-  tak jsem zvědav jak se projeví v činnosti ? Doufám že nezklame (zrcadlo jsem nakonec nebral -dost peněz a další za ostatní objektivy , pro důchodce již značná částka i při základní verzi) zatím jí mám od včera a dnešní snímky  jsem ještě needitoval.
-  tak jsem zvědav jak se projeví v činnosti ? Doufám že nezklame (zrcadlo jsem nakonec nebral -dost peněz a další za ostatní objektivy , pro důchodce již značná částka i při základní verzi) zatím jí mám od včera a dnešní snímky  jsem ještě needitoval.  Tak kdo má  nějaké zkušenosti sem snima .josef44
  Tak kdo má  nějaké zkušenosti sem snima .josef44
 ale v mém věku(68) si již žádné velké plány nedělám .Včíl uvidím co fujina  bude dělat v praxi ale pokud sní nebudu spokojen tak budu  muset se podívat  na zrcátko v základní třídě  canon- nikon- pentax. Zatím testuji a seznamuji se s programem - začnu to cvakat do rawu (zatím jedu v džípegu)  a uvidím , neb s rawem jsem zatím nedělal.V recenzích je plno rozporů  a tak se uvidí , snímky mám z fujiny v jiném vláknu ( kodak - dobrá nálada  a v chaloupce babyjagy)-. akorát mě ranilo  když jsem se podíval dozpodu a stativový závit je plast a mimo osu objektivu a tak blízku u akumolátorku  že  se tam nedá dát napořád destička pro stativovou hlavu (nešel by vyměnit  akumolátor ) .To je zatím mínus, koupil jsem k tomu brašnu Lowepro Adventura 160, paráda  a ochranou fólii na displej  a UV filtr s antireflexem a ješte musím koupit blesk fuji  EF-42 TTL  jiné značky tam nejsou kompatibilní . A máme vánoce, tam taky něco asi dostanu pro fujinu
  ale v mém věku(68) si již žádné velké plány nedělám .Včíl uvidím co fujina  bude dělat v praxi ale pokud sní nebudu spokojen tak budu  muset se podívat  na zrcátko v základní třídě  canon- nikon- pentax. Zatím testuji a seznamuji se s programem - začnu to cvakat do rawu (zatím jedu v džípegu)  a uvidím , neb s rawem jsem zatím nedělal.V recenzích je plno rozporů  a tak se uvidí , snímky mám z fujiny v jiném vláknu ( kodak - dobrá nálada  a v chaloupce babyjagy)-. akorát mě ranilo  když jsem se podíval dozpodu a stativový závit je plast a mimo osu objektivu a tak blízku u akumolátorku  že  se tam nedá dát napořád destička pro stativovou hlavu (nešel by vyměnit  akumolátor ) .To je zatím mínus, koupil jsem k tomu brašnu Lowepro Adventura 160, paráda  a ochranou fólii na displej  a UV filtr s antireflexem a ješte musím koupit blesk fuji  EF-42 TTL  jiné značky tam nejsou kompatibilní . A máme vánoce, tam taky něco asi dostanu pro fujinu   Dobré světlo všem josef44
  Dobré světlo všem josef44

) Po té fujině 30 exr jsem proto taky pošilhával kvůli univerzálnosti a jiš velice dobrém hledáčku EVF  skoro mil pix(920 000)  . Ono je to v tom hledáčku již krásně vidět(hlavně veškeré údaje )  a každá korekce EV je tam viditelná (v zrcadéltu tak tomu není pokud nepoužiješ živej náhled )  a i ovládání  manuálu a ostatní úpravy jdou mžikově provádět  ostření taky bylo již poměrně rychlé , prostě jsem měl smůlu  a zvítězila pošilhávačka po zrcadélku (pozůstatek z kinofilmové zrcadlovky ).  Na druhou stranu pokud by FUJIFILM  snížil rozsah zoomu na  tak od 27 až příbližne 400  na převodu na FF  a šel s dírou  od 2.0(2,4) - 4.0f na dlouhým   a dal tam drobátko větší čip  tak to by bylo něco
 ) Po té fujině 30 exr jsem proto taky pošilhával kvůli univerzálnosti a jiš velice dobrém hledáčku EVF  skoro mil pix(920 000)  . Ono je to v tom hledáčku již krásně vidět(hlavně veškeré údaje )  a každá korekce EV je tam viditelná (v zrcadéltu tak tomu není pokud nepoužiješ živej náhled )  a i ovládání  manuálu a ostatní úpravy jdou mžikově provádět  ostření taky bylo již poměrně rychlé , prostě jsem měl smůlu  a zvítězila pošilhávačka po zrcadélku (pozůstatek z kinofilmové zrcadlovky ).  Na druhou stranu pokud by FUJIFILM  snížil rozsah zoomu na  tak od 27 až příbližne 400  na převodu na FF  a šel s dírou  od 2.0(2,4) - 4.0f na dlouhým   a dal tam drobátko větší čip  tak to by bylo něco   , josef44
 , josef44

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků