Dobrá nálada nově č.3

Re: Dobrá nálada nově č.3

Příspěvekod monikash » 02 srp 2016 12:38

Jarouši, a nezvětšuje/zmenšuje se to dvojklepem na ploše?

Dík za lodišky a može, to Moniška može.

Založila jsem si FB, abych si mohla prohlížet svoje fotky na FB města.
monikash

Příspěvekod Jarouš » 02 srp 2016 13:38

Moniko, potřeboval bych to na hraní delší dobu, nemám s tím zkušenosti. Těch možností zvětšení či zmenšení je asi několik, ale mě šlo jen a pouze o to, jak dostat na displej obrázky v zaručeně skutečné pixelové velikosti. A od prodavačů jsem nedostal žádnou spolehlivě fungující radu, přičemž by to nemělo být tak neřešitelné, podle mého soudu. Ale já jsem, zatím, ve stadiu, že často ani nepostřehnu, čím jsem nějakou změnu zobrazení vyvolal, natož jak ji vrátit zpátky, pokud je to změna nežádoucí... Ale ten HP Elite 1000 včera skutečně provedl to, o co mi celou dobu jde a to je dobrá zpráva ;).
Jarouš

Příspěvekod Karlíkamatér » 02 srp 2016 17:53

Koukám, že jsem nějaký ,,zaostalý" ...sice Ariela Red Huntera znám osobně ( neb ho měl děda , ale rodiče ho prodali těsně před mým návratem z vojny s odůvodněním, že bych se na něm byl schopný zabít a raději mi začnou půjčovat rodinnou Škodu 105....taková potupa (y) (y) (y) ), ale klíč,, Bosch" pro mne dodnes byl takový ten co měl kulatou tyčku na začátku s kuželem a ,,vybráním" ...nejspíš jsem celý život žil omylu (y). Stejně jako že Red Hunter ,,musí" mít podle názvu rudou barvu...děda ho mněl v typické ,,britské zelené" :D
Karlík
PS: jo a ať si pustím jakoukoliv VC F1 , tak se tam vždy mluví o ,,rudých vozech z Maranella" a nikoliv o červených ! Takže nedoporučuji tuto mou motoristickou ikonu spojovat s politikou, potažmo do toho motat komunisty ! (y)
UZ Fuji Finepix HS 30 EXR + Raynox 250 + kousek fólie ze starého LCD
Karlíkamatér

Příspěvekod ODSakEda » 02 srp 2016 18:09

Chlopi, měl jsem na mysli samozřejmě, že: ne rudou z Moskvy, ta dobrá určitě není pro mě :-( A v 89 jsem na revoluci jen nekoukal v TV..., ale pro svoje svobody i něco dělal! A to jsem byl na vojně - momentálně na vopušťáku a hrozil mi případně vojenský!!! soud! (za účast na demonstracích a na schůzkách se zakladateli OF často chartisti, disidenti, političtí vězni a pod.) Strach jsem měl, to jo, ale dodnes nelituji!!! :-) A nebýt jí (revoluce a převratu), tak na ten (nejen!) "Bošák" právěže ani nikdy nepřidu, Stane ;-)
přeji dobrou náladu ve relativně svobodné!!!!!!!!!!! zemi 8-)
ODSakEda

Příspěvekod Karlíkamatér » 02 srp 2016 18:27

A vůbec do prdele....mám v sobě tři dvanáctky Radegast ,,na žal a vztek" , tak mne nikdo nes..te ! To bych nebyl já, abych v téhle dnešní ,,zlodějské době" neměl smůlu a zase nenaletěl (y) . Místo podstatně vylepšeně verze DAL II , mi dneska domů ( za stejnou cenu ) dorazil z Aaronu obyčejný celoplastový DAL ! Když jsem tam volal a urgoval to, tak mi bylo sděleno že se moc omlouvají za chybu na stránkách. Těch ,,chyb" je ale podezřele moc....na fotce je prachotěsná verze WR ( což jsem už předem tušil že za tu cenu je nesmysl ), název zboží je verze DAL II, v diskusi se prodejce také zmiňuje o verzi DAL II a i mailem mi přišlo potvrzení o objednání verze DAL II ! Takže jsem namítl že se jedná o klamání spotřebitele. Odpovědí mi byla omluva za chybu nějakého kolegy co má na starosti web a ať to pošlu zpět ( inu zkusili jsme to...neprošlo to...tak to třeba ,,sežere" jiný trouba (y) ). Po několika dalších telefonátech ( samozřejmě z mojí iniciativy a na můj účet ) jsem se dozvěděl, že se jedná o objektivy z různých ( cenově výhodných ) setů které rozebrali a prodávali zvlášť těla a objektivy. Někdy jim zbyly DAL a někdy vylepšené DAL II , ale prodávali je ( údajně ) za stejnou cenu a já mám smůlu, že už mají jen DAL a na stránce to zapomněli předělat (y) !!.
Jsem v podstatě dobrák, ale co je moc, to je moc! Po dalším nepříjemném hovoru z mé strany ( a vyhrůžce ČOI ) mi bylo nabídnuto ,,odškodnění" ve formě UV filtru , který už ale mám, tak jsme se dohodli alespoň na obyč.gumové cloně Hama ( origo Pentax za cenu větší než objektiv zákonitě neprošla :D ).
Karlík
PS: tak jen čekám, jestli bude i poštovné zdarma a nebo mi k ceně clony 210,- naúčtují poštovné 90,-....při mém štěstí a dnešní zlodějské morálce to tak bude (y) (y) (y)
Karlíkamatér

Příspěvekod Karlíkamatér » 02 srp 2016 18:37

jo a tady je ta stránka, že nekecám !! ( fotka s verzí WR už upravena ,ale název DAL ( lepší verze ) II zůstal....přestože mne ujistili, že bohužel tuto verzi už v žádném svém obchodě nemají ( aby mi to vyměnili ), takže každému dalšímu zákazníkovi opět pošlou tu horší !
http://www.aaron.cz/produkty/pentax-da- ... ent=502235
Karlík
PS: nechápu, jak to že mají stále 5 ks jako když jsem si ho objednával a mám jeden doma na stole ??!! Co je tohle zase za podvod ( pardóóón chybu zaměstnance ) !
Karlíkamatér

Příspěvekod **lasta » 02 srp 2016 18:41

Karlíku klidek, to ti vysvětlí hrdinný Eda jak to je :P já bych jim to otloukl o hlavu a koupil jinde ;)
**lasta

Příspěvekod Karlíkamatér » 02 srp 2016 18:51

Než jsem to dopsal, tak už se na stránkách změnil i název verze z DAL II na obyč. DAL....že by ,,zahlazování stop" ?? (y) . Ještě že to mám i v mailové objednávce....tu už mi ,,nepoopraví". A navíc si ( vyškolen dnešní vyjeb...cí dobou ) pořizuji při objednávce ,,snímky" dotyčné webové stránky (n)
Karlík
PS: Lasto jinde už není k sehnání....jen bazarové po záruce v podstatě za stejnou cenu
Přílohy
AARON DA + K-m.JPG
AARON DA + K-m.JPG (81.2 KiB) Zobrazeno 6780 krát
Karlíkamatér

Příspěvekod **lasta » 02 srp 2016 19:45

Tak to seš v pasti tržního hospodářství :D
**lasta

Příspěvekod johni » 02 srp 2016 19:58

Tomu Dala, tomu ne... :D
johni

Příspěvekod Karlíkamatér » 02 srp 2016 20:06

no coooo....žil jsem bez verze II doteď, přežiju to i dál ;) . Podíval jsem se na některé fotostránky na fotky od pokročilých účastníků kurzů makrofotografie ( s o hodně kvalitnější a dražší fototechnikou ) a už jsem zase v klidu. Vyndal jsem z krabičky moji ,,testovací modelku" Zápřednici....chudinka sušená už nemá části nožek atd. ale pořád dobře poslouží...a cvaknul jsem jednu zkušební s tím novým objektivem a vypadá to že ostří jak má , tak už se s tou anabází kolem něj nemíním nervovat .
Karlík
Přílohy
IMGP3209.jpg
testofka
IMGP3209.jpg (290.97 KiB) Zobrazeno 6751 krát
Karlíkamatér

Příspěvekod Karlíkamatér » 02 srp 2016 20:07

Johni pěkně jsi to vystihl...vtipné (n) (n) (n)
Karlík
Karlíkamatér

Příspěvekod ODSakEda » 02 srp 2016 20:08

Stanley 900 píše:ODSákEda: To nechápu, kde jsi žil, že jsi musel po předání moci bez výstřelu :) ject do Rakous, abys tam zjistil, že bošák je klíč :D ....

Ježíííš cos pisl? :-( Neobjevil jsem že ten klíč se jmenuje bošák, objevil jsem proč!!!!! :D , když má na sobě PAL a né BOSCH... A jasně ž ejsem měl kejvačku, taky Crossku 90-ku s (zase kopi...) 5-ti kvaltového šoupátkového Rotaxe ;-)

Nejsu soplák :evil: je mi skoro 55! Jen jsem studoval až do 24 let ;-) Byl jsem, po veliteli pluku ve Stříbře, 2. nejstarší voják v pluku :lol:
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 02 srp 2016 20:16

**lasta píše:Tak to seš v pasti tržního hospodářství :D
To není obecným jevem, trhem, ale konkrétním nezodpovedným člověkem, nebo nesolidním podnikem! Můžeš jít ke konkurenci!!! Za socíku a tedy při státním monopolu!!!!!!!!!!!... a tedy bez trhu a konkurence :-(, jsi mohl jít leda na lampárnu :evil: ... Navíc dnes nejsi za drátama a tak rukojmí pouze CZ výrobců nebo dovozců 8-) Nemáš 100% nabídkovou valutovou povinost! Ale volnou směnitelnost koruny :-) Jen pro připomenutí těm, co rychle zapoměli (nebo pro mládí nezažili!) na netržní hospodářství, kdy jsem se strachem pašovali(!...) malou minoltu, ale i blbej fotoapapír ORWO z DDR :evil:
Naposledy upravil ODSakEda dne 02 srp 2016 20:29, celkově upraveno 1
ODSakEda

Příspěvekod **lasta » 02 srp 2016 20:19

Eda

:D
**lasta

Příspěvekod ODSakEda » 02 srp 2016 20:32

Tak to jo to jsem viděl že zejména v Zetoru byly starý stroje ještě od Hitlera Made In West Germany, ale náhodou jsem neviděl klíč Bosch, co je na tom ? Všichni neví nebo neviděli všechno :lol: Věděl jsem ale plno jiných věcí, sledoval jsem v pohraničí ORF a O3 ;-) Ještě před 89. jsme s bráchem koupili Ford Cortinu ("Labuť") 1,6 OHC! 8-) V metalíze, na čož mnozí čučeli co to je? :lol:
ODSakEda

Příspěvekod jirka-vysočina » 02 srp 2016 20:47

Karle buď rád, že jsi nakonec dobře koupil a jen za litr :mrgreen: . Na Amazonu v USA ho maj za 103 dolarů, to je skoro 2500,- Kč: https://www.amazon.com/Pentax-Pentax-18 ... R77SD0KS0N. Hlavně u nás ten objektiv nikde jinde nemaj, ani verzi II ani WR. Myslím, že spíš než záměr v tom mají bordel, těch verzí 18-55 Pentax je několik, jako u jiných značek. Já měl zatím s Aaronem dobrou zkušenost, ale chce to telefonovat předem před objednáním, na webu má každej e-shop občas nesmysly. Koupil jsem u nich před 2 lety i výhodně se slevou mírně použitý (v krámě, asi 200 cvaků) tělo D800 a spokojenost. Mívají někdy dobrý výprodeje, i ten tvůj - nakonec :mrgreen: . Pavouček pěknej, kreslí dobře.

Dám pár fotek z hor, soutěska v propasti Gorroppu a jiné. Křovinatý porost macchia omamně voněl, místy to bylo až neuvěřitelné, jak ve voňavkářství :mrgreen:

Moniko jo, móře i šífy ještě budou, dočasu, až sjedu z hor. Ta sestra jak ti blbě zavedla cévku - to je přímo trestuhodný. Za 33 let praxe jsem se něčím takovým naštěstí nesetkal.

Chlapi, v dobrým, běžte už s těma klíčema do prdele a dávejte radši fotky - třeba těch klíčů :mrgreen:
Přílohy
DSC_7457_1000r.jpg
DSC_7457_1000r.jpg (310.85 KiB) Zobrazeno 6950 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 85 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: NIKON D800
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
DSC_7458_1000r.jpg
DSC_7458_1000r.jpg (318.59 KiB) Zobrazeno 6950 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 200 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
DSC_7461_1000r.jpg
DSC_7461_1000r.jpg (647.97 KiB) Zobrazeno 6950 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/100 sec.
DSC_7454_1000r.jpg
DSC_7454_1000r.jpg (570.42 KiB) Zobrazeno 6950 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 240 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/9
DSC_7460_1000r.jpg
DSC_7460_1000r.jpg (637.4 KiB) Zobrazeno 6950 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
DSC_7464_1000r.jpg
DSC_7464_1000r.jpg (612.73 KiB) Zobrazeno 6950 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/160 sec.
jirka-vysočina

Příspěvekod Karlíkamatér » 02 srp 2016 21:10

Edo nechci sem tahat politiku, ale pár věcných poznámek....nebylo vše ,,kradené". Jedna všem dobře známá ,,plechová krabice" byla Lada ( přestože to byl ,,v podstatě" Fiat ) a přesto to nebyla loupež, ale zakoupená licence s právem výrobce na vlastní prodejní značku. Nenapadlo tě, že stejné to mohlo být i s tím klíčem Bosch / PAL....ale to je prkotina. Spíš mne ,,popíchl" ten ,,ukradený" Rotax. Protože jsem se v mládí tak trošku zabýval úpravami motocyklových motorů, po celkem usilovném delším shánění jsem se dostal k ,,bibli" motocyklových konstruktérů ( od dlouholetých šéfkonstruktérů Jawy pana Husáka a hl.vynikajícího konstruktéra/motoráře pana Křivky )....knihu kde je naprosto podrobně popsána teorie i praxe konstrukce motocyklových motorů včetně veškerých matematických výpočtů, rozdílů různých konstrukčních řešení , podrobných popisů všech patentů v rámci vývoje závodních motorů Jawa ( od silničních, přes plochodrážní až po endurové na Šestidenní ).Byl to právě pan Křivka který poprvé přišel s vylepšeným nízkohmotovým rotačním šoupátkem a je podepsán pod slavnou érou našich jezdců a motocyklů v Šestidení. A Jawa 90 Cross ( potažmo Roadster ) byla právě ,,civilní odvozenina" od těchto úspěšných konstrukcí pro první začátky mladých zájemců o tuto discilínu ( tolik z oficiálního dobového zadání ).Určitě lze z té doby nalézt ,,nelicencované kopie" z různých výrobních odvětví, ale konkrétně Jawa 90 Cross mezi ně rozhodně nepatří ( ani ohledně Rotaxu )....za tím si stojím i kdyby se dnes minulost překrucovala ,,oficiálně" jakkoliv.
Karlík
PS: nejsem zastáncem názoru že dřív bylo všechno OK a růžové , ale také nelze říkat, že ve všem jsme byli technologicky pozadu a museli jsme ,,krást" licence západu.Fungovalo to i opačně...,,ukradli" nám naopak např. patent na výrobu umělých perel a na klíčové součásti tryskových stavů.Dalo by se určitě ještě dlouho dávat příklady z jedné i druhé strany, ale to už teď nemá cenu......Číňani to vyřešili ,,po svém" a dají na prdel všem .
Karlíkamatér

Příspěvekod ODSakEda » 02 srp 2016 21:29

Nepsal jsem ukradené, ale okopčené! Ani ne přesná kopie ale prostě opsané, obšlahnuté (jen princip okopčený) A proč tedy měla ta 90-ka logo Rotaxu na platovém krytu motoru? A nepsal jsem že vše byla špatné... A že je Lada Fiat licence stejně jako super krám AVIA s Renaultem, vím taky a nechápu proč o nich píšeš???
Pozadu ČSSSSSSS.....R tedy před r 89 byla již hodně :-( A technologe vyloženě neradla, pouze kopčili. Např. muzikanti kopčil nejvíce celé aparáty dokonce kamoš kopčil 28vstupý mixpult a nejen Marshall komba... Dokonce mikrofony Shure SM se kopčili! doslova. Nebo se lecos jen obšlahlo a zamaskovalo jinou ktrabicou ;-) ... Nemyslím si že su takový pesimista, jen jsem měl oči otevřený 8-)

jojo do područí číny nahání Republiku i prezident s Tvrdíkem :-( ...
ODSakEda

Příspěvekod Jarouš » 02 srp 2016 21:37

Příběh letošní. Foto Škoda jako jediný e-shop v republice píše, že má skladem blesk Sigma na Sigmu. Ten levnější ze dvou typů. Objednávám. Druhý den telefon. Omlouváme se, ale my jsme ten blesk ve skladě nenašli. Nevadí, může se stát. Ale opravte si to na tom webu. Jasně, opravíme, nezlobte se, díky... O dva měsíce později. Ten samý blesk, skladem 1 kus. Tak vida, oni ho našli, říkám si. Objednávám. Nikdo nevolá, volám já. Nezlobte se, ale my ten blesk nemůžeme najít. Ale já ho objednával už před dvěma měsíci a nenašli jste ho. Říkal jsem, ať si to na webu opravíte (skutečně to několik dní opravené bylo, pak jsem to přestal sledovat a kouknul se až po těch dvou měsících). Nezlobte se, ale my ho opravdu nemáme. Tak proč zase píšete skladem 1 kus? To asi někdo udělal chybu... Nashledanou, netěšilo mě.
Přílohy
SDIM3581.jpg
SDIM3581.jpg (485.22 KiB) Zobrazeno 6929 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/4
ISO: 400
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální