Pete, tak tohle je pro mě úplně jiná káva

. Mráčky mají barevné nádechy (to je přece krásně normální), skály nejsou jenom škála šedé ale je tam i nějaká ta barva navíc, změna u zeleně je obrovská. Tisíce odstínů a začínající dominance žluté, jak jinak? V EXIFu už nevidím AWB, u první fotky vůbec nic, nevím, co jsi s tím dělal a je mi to jedno. Prostě se mi to líbí, z mého pohledu mnohem větší autenticita. U první fotky jsi, patrně, likvidoval přepaly v mráčcích (X3 Fill Light), bacha na ty zelené linie

. Včera jsem podobný problém řešil u první fotky s partyzánem, vytáhlo to z mraků tolik kresby včetně paprsků Slunce, nižší mráčky to neuvěřitelně zvýraznilo (na originálu nebylo vidět nic, jenom světle šedá plocha), prostě začelo to vypadat příliš neuvěřitelně, tak jsem to tu radši vůbec nedal...
Ta Sigma 100-300 má ve všech pramenech, které mám nastudované, velmi vysoké hodnocení, takže jsem si říkal, že v této třídě skel už asi má i Sigma docela vyrovnanou kvalitu (vypočítává se průměr z hodnocení uživatelů). Ale velmi matně se mi vybavuje jeden telefonický rozhovor s Pavlem Suchánkem a on říkal, že tu Sigmu měl a docela ho zklamala, oproti Canon zoomům třídy "L" prý byla výrazně horší, tak ji prodal. Patrně neměl zrovna nejlepší kus, nicméně recenze jsou vesměs vynikající...