Přidám svůj názor. Josef01 to vůbec netrefil, možná to prohnal nějakou automatikou nebo jednoduše ubral fialovou a přebil to zelenou, zjednodušeně popsáno. Nelíbí se mi to, pokud se snažíme přihlédnout k předpokládaným místním a časovým podmínkám. Jasně, Petr to přisaturoval (asi), fialové je tam habaděj, podobně by to vylezlo z filmové Velvie (kromě Velvie 100F, tam bylo víc žluté a zelené). To je asi ta exprese, jak o ní píše Pete a já s ní u takového snímku nemám žádný problém (na rozdíl od úpravy Josefa01). Ale celé to píšu kvůli tomu originálu, který včera Petr přidal na Úložisko. Přijde mi perfektní

. Skvělá atmosféra snímku, bezchybná obloha (bez magenty by to byla kravina

), krásně nasvícené dřevo čelní stěny, rozsahy na vodní hladině (je to přece zatím bez úprav, že jo?). Stromy v levém okraji krásně merrillovsky do červena (jasně, že trochu víc, než je reál, ale trochu červené to fakt být musí), ale to je hlavně proto, že ten program Slunce není dělaný na tak nízké Slunce, už o tom byla řeč. Takže suma sumárum, na expresi bych se vykašlal, doladil pár maličkostí stran ještě lepší dynamiky (kresbu dřeva v zastíněné části boudy, např.) a šel bych od toho. Ten foťák to, podle mého názoru, udělal docela perfektně, ale stejné uznání patří i Petrovi za perfektně zvolenou kombinaci expozice, protože nevěřím, že slepě věřil foťáku a cvaknul to bezmyšlenkovitě na nulu. Jo, teď jsem si našel EXIF, je tam třetina do mínusu při celoplošném měření, obloze to jenom prospělo, na stíny to v SPP v pohodě stačí. Ta fotka má už bez úprav perfektní atmosféru. Tož tolik od mého Philipse 200P S-IPS

.