OVal píše:
Přihodím jednu šuplíkovou.. Nějak holku černobílou zanedbávám...
Ondro dobře děláš. Však vidíš, že Tě chudák odměňuje hezkými obrázky, abys jí tolik nezanedbával!

OVal píše:
Přihodím jednu šuplíkovou.. Nějak holku černobílou zanedbávám...
ODSakEda píše:Já tedy skla občas měním ale v terénu vyjímečně a raději táhám dvě těžká těla se stále nasazeným zoomem a UZ a pokryju slušný rozsah, neb se snažím komponovat nahotovo a to jednak proto, že se mi nechce následně se všemi cvaky ořezávat apod. a jednak pixelů, je jich dnes sice dostatek (24Mpx), ale ořezy přeci jen snižují detaily v obraze, i kvůli prachu a poprskání si snímače.
ODSakEda píše:Já jen že sou tu i fotky i z jiných značek... (např Sony RX1 že) Tak jsem myslel, že je to obecný dotaz jaký ohnisko s sebou táhat.
jajakm píše:ODSakEda píše:Já tedy skla občas měním ale v terénu vyjímečně a raději táhám dvě těžká těla se stále nasazeným zoomem a UZ a pokryju slušný rozsah, neb se snažím komponovat nahotovo a to jednak proto, že se mi nechce následně se všemi cvaky ořezávat apod. a jednak pixelů, je jich dnes sice dostatek (24Mpx), ale ořezy přeci jen snižují detaily v obraze, i kvůli prachu a poprskání si snímače.
ODSakEda:
Edo nějak nerozumím tomuto tvému textu: ale ořezy přeci jen snižují detaily v obraze. Můžeš to trochu rozvést? Já žiju v domnění, že detaily na fotce buď mám nebo nemám. Oříznutím fotky zprava, zleva, zhora nebo zdola přeci o ty detaily (pokud tam na původní fotce byly) nepřijdu. Nebo se pletu? Díky. Leicařům se omlouvám za neleicový dotaz. Jarda
josef38 píše:ODSakEda píše: ..... To už neokecáš! Nehledě k tomu, že ani RX1 nemá výměnná skla......
ODSakEda píše:jajakm píše:ODSakEda píše:Já tedy skla občas měním ale v terénu vyjímečně a raději táhám dvě těžká těla se stále nasazeným zoomem a UZ a pokryju slušný rozsah, neb se snažím komponovat nahotovo a to jednak proto, že se mi nechce následně se všemi cvaky ořezávat apod. a jednak pixelů, je jich dnes sice dostatek (24Mpx), ale ořezy přeci jen snižují detaily v obraze, i kvůli prachu a poprskání si snímače.
ODSakEda:
Edo nějak nerozumím tomuto tvému textu: ale ořezy přeci jen snižují detaily v obraze. Můžeš to trochu rozvést? Já žiju v domnění, že detaily na fotce buď mám nebo nemám. Oříznutím fotky zprava, zleva, zhora nebo zdola přeci o ty detaily (pokud tam na původní fotce byly) nepřijdu. Nebo se pletu? Díky. Leicařům se omlouvám za neleicový dotaz. Jarda
Myslím to tak, že lepší je optický zoom, než příliš krátké ohnisko, kdy vzdálenější objekt bude malý a násleně se snažit zvětšit tento objekt ořezem/výřezem(při prohlížení obou fotek ve fullscreenu, bude ten dodatečný -digitální "zoom", takový méně konkrétní
)
Stanley 900 píše:Brý večír
Já vím, jak to Eda myslel... Ořízneš fotku a už na jeho super - hyper - mega ultra HD televizoooru je poštovní známka místo fotky ...![]()
A až si časem zakoupí 8k televizor, jistě zase "profi" spotřebku, tak to nebude stačit ani fyzická velikost snímku 25 Mpx,
protože 8k je 33,1 megáč, takže budeme muset ze svých 25 MPx přesamplovávat na vyšší velikost...![]()
Schválně píši velikost, protože rozlišení je trochu něco jiného, ale to nám třeba nebudou stačit ani objektivy svým "rozlišením",
i když většina lepších pevných ohnisek má lepší kresbu, než většina zoooooomů
Taktér radši jdu ven s jedním ohniskem a ono se ukáže, co se do něj vejde
Stanley 900 píše:K čemu je to dobré, na celou obrazovku? Předpokládám, že otáčíš svůj televizor i stranově, v případě fotek na výšku![]()
Na celou obrazovku zobrazovat TV vysílání jeden můj známý, když jsem mu naladil low endovou LG LCD tenkrát.
Nebude přece koukat na 4:3 vysílání s pillar boxem okolo obrazu, když dal peníze za 16:9 televízi a tak měl kolečko šišoid
a lidi byli jako nosorožci z čelního profilu
Stanley 900 píše:Prostě pro mě pevná ohniska co mám, jsou povětšinou mazlíci na konkrétní typ focení a zoom je nenahradí,
i když ohniskem ano, ale vlastnostmi ne...
U mě je poměr mezi pevným a zoom objektivem 10:3 (kromě Nikon 1 zoomu)
s poměrem stran na výšku je řešení dva monitory a nebo Eizo 1:1...
Stanley 900 píše:Prokreslenou spotřebkou na doma, tudy cesta nevede...
Stanley 900 píše:No že jsem ještě neviděl "profi televizi" z krámu, na rozdíl od monitorů na foto a video speciálně
Stanley 900 píše:Já tady nechci plevelit vlákno, kde jsem na návštěvě, napsal jsem jenom z legrace, ale profi je pěkně prosím zařízení,
které disponuje veškerými parametry na daný typ práce, čili spotřební televíze to asi nebude...
Na rozdíl například od zařízeních na foto a video práci...
Dobrou noc
ODSakEda píše:Právě proto "nekejhej", "huso" , neb majitelů RX1 s pevným objektivem, se samozřejmě dotaz - jak ohnisko, a tedy i můj dotaz - proč né zoom sklo, netýká! Jak jsem poznamenal o RX1, opakuji po 2.! Už gomeš!??
ODSakEda píše:Já jen že sou tu i fotky i z jiných značek... (např Sony RX1 že) Tak jsem myslel, že je to obecný dotaz jaký ohnisko s sebou táhat.
OVal píše:Tak jsem ji dnes vzal provětrat plátýnko.... Ale světlo nanicAlespoň jsme se s pesou proběhli
OVal píše:Tak jsem ji dnes vzal provětrat plátýnko.... Ale světlo nanicAlespoň jsme se s pesou proběhli
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník