Ahoj Karle - našel jsem něco pro tvou léčbu. Podle surovin to určitě neuškodí a možná i pomůže, nezkoušel jsem to zatím
Židovský penicilin proti chřipce - tohle (prý) fakt zabírá 100 procentně

- horké sníst, lehnout do postele aspoň na 3 hodiny.
0,3 l Horký slepičí vývar zalijeme s ním tyhle ingredience: 1cibuli nakrájenou na drobno , 4 stroužky česneku rozmačkané, 10 cm bílé části póru , 1 čili papričku, 2 cm kořen zázvoru strouhaný ....a je to NEALKO !, takže po 3 hodinách už můžeš za volant - i v pyžamu
Slepičí polévka přece postavila na nohy i beznohého Meresjeva ...a jak potom lítal, to jsi vzhledem k věku musel také slyšet nebo číst, dnešní mládež to už ani netuší
A až se "pozdravíš", tak tu máš nabídku na předsádku, kupoval jsem "od něj" redukci M42 s optikou na Nikona...a funguje

-kus zpátky na str. 434 najdeš povídání. Nabízí toho víc-podle filtrového závitu, takže si vyber
http://aukro.cz/makro-close-up-filtr-52mm-4-dioptrie-i6032893644.html , asi jako Rejnok 250 > +4D, je šroubovací, když sebou někde v houští flákneš, tak se to aspoń nesesmekne

..a je o dost levnější. Používám ošoupané okulárové sklo z nějakého triedru > +7D a docela dobré, však to víš

...když tak mi majlni
A ještě jeden lék - ten i povzbudí náladu