Leica M9

Re: Leica M9

Příspěvekod ce. » 03 pro 2014 18:18

OVal píše:Poznáte která je která?

..čéče Ondro ja som to nejako neskúmal,všetky nesú tvoj "rukopis"
(n)

Pridám jednu..
Přílohy
L1000037bwa4.jpg
L1000037bwa4.jpg (218.17 KiB) Zobrazeno 5709 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/1.4
ISO: 800
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
ce.

Příspěvekod OVal » 03 pro 2014 18:37

ce. píše:Pridám jednu..

Teda, (n) (n) děláš nám chutě...
OVal

Příspěvekod josef38 » 03 pro 2014 21:20

OVal píše:Teda, (n) (n) děláš nám chutě...

I mně!
Ale ne tolik tou zmzlinou, jako SUMMILUXem 35 mm. (n) (n) (n)

Popojeli jste pěkně, oba dva!
josef38

Příspěvekod OVal » 04 pro 2014 09:54

josef38 píše:I mně!
Ale ne tolik tou zmzlinou, jako SUMMILUXem 35 mm. (n) (n) (n)

Však ano, myslel jsem ten krásnej sametovej bokeh... ;)
OVal

Příspěvekod MirekE » 08 pro 2014 22:45

Kdyz slunicko za hory zachazi, tak chvilku vrha zajimave svetlo, ktere osvecuje koruny stromu, ale chodniky uz ne. Byva to tak par minut. Ted se to zrovna stalo, kdyz listi uz zezloutlo a nebylo jeste opadane, takze nektere stromy vypadaly jako rozsvicene. Prostredi nepralo zajimavym kompozicim, ale efekt me zaujal. Stacil jsem to dvakrat cvaknout a bylo po vsem.
Přílohy
L1002884.jpg
L1002884.jpg (1.3 MiB) Zobrazeno 5590 krát
MirekE

Příspěvekod Leclerc » 10 pro 2014 16:00

Mirku, perfektní (n)
Leclerc

Příspěvekod ce. » 10 pro 2014 17:54

Leclerc píše:Mirku, perfektní (n)

j.j.
zadarilo sa (n)

Oficiálne stanovisko Leica ku "korózii" senzorov M9,MM,ME - takže zákazníci neostanú na hunte (n)
http://en.leica-camera.com/World-of-Lei ... CD-Sensors

..a jedna
Přílohy
L1000033bwa4.jpg
L1000033bwa4.jpg (463.18 KiB) Zobrazeno 5539 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/180 sec.
Clona: F/1.2
ISO: 160
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
ce.

Příspěvekod josef38 » 10 pro 2014 18:31

Ahoj vespolek a chválím vaší aktivitu! (n) (n) (n)
S tím plesnivějícím čipem jsem to četl v německé sekci DF Leicy. Nerad bych znovu absolvoval výměnu čipu. Musím jen doufat, že mou výměnu, zrovnatak jako Ondrovu, pojali už v tomto duchu a nedali nám tam čip, který bychom za pár měsíců reklamovali znovu. Tím by si zbytečně jen přidělávali práci. To vše také ale možná vysvětluje i to, proč mně výměnu čipu provedli i po garanci zdarma.
V každém případě to ale svědčí o solidnosti firmy! (n) (n)

A zde je jejich "kulantní řešení", jak jej sami nazývají. Mám pocit, že kdo by měl zájem, mohl by této závady využít pro výměnu M9 za dvěstěčtyřicítku.
Já už se ale k této aktivitě nepřidám. Jednak už mně výměnu čipu provedli a potom, jsem s M9 poměrně spokojen. I když 240 je lákavá nabídka. Hlavně kvůli živému náhledu.
http://de.leica-camera.com/Die-Leica-We ... D-Sensoren

Dva dnešní. Omlouvám se, že tentokrát nejsou z Leicy.
Přílohy
Ve_vlaku.jpg
Ve_vlaku.jpg (389.65 KiB) Zobrazeno 5541 krát
Na_Hlaváku.jpg
Na_Hlaváku.jpg (337.17 KiB) Zobrazeno 5541 krát
josef38

Příspěvekod LUPER » 10 pro 2014 20:18

josef38 píše:Ahoj vespolek a chválím vaší aktivitu! (n) (n) (n)
S tím plesnivějícím čipem jsem to četl v německé sekci DF Leicy. Nerad bych znovu absolvoval výměnu čipu. Musím jen doufat, že mou výměnu, zrovnatak jako Ondrovu, pojali už v tomto duchu a nedali nám tam čip, který bychom za pár měsíců reklamovali znovu. Tím by si zbytečně jen přidělávali práci. To vše také ale možná vysvětluje i to, proč mně výměnu čipu provedli i po garanci zdarma.
V každém případě to ale svědčí o solidnosti firmy! (n) (n)

A zde je jejich "kulantní řešení", jak jej sami nazývají. Mám pocit, že kdo by měl zájem, mohl by této závady využít pro výměnu M9 za dvěstěčtyřicítku.
Já už se ale k této aktivitě nepřidám. Jednak už mně výměnu čipu provedli a potom, jsem s M9 poměrně spokojen. I když 240 je lákavá nabídka. Hlavně kvůli živému náhledu.
http://de.leica-camera.com/Die-Leica-We ... D-Sensoren

Josef (n) (n)
Nedalo mi to a skontroloval som cip na mojej M9-ke, ked sa uz o tom tolko hovori, vysledok prikladam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Este, ze som si kupil tu M6-ku, aspon nebude to cakanie tak dlhe. :lol: :lol: :lol:
Ľ.
LUPER

Příspěvekod josef38 » 10 pro 2014 20:34

LUPER píše:
Josef (n) (n)
Nedalo mi to a skontroloval som cip na mojej M9-ke, ked sa uz o tom tolko hovori, vysledok prikladam. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Este, ze som si kupil tu M6-ku, aspon nebude to cakanie tak dlhe. :lol: :lol: :lol:
Ľ.

Taky jsem na Tebe myslel!
Takže teď ještě "ce" a Leclerc. "ce" o tom ví, tuším, že s tím sem přišel první. Pro jistotu jsem ještě napsal do Solmsu dotaz, jestli už můj nový čip je proti tomuto odolný. Protože mám pocit, že v době mé opravy ještě tato vada nebyla tolik známá a také nevím, jak si mé fleky na čipu vysvětlovali.

Snad se nám u M6 nestane něco podobného! :lol:
josef38

Příspěvekod ce. » 10 pro 2014 21:14

josef38 píše:Taky jsem na Tebe myslel!
Takže teď ještě "ce" a Leclerc. "ce" o tom ví, tuším, že s tím sem přišel první. Pro jistotu jsem ještě napsal do Solmsu dotaz, jestli už můj nový čip je proti tomuto odolný. Protože mám pocit, že v době mé opravy ještě tato vada nebyla tolik známá a také nevím, jak si mé fleky na čipu vysvětlovali.

Ja som teda ten problém neskúmal.Neviem,či je môj senzor postihnutý.Keď k tomu dôjde tak to tam pošlem podľa návodu...

Jozef,nemusíš čakať na odpoveď zo Solmsu (aj keď myslím,že už je vhodnejšie písať do Wetzlaru) - vada sa môže objaviť opakovane.Výmenou senzora nemáš istotu,že sa to nezopakuje.Viac užívateľov deklaruje opakovaný problém aj po výmene senzora.Leica niektorým ľudom menila senzory viackrát a bez vysvetlenia,lebo problém bol spočiatku sporadický,ale vekom M9ky prípadov pribúda,tak to musia riešiť.
ce.

Příspěvekod josef38 » 10 pro 2014 21:31

ce. píše:
Ja som teda ten problém neskúmal.Neviem,či je môj senzor postihnutý.Keď k tomu dôjde tak to tam pošlem podľa návodu...

