Kdežto kámoš, který doma na svém počítači koukal na fotky ode mě ze svatby, tvrdil, že z Nikonu dobré a ze SONY skoro bezbarvé.
U mě vše dobré i na starším ntb, u svatebčanů také, na netu zde také.
Problém byl v nastavení výstupu, jak je označeno na screenu… po nastavení na sRGB a nebo Adobe RGB, dobré všude...
Fotím do prostoru Adobe RGB, po vyvolání z RAWu převedu podle dalšího použití jako Tiff buď Adobe RGB, když budu tisknout doma
a nebo sRGB, když to bude jen na koukání a pokud nezapomenu, převedu i na net na sRGB jpg z fotky na tisk, tedy z Adobe RGB.
Adobe RGB má u mě význam jenom pro tisk na tiskárně, která umí XPS, jinak v běžném režimu a do labu, stačí ošizené sRGB,
to stejně nic jiného než 8 bit neumí, tedy je to z principu sRGB a Adobe prostor to nepobere.
Kdežto XPS režim tiskárny pracuje s 16 bit zpracováním a jedině tam má význam použít celý řetězec zpracování jako Adobe RGB.
Aby tiskárna v režimu XPS fungovala, musí se správně nastavit editor, v případě Zoneru nastavit, že tiskárna je XPS a ta si potom
řídí sama potřebná nastavení.
Má to význam například na jemných přechodech oblohy a další rozdíl je v širším gamutu Adobe RGB oproti sRGB a to hlavně v zelené.