pod ne vzdycky psal, tak jsme te nechali na pokoji, nebot nam slo predevsim o tve tak chatrne zdravi..... aby si se snad nezhroutil, kdyby byla nejaka byt i mala kritika na ty tvoje sragorky z radosti..... :lol: :lol:

Ale jinak, treba o fotacich a tak si povidat muzeme... ale stejne si koupim zase co ja chci a ne ty, co ty bys mi treba doporucil. Kdo moc radi a nema na to, muze tak maximalne si vis co..... :lol:

Josef, to zadny vyrez neni, zadne vyrezy nedelam, fotim primo do formatu! :)

Ale stale tvrdim, spolecne tady s Josefem, ze sranda musi byt! Tak se prosim te z toho nepo....r.... :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil Petr M dne 17 říj 2014 21:09, celkově upraveno 2
Petr M

Příspěvekod josef38 » 17 říj 2014 19:11

Kluci, kluci!
Takže toto, co jsem napsal před chvíli beru zpět!

Mějte se chlapci a jsem rád, že zde panuje pohoda! Člověk sem potom rád nakoukne! (n)

Nemám právo vám dělat soudce, ale myslím, že už toho bylo dost! A čeho je dost, toho je příliš! (y) (y)
Tak se mějte! J.

P.S.
Patnáctka je pro FF a podobné náladičky vynikající objektiv. Vlastním ho také, ale myslím, že jsem ho ještě patřičně nedocenil.
Hned zítra ho opět prubnu!
josef38

Příspěvekod Pete2 » 17 říj 2014 19:23

Pohoda Josefe panuje...
Kritika sa vsak proste netoleruje. Takze zostava chvalit. No, ale to sa neda. :cry:
Pete2

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou