Jožko "nekecáš", já si takové příběhy rád počtu, připomínají mi dětství

. I my kluci jezdili vzadu na povozu, na takové té trubce,
co byla napříč pod vozem a vzadu trčela ven. Jeden povozník byl takový kakabus nevrlý a také po nás švihal bičem. Jednou jsem
schytal šlehnutí, až jsem spadnul na zem a s brekem jsem utíkal domů požalovat mamce

.Ta mi pak pomazala tu pálivou čáru
nějakou mastičkou s kázáním, že nemám jezdit na té trubce.
Ještě než jsem začal chodit do školy, tak jsme bydleli v domě, kde v přízemí byla mlékárna a v ní prodávala paní Majtnerová. Byla
tělnatá, nosila bílou, ušmudlanou zástěru a ve vlasech měla sponkami připnutou, takovou krajkovou čelenku.Byla laskavá a vždy, když
jsem přišel pro mléko zezadu s chodby (nemusel jsem čekat ve frontě ženských s šatkama na hlavách), tak mě pohladila po hlavě řkouc,
Alešku tři litry do konvičky, jako obvykle? A já jsem klopil oči k zemi a neodpovídal jsem, styděl jsem se před těmi ženskými

.
Pamatuji si, že to mléko bylo v takových velkých konvích a mlékařka to přelévala do velikánského hrnce, co byl stoličce a v tom hrnci
byly zavěšeny tři naběrky, asi čtvrt, půl a litr, kterými nabírala to mléko do přinesených konviček s pokličkami. Na pultě měla velký kus
másla a to odvažovala na váze, na které mě fascinovala veliká ručička tím, jak kmitala po té stupnici

.O nějaké lednici, či chladícím
boxu nevím a hygienici v těch dobách asi neexistovali

. A také si vzpomínám, jak ti koňové pouštěli na zem ty "koblihy", tak si je s
kýblem a lopatkou sbírali lidičky, co měli zahrádku. A také jsme byli hnusní na jednoho metaře, co měl něco s nohama a špatně chodil.
Pokřikovali jsme na něho "kikirí" a i jinak se mu pošklebovali a on po nás házel koště jak oštěp, křičel na nás, počkejte vy chuji ušatí, až
vás chytnu, tak vám ty ušiska utrhnu. Nikdy nás nechytnul, bo sotva chodil. Fakt jsme byli hnusní

. Ach jo, už mi zbyly jen ty vzpomínky

.

- X1SA0075 (1).JPG (786.05 KiB) Zobrazeno 3767 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 23 mm
- Čas expozice: 1/75 sec.
- Clona: F/4.5
- ISO: 200
- Whitebalance: Automaticky
- Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
- Model: X100S
- Expoziční program: Normal program