Krásný úlovky pánové . U nás na horách asi pomalu končí první vlna hřibovitých hub (převládají už značně staré houby a nových čerstvých je málo), ale začínají zase jiné, například bedly vysoké, viz přílohy:
Zdarec, hotel LDN je daleko horší myslet pozitivně Tady je sucho, nechápu ty naše meteorogy jak můžou tak bezostyšně lhát pršelo tady a v okolí před týdnem
Přílohy
sucho velké sucho.jpg (235.07 KiB) Zobrazeno 8337 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/4
ISO: 400
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
No už asi zase porostou a bude co fotit . Včera jsem totiž objevil na manželčině záhonku s měsíčkem lékařským tuto houbičku (v příloze) a když už houby rostou i tam, tak to by v tom byl čert, aby ne v lese
Jo, potěší. Dnes jsem zaznamenal i přes jinak všude přítomné sucho, nové čerstvé přírůstky i mimo naší zahradu , tak že asi opravdu zase začínají růst.
Přílohy
Čestvý exemplář kozáka habrového
LN120173.jpg (405.92 KiB) Zobrazeno 8508 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/4
ISO: 800
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: E-M5
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jednodenní kozáčci habroví
LN120178.jpg (400.25 KiB) Zobrazeno 8508 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/6.3
Exposure bias: -10/10 EV
LN120180.jpg (439.36 KiB) Zobrazeno 8508 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/6.3
Exposure bias: -10/10 EV
Křemenáč na lesní cestě
LN120120.jpg (516.35 KiB) Zobrazeno 8531 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/3.5
Exposure bias: -7/10 EV
Křemenáč březový, sotva vylezl nad zem, už zachutnal malým hlodavcům
Jenom pro zajímavost přidám dnešní snímek oné houbičky z naší zahrady, vložené výše (malé babky) nafocené před týdnem. Porovnejte sami, jak povyrostla:
U nás je to bída - včera kolem 15 hodiny jsem tedy na cca 3/4 hodiny do lesa zašel, ale moc jsem nepřinesl. Původní idea byla pár růžovek k večeři, nakonec to dopadlo tak, že budu mít dneska křemdy k obědu.
Jindro, vydržať, týden uteče jak voda... a pak, podzimní vlna úlovků čeká na tvoje moderování Zahradnickej a kolega, oko mé zaslzelo při pohledu na tu nádheru naše dovolená byla bez valných houbařských zážitků
Marodovi přeji po návratu ze špitálu bohaté houbařské úlovky. Včera jsem odpoledne na hodinku vyšel do lesa - kozáci i hříbek byly plní červíků, růžovky malé, aspoň pár křemenáčů jsem přinesl -nějakých 13-14 kousků. Dneska z toho mám oběd.
bmx, vydrž, to už uteče! zahradník, pěkný úlovek na ty současné podmínky Ono to sucho začíná být pro houby kritické a podle předpovědi to do poloviny září ani lepší nebude. Včera jsem narazil pouze na bedly a pár vysušených kozáků a dnes jen houby sušené nastojato, např. toto hnízdečko křemenáčů březových pod břízou u nějakého smírčího kříže, ani červíkům nechutnaly.
Kolega - prima úlovky. U nás teď rostou prakticky jen kozáci a křemenáče. Trochu... Včera večer o sedmé hodině jsem vyjel na chvilku do lesa, no sláva to nebyla, ale na dnešek k obědu za se zatři čtvrti hodiny něco našlo. A bylo to lepší, něž čučet v TV na zprávy!