Jozef,nemusíš čakať na odpoveď zo Solmsu (aj keď myslím,že už je vhodnejšie písať do Wetzlaru) - vada sa môže objaviť opakovane.Výmenou senzora nemáš istotu,že sa to nezopakuje.Viac užívateľov deklaruje opakovaný problém aj po výmene senzora.Leica niektorým ľudom menila senzory viackrát a bez vysvetlenia,lebo problém bol spočiatku sporadický,ale vekom M9ky prípadov pribúda,tak to musia riešiť.

Děkuji za odpověď.
Předpokládal bych, že nebudou měnit stejný, vadný čip. To by bylo z bláta do louže i nikdy by se z toho nevyhrabali.
Dnes v německé sekci podává pan Stefan Daniel ( Bereichsleiter Produktmanagement Photo ) vysvětlení a řešení.
http://www.l-camera-forum.com/leica-for ... amera.html
Mrkni se na to, je tam i anglická verze.
Trochu zarážející jsou ovšem dvě poslední věty.
Wir bemühen uns intensiv darum, eine dauerhafte und zufriedenstellende technische Lösung zu finden. Wir hoffen, mit unserem Kulanzangebot Ihr Vertrauen in die Marke Leica zu erhalten!
V anglickém překladu to bude asi stejné.
josef38

Příspěvekod MirekE » 11 pro 2014 00:35

josef38 píše:
LUPER píše:
Josef (n) (n)
Ľ.

Taky jsem na Tebe myslel!

Davno vyreseny problem, staci takto postizeny cip na chvii ponorit do formalinu nebo kyseliny karbolove :)
Přílohy
IMG_0225.JPG
Gevaertova fotograficka prirucka, cca 1920
IMG_0225.JPG (2 MiB) Zobrazeno 5540 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.15 mm
Čas expozice: 1/15 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 125
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: IPhone 6 Plus
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 1/256 EV
Metering mode: Pattern
MirekE

Příspěvekod josef38 » 11 pro 2014 07:21

MirekE píše:
Davno vyreseny problem, staci takto postizeny cip na chvii ponorit do formalinu nebo kyseliny karbolove :)

(n) :lol:
Hlavně si nemysli, že jseš s 240kou za vodou! (n)
U M8 to byl nedostatečný UV/ IR filtr, který se musel řešit přídavnými filtry na objektivu,
M9 má tento filtr "plesnivějící" přímo na čipu.
Proto bych se velice divil, že by se něco nenašlo i na M240. :lol:

Hlavně, že se k tomu výrobce staví tak, jak to doposud dělal. Nakonec, stejně veškeré náklady za výměnu čipů Leica přenese na výrobce čipu a to je Kodak, jestli se nemýlím. Leice to ale i tak dělá nespravedlivě nedobrou reklamu.
josef38

Příspěvekod OVal » 11 pro 2014 09:03

Pánové, vždyť rezavíme a plesnivíme taky... u lidí je to tak nějak přirozené. Asi chtěli snímače příliš přizpůsobit uživatelům a nesetkalo se to s úspěchem ;)
Jeden včerejší výcvak od vody. Snad jsem nezadal příčinu k dalšímu reznutí... Mám ale spíš nepříjemný pocit z toho, že to Pro-1 včera zvládla líp... :o
Přílohy
OVAL7243-Edit.jpg
OVAL7243-Edit.jpg (164.07 KiB) Zobrazeno 5530 krát
L1000326-Edit.jpg
L1000326-Edit.jpg (175.7 KiB) Zobrazeno 5530 krát
OVal

Příspěvekod josef38 » 11 pro 2014 12:36

OVal píše:Pánové, vždyť rezavíme a plesnivíme taky... u lidí je to tak nějak přirozené. Asi chtěli snímače příliš přizpůsobit uživatelům a nesetkalo se to s úspěchem ;)
Jeden včerejší výcvak od vody. Snad jsem nezadal příčinu k dalšímu reznutí... Mám ale spíš nepříjemný pocit z toho, že to Pro-1 včera zvládla líp... :o

Ondro, Tvůj přístup k fotoaparátu a čipu, jako takovému, Ti jen mohu závidět.
V podstatě máš pravdu, jen člověk si s přibývajícími lety podobné starosti nerad dělá a když už jsou, tak si je moc připouští. (n)
josef38

Příspěvekod **lasta » 11 pro 2014 13:40

Zdravím. Mám pro vás tip, jak vylepšit rozpočet o 144 miliónů Kč.
http://diit.cz/clanek/fotografie-phanto ... nt=article

http://www.fotografovani.cz/rubriky/sve ... k-154024cz
A otázku.
Co Petr vláčí na stativu za fotoaparát.
**lasta

Příspěvekod OVal » 11 pro 2014 17:26

josef38 píše:Ondro, Tvůj přístup k fotoaparátu a čipu, jako takovému, Ti jen mohu závidět.
V podstatě máš pravdu, jen člověk si s přibývajícími lety podobné starosti nerad dělá a když už jsou, tak si je moc připouští. (n)

Josefe, to já jen tak házím ramena.. ;) Taky by mne mrzel silně znehodnocený snímač. Pravda ale je, že jsem si u LMM na různá omezení zvykl a beru je jako nutný kolorit - třeba to retušování prachu a jiných artefaktů. Člověk aspoň víc přemýšlí, co cvakne, když už s tím pak bude tolik práce... Já mám spíš problém tu absolutní kvalitu (co do kresby a pod, nikoliv obsahu snímku - aby si nikdo nemyslel..) uplatnit a v důsledku i prodat. Vždyˇjsem po nákupu LMM neudělal žádnou výstavu - pořád čekám, až se kvalita obsahu víc břiblíží technické kvalitě nástroje a furt nic... Něco jsem nacvakal, neuplatnil nic a tak už jsem se vážně zabýval otázkou, že mi místo LMM bude stačit Fuji X-Pro1 a LMM půjde z domu.. Marketing rozhodně není mou silnou stránkou... A navíc - s fotkama to mám podobně jako s obrazy, když jsem ještě z mladické nerozvážnosti maloval: Byly jako moje děti a ty přece neprodám, nanejvýš je mohu svěřit do dobrých rukou... :roll: A potom mne má focení živit... :lol:
OVal

Příspěvekod josef38 » 11 pro 2014 17:40

OVal píše:A navíc - s fotkama to mám podobně jako s obrazy, když jsem ještě z mladické nerozvážnosti maloval: Byly jako moje děti a ty přece neprodám, nanejvýš je mohu svěřit do dobrých rukou... :roll: A potom mne má focení živit... :lol:

Nechtěl bys tedy i tu LMM místo prodeje svěřit do dobrých rukou? :lol:
Byl bych ale asi potom na tom podobně, jako Ty.
josef38

Příspěvekod josef38 » 11 pro 2014 17:56

**lasta píše:A otázku.
Co Petr vláčí na stativu za fotoaparát.

Těžko říct. Podle mého názoru je to fotoaparát na film středního formátu, nejspíš 6 x 9 cm. Může to ale být i širokoúhlý, třeba 6 x 12 cm. Ostření bude zřejmě jen podle vzdálenosti na kroužku objektivu, ale pro krajinky to naprosto postačuje. Nasvědčuje tomu i nasazený hledáček. Vyráběl jsem si kdysi také něco podobného. Zásluhou, nebo spíše vinou digitálu teď ale můj fotoaparát odpočívá ve vitrince. Občas jím sice protáhnu film, ale spíše jen tak z nostalgie.
Nevím, jestli tě má odpověď uspokojí. Za odkazy ale děkuji! Měj se! :-) j.
josef38

PředchozíDalší

Zpět na Leicou