od premekh » 01 črc 2016 10:04
mosoj: Jak to, v čem byl problém?
Hledal jsem univerzála, kterého můžu nosit v brašně do práce nebo třeba na kolo, aby to nezabíralo moc místa. Prodal jsem Fuji A1, protože jsem ji moc nepoužíval, doufám, že dotyčnému dobře slouží.
Musím říct, že Stylus je fakt rychlík - rychlé reakce, rychlý AF, téměř snese srovnání s nejlevnějšíma zrcadlovkama se seťákem. Široké možnosti nastavení, přizpůsobit jde téměř cokoliv. Docela dobře i padne do ruky, výborné zpracování, na svoji velikost je ale docela těžký. Elektronický hledáček je fajnová věc, rozlišení a rychlost dostatečné, navíc je poměrně velký. Perfektní věc je digitální vodováha. Výtky bych měl tři.
- optická kvalita objektivu - zdá se mi, že kresba není kdovíjaká, hodně chromatické aberace, špatně zvládá protisvětlo
- displej - dost klame, fotky vypadají hodně tmavé, ale v reálu jsou OK; špatné pozorovací úhly
- dvířka pro vkládání akumulátoru a paměťovky - působí velmi chatrným dojmem a vypadá to, že dlouho nevydrží; ten samý problém měla i Fujina.
Jinak Olympus má trochu jiné podání zelené a hlavně modré, ale to je o zvyku. A nelogické je ovládání blesku - všude jinde stačí blesk vyklopit, u Olympusu ho poté z nepochopitelných důvodů ještě musím v menu povolit tlačítkem.