Prostě ten film je zhovadilost, naivní představy o realitě, asi jako kdyby někdo natáčel něco o Husitech a zakomponoval
do toho dnešní poměry.
Může vysvětlovat co chce, ale je to komedie. Realita byla úplně jiná, jak v Bechyni na letišti, tak obecně.
Mě například v červnu 1979 u Vranovské přehrady, kde jme byli s klukama a holkama týden na chatce, stavěli "esenbáci"
jestli jsem voják, protože jsem měl opasek s přeskou z první republiky, kde byl český lev s korunou a ne hvězda.
Řekl jsem, že se mi to líbí a musel jsem to před nimi sundat.
nedovedu si představit, jít v sedmdesátých letech někam v uniformě RAF a nebo podobné

Natož na svazarmovské letiště, jako proč, tím byl jako odvážný, když se to o každém vědělo, kde byl za války?
Kde byl celou tu dobu od konce čtyřicátých, že po něm nešli a v sedmdesátých po něm "šli" tím způsobem,
že ho jenom sledovali, že je na letišti v uniformě

To vono honem, tenkrát

Takový by se do sedmdesátých let tady ve zdraví ani nedostal, protože by byl v lágru od čtyřicátých a nebo v zahraničí.
natož aby ho pouštěli na letiště a ještě v uniformě RAF.

Komedie a značení letadel a vůbec použití do doby taky mimo.
https://magazin.aktualne.cz/film-narusi ... 47ab5f122/Milane, můj, ani po dnešním upgrade na verzi z 24. ledna, vůbec 265 neumí, ale nevadí, dělám výstup jako nekomprimovaný rgb 10 bit
a ve Vegasu jde h.265 10 bit normálně.
Jinak to odeslané je logicky 8bit, když je to H.264 z daVinci, který nepodporuje jinou verzi, než 1 provedení 10 a na vícebitové je potřeba
H.264 verze 2, u H.265 to platí pro 4:2:2, protože ve verzi 1 provedení 10 aspoň umí 10 bit z principu, i když 4:2:0.