Josef44
 Josef44

.josef44
 .josef44
 josef44
 josef44
 Proto jsem tam taky dodal to o džípegu.
 Proto jsem tam taky dodal to o džípegu.
 v ZONERu 15 .Taky jsem ješte toho v něm moc neudělal od listopadu 2012 , Já jsem to dřív ani do RAWu  nemohl dávat , neměl jsem na to mašinky  a ani ZONERa (měl jsem ACDSee9) . Takže v podstatě jedu od nového roku  co mám nového Nikona 3100(místo FUJiny 30 EXR) tak  na 50/50%  RAW(NEF) a jpeg .A hlavně záloha je vždy nutná (zdrojové snímky ) a používat kopie na práci v editaci.
  v ZONERu 15 .Taky jsem ješte toho v něm moc neudělal od listopadu 2012 , Já jsem to dřív ani do RAWu  nemohl dávat , neměl jsem na to mašinky  a ani ZONERa (měl jsem ACDSee9) . Takže v podstatě jedu od nového roku  co mám nového Nikona 3100(místo FUJiny 30 EXR) tak  na 50/50%  RAW(NEF) a jpeg .A hlavně záloha je vždy nutná (zdrojové snímky ) a používat kopie na práci v editaci.  josef44
  josef44

centsm1 píše:Pokud zpracovávám RAW - u Nikon NEF - v programu ViewNX2, tak upravený snímek vždy přepíše původní. Respektive doplní k původním datům editační údaje do jediného souboru. Takže jeho dalším otevřením v jiném programu např. IrfanView už vidím jen upravený snímek.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků