ladysk píše:..... A Eda řekněme v dobré míře ti podsouvá svoje myšlenky, jak by to viděl on. .....
Asi jsi myslel: víře a ne míře?
No já to vidím pro sebe na velká těžká Xnásobně dražší bezzrcadla i skla X x dražší než požadovaný kompaktní fotoaparát
. (mám ve foto a video technice přes 200.000,-kč...) Tedy mu neradím až tak jak to vidím já ve smyslu řešení pro mě, ale!
-hledám již delší dobu co koupit na vánoce mojí paní a jelikož ta také neví co chtít, technicky vzato, ale přitom je již rozmlsaná z kvality výstupu obrazu i pro videa z mojich velkých SLT (i z velkých kvalitních LCD monitorů v obejváku) i z pohotové práce s nimi zejména rychlost náběhu i prodleva snímků i bez namačknutí i používání hledáčku,, kde vidí i Menu a parametry expozice a tlačítka již si nahmatá popaměti a oceňuje jejich pohotovost i přes prvotní děs z "knoflíkové války" (posetí těla knoflíky kam jen sáhneš), neb také, jako tazatel i já, již prd vidí i s brejlema...,
Akorát je mi ji líto, že 2kg jsou pro její ruku příliš na dovolenou a na vejlety a tak hledám něco kompaktnějšího s né moc horší kvalitou výstupu a současně do 10.000,-kč. A i to je oříšek
Nrb vždy to něco nemá nebo neumí a omlátila by mi to o hlavu..., vím to!
A v tom duchu aj radím - že jej nabádám zprvu obecněji pro tazatelův horší zrak- což jsem usoudil nepřímo z dotazu o velkých ikonách Menu jednak k hledáčku s tím rozdílem, že jako 50-ti letý chlap jistě udrží i větší stroj než malé kompromisní mejdlo zpravidla bez hledáčku a s malým snímačem produkujícím více šumu a v šeru nutně potřbující delší časy expozice nebo vyšší ISO = opět další šum, aby jeho zachycení skotající miláčci nebyly jen mázlá šmouha, nebo jen zrnění
A jak z něj postupně při současném vysvětlování pojmů a důsledků některých limitujících parametrů , dostávám další upřesnění požadavku, kruh se zužuje a dávám konkrétnější tipy a díky novým a novým upřesněním se samože dostáváme i nad tazatelův cenový limit. S tím varováním že za levnější řešení nenesu zodpovědnost za následné zklamání z výstupu!
Proto píši že např. od 8.000,- 10.000 to teprve splní to či ono a pod tuto hranici rozhodně ne.