koukám, že i naše čivava, se do záběru dostala...

josef38 píše:Nevím, jestli budeš moct bez přihlášení tuto stránku sledovat, posílám alespoň tři autorovy výtažky a složený obrázek.
http://www.dslr-forum.de/showthread.php ... 026&page=2
Myslím, že pro vážnější práci tato metoda už v této době není, tím spíše, když jsou lepší způsoby, jak získat barevný snímek, ale neškodí si s ní trochu pohrát!
Jarouš píše:A jak by to dopadlo, kdyby se každá fotka (přes každý z filtrů) napřed expozičně zkalibrovala podle šedé tabulky a z těchto výchozích hodnot se dělaly jednotlivé snímky? Nerozumím tomu, jenom se ptám a asi bych to takto vyzkoušel.
josef38 píše:Mirku, děkuji Ti, že se ještě s tímto skládáním angažuješ.
josef38 píše:Mirku, jen pro Tvou zajímavost, mám doma ( zatím ) SONY RX1. Jsem zvědav, jak dopadne porovnání s M9 ( SUMMICRON 35, ASPH ).
Můj odhad je ten, že to bude "plichta". V něčem bude navrch soňák, v něčem M9. Určitě dám vědět!
U toho soňáka hodnotím mimo jiné i to, že se nemusím starat o čistotu čipu.
Přeji dobré pořízení s filtry a čekání na Leicu si vychutnej v pohodě. I to čekání patří k věci! Ber to z té příjemnější strany!Ahoj, J.
josef38 píše:Mirku, děkuji Ti za zásilku. Dnes jsem ji dostal, napiš jaký konkretní filtr potřebuješ, optám se Ti u Škody. Byl bych rád, kdybych Ti mohl Tvou zásilku oplatit.
OVal píše:Posílám další pokus, tentokrát jen v rychlosti jeden blik z domácí zabordelené knihovny.. Je k romu připojen barevný soubor z Ricoha pro lepší orientaci u výsledku. Vítr sice nebyl, zato umělé osvětlení... Foceno před chvílí, dřív jsem se k tomu nedostal...
Odkaz na zásilku http://www.uschovna.cz/zasilka/N0HIATM6SWAWXP4S-W2A
Kód zásilky N0HIATM6SWAWXP4S-W2A
Velikost zásilky 24.8 MB
Uloženo do 25.06.2013
Vzkaz pro příjemce RGB
A přihodím jednu cyklistickou aneb na kole do vinohradu....
OVal píše:
Kdyby se mi podařilo najít kalibrační tabulku, dal bych ji do záběru. Ale naposledy jsem ji používal ještě na kinofilm vždy na první snímek, a tomu už je dááávno. Kdepak je jí asi konec...
OVal píše: (..ta čivava je vlčí špic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník