RX 100

Re: RX 100

Příspěvekod ODSakEda » 27 pro 2018 09:24

Veselé Vánoce! Ze Sony RX100 IV (M4), režim A (+ Auto ISO max 3200 + limit času tuším minimálně 1/30s) ostatní je v EXIF-u 8-)
Přílohy
_DSC4142.JPG
_DSC4142.JPG (569.16 KiB) Zobrazeno 359 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.8 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 3200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSC-RX100M4
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
_DSC4141.JPG
_DSC4141.JPG (570.35 KiB) Zobrazeno 359 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.8 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 3200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSC-RX100M4
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
_DSC4137.JPG
_DSC4137.JPG (567.13 KiB) Zobrazeno 359 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.8 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 3200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSC-RX100M4
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
Betlémy Nový Šaldorf 2018 05.JPG
Betlémy Nový Šaldorf 2018 05.JPG (278.77 KiB) Zobrazeno 359 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.39 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 3200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSC-RX100M4
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 4026
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: RX 100

Příspěvekod Hawax22 » 15 úno 2019 20:59

Ahoj, mám SONY RX100 1.generace (zakoupeno v roce 2013), ale moc jsem toho s ním nenafotil...

Minulý měsíc se mi začala projevovat chyba, po vypnutí přístroje zajede objektiv do těla, ale v okamžitě zase vyjede ven a takto vysunutý
zůstane po celou dobu vypnutí přístroje.

Zároveň se téměř přes celý display ukáže černé okno s upozorněním Vypněte a zapněte kameru, přičemž ani po vypnutí a zapnutí se nic
nezmění k lepšímu...

Rád bych věděl váš názor, zda jde jen o nějakou softwarovou poruchu, která by se dala vyřešit bez drahého servisu, nebo
mě servisní oprava při této poruše nemine...?

Předem děkuji za přínosné odpovědi.
B.
Hawax22
 
Příspěvky: 2
Registrován: 15 úno 2019 20:47

Re: RX 100

Příspěvekod ODSakEda » 16 úno 2019 08:42

Tezko radit. Vyjmou aku a znova az po chvili nandat. To aby byl reset systemu zaruceny.

Takto se mi choval stary uz kompakt Olympus, kdyz koncily AA akumulatory, pritom nabijecka hlasila ze jsou plne nabite ale! - stacilo je zatizit a projevil se strmy pad kapacity.

To ze ma akumulator napeti nic neznamena nevydrzili vysoke i pri zatezi. I proto nemerim u AA baterek (monoclanku tzv tuzkovky) napeti, ale zkratovy proud! Novy ma mit pres 3A, dobry jeste tak 1,5A - 2A.

Tedy ujistit se ze Vase baterie neni po smrti i kdyz nabijeni je ukonceno s tim ze je nabito. Jenze i starim muze ztratit kapacitu! :-( Je to precijen chemicka vyroba el.energie...

Pokud toto nepomuze, asi bude porucha v pristroji. Opravy Sony delaj profesionalne v Prostejove. Zaslat lze i postou a dohodnout v dopise pouze zjisteni zavady (defektace) a naceneni opravy, coz stoji vca 500,-kc , avsak! - pokud pristoupite na opravu tak nic :-) Vic pak stoji postovne... Po oprave vam jej zaslou zlet dobirkou.

Jsem s nimi spokojen vic nez Sony certifikovanymi servisy z Brna, kdy mnohym Sony odebralo certifikaci... Sam jsem nebyl opakovane spokojen :-(

Proto doporucuji http://www.ssf.cz - jako jejich letity velespokojeny zakaznik :-)
(ja pracuji ve zcela jinem oboru a nemam na tomto doporuceni zadny profit)

Tak hodne stesti! Sami s rodinym (koupil jsem jej zene ;-) ) rx100 IV nemame problem a to byl koupenej jetej otlucenej a sami jej otloukame po horach i denim toceni deti, domacich kocek, psu a kytek a a a a a... je otloukan vic nez moje velka tezka stara a presto pokrokova Sony A77.

I kdyz! Mark IV je celokovova konstrukce na rozdil o vasi "jen" Mark I tusim ze jen plastova...? Nektere verze rx100 jsou zase hlinikove a pri padu se muze telo zdeformiovat a objektiv zadrhne a nezajede a vrati se pak mozna proto do vysunuteho stavu. Nespadl vam pred tim?
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 4026
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: RX 100

Příspěvekod Hawax22 » 16 úno 2019 17:10

Ahoj, moc děkuji za odpověď a za radu. S tím opakovaným zasouváním a vysouváním objektivu při vybitých baterkách mám úplně stejnou zkušenost z předchozího kompaktu SONY DSC-W1, který měl rovněž dvě AA baterie. U tohoto RX100 je bateriový článek SONY, takže bych pro ověření této příčiny musel objednat a zakoupit nový, bez záruky, že to vyřeší poruchu... :cry: Že přístroj upadl mám podezření také, jelikož jsem cca před rokem zjistil, že má trochu deformované tělo okolo výsuvného blesku (viz. nafoceno v příloze, omlouvám se za špatnou kvalitu snímku). Foťák si půjčují všechny mé tři děti, sice si nikdo z nich nevzpomněl, že by mu upadl, ale víte jak to u dětí bývá... 8-) Nehledě na to, že si z tvaru deformace těla nedokáži představit, jak to prohnutí vůbec mohlo vzniknout... Nicméně, tato deformace měla pouze dopad na zaaretování blesku v zasunuté poloze, které pak fungovalo poněkud problematičtěji, ale jinak foťák fungoval dál bez problémů. Teď by mi nejvíc pomohlo zjistit příčinu a možnost odstranění toho černého displaye s upozorněním, viz. níže. Okolo tmavého pole na krajích displaye (cca - - 4 mm) je vidět, že přepínání režimů funguje, ale to mi je nic platné... :( Tak kdyby Vás ještě něco napadlo, jak se černého pole téměř přes celý display můžu zbavit, tak budu dál rád za každou radu. B.
Přílohy
DSC00197.JPG
DSC00197.JPG (1.23 MiB) Zobrazeno 276 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 7.9 mm
Čas expozice: 1/8 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 320
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSC-W1
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Hawax22
 
Příspěvky: 2
Registrován: 15 úno 2019 20:47

Re: RX 100

Příspěvekod ODSakEda » 16 úno 2019 18:26

Jasně, vím že má (speciální) akumulátor, ale princip náhlé ztráty kapacity, je prakticky stejný jako u AA akumulátorů. Baterie se vybíjí pozvolněji a postupněji zcela skončí, akumulátory fungují stále dobře a najednou skončí! Mají dosti vyhraněn počet cykly) nabití / vybití a pak náhle konec! Ale jevíc se po nabítí jako plné - nojo, nabité jen na max napětí, ale, již ztratily kapacitu (nevydrží ani chvilku dodávat minimápně potřebný prud při minimálním poklesu napětí potřebném pro elektroniku, prost ěztratí výkon) :-(

Tak to je výrazná deformace u "hajtek" technologie - přesné výroby, kde se pracuje s velmi malou tolerancí lícování a stačil pak třeba jen prach v mechanismu teleskopiského objektivu a bylo "vymalováno" :( Nebo selhal kontakt - koncák? To opravdu tak konkrétně neporadím :?
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 4026
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Předchozí

Zpět na Sonym

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků