Leica M9

Re: Leica M9

Příspěvekod josef38 » 02 čer 2016 18:25

Nepochopils, ale neřeš to. Šlo úplně o něco jiného. Jak jsem psal, moc rychle čteš a ještě rychleji píšeš. Není třeba tolik odpovědí zvládnout, když jsou potom trochu mimo.
Měj se! J.
josef38

Příspěvekod MirekE » 04 čer 2016 20:08

Josefe, me se libi ta fotka Varime v rawu - ty obliceje ve stinu maji takovy zvlastni charakter, ktery znam jen z M9 a z Kodachromu.
MirekE

Příspěvekod josef38 » 05 čer 2016 05:45

MirekE píše:Josefe, me se libi ta fotka Varime v rawu - ty obliceje ve stinu maji takovy zvlastni charakter, ktery znam jen z M9 a z Kodachromu.

Mirku, také mohl způsobovat ten charakteristický odstín pleti deštník, který byl nad těmi kuchařkami, co kvůli lepší kvalitě výstupu "vaří do RAWu". :lol:
Protože tento snímek stále ještě z Leicy nebyl. ( Sony RX1 )
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 05 čer 2016 07:56

Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj, při použití blesku natož za osvitu Sluncem, syté barvy tak intenzívně, že se odráží i do postavy a následně i od ní zejména ze stínů - typicky od krku pod bradou (je to i v základních fotografických poučkách), natož pod průsvitným barevným, např. slunečníke od CocaColy...

A poznat je to zejména na ksichtech proto, že u jiných opbjektů barevný posun neporovnáme a nevíme, jeli ta červená správná, ale u ksichtu ujetí bouchne do očí asi každého.

Podání leťové barvy snímačem foťáku pro mě byl vždy důležitý parametr při koupi již prvních digitálů a do 4Mpx CCD od Matsushity (Olympus) to byl děs žlutej nebo fialovej :-(

Podobně reprodukce! - LCD, to byl vždy boj s nastavením... Dokonce jsem táhal do supermarketů svoje velké PC a testoval obraz u TV - jako jedna z prvních větších cenově dostupnějších LCD, měly TV od LG IPS odprvopočátku, nejen na zachování rozlišení PC grafiky jsem se tedy zaměřoval, což zase první TV neuměly jak PC monitor, ale i podání barev a zejména té peťovky!
Doplněno: Viz např moje fotky a první srovnávání TV i když jen z mobilu: http://odsakeda.sweb.cz/SONYvsLG.JPG
SonyLG.jpg
SonyLG.jpg (319.9 KiB) Zobrazeno 5118 krát
Naposledy upravil ODSakEda dne 06 čer 2016 15:14, celkově upraveno 4
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 05 čer 2016 08:19

Jo jo. Tak nějak to bude! J.
josef38

Příspěvekod MirekE » 05 čer 2016 22:03

josef38 píše:
MirekE píše:Josefe, me se libi ta fotka Varime v rawu - ty obliceje ve stinu maji takovy zvlastni charakter, ktery znam jen z M9 a z Kodachromu.

Mirku, také mohl způsobovat ten charakteristický odstín pleti deštník, který byl nad těmi kuchařkami, co kvůli lepší kvalitě výstupu "vaří do RAWu". :lol:
Protože tento snímek stále ještě z Leicy nebyl. ( Sony RX1 )

Jo jo, vim, ze mas Leicu na dovolene, ale kdybych to nevedel, klidne bych tvrdil, ze ty obliceje jsou charakteristicke pro M9.
MirekE

Příspěvekod MirekE » 05 čer 2016 22:20

ODSakEda píše:Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj, při použití blesku natož za osvitu Sluncem, syté barvy tak intenzívně, že se odráží i do postavy a následně i od ní zejména ze stínů - typicky od krku pod bradou (je to i v základních fotografických poučkách), natož pod průsvitným barevným, např. slunečníke od CocaColy...

To barevne svetlo urcite dela v celkovem vyzneni hodne, ale treba na obliceji te starsi damy se moc neprojevuje. Me se spis jedna o jiny efekt - o cervenou v te pletovce, v tom ze je tam tonalni rozsah az do uplne a neutalni cerne - nevim, neumim vzdycky presne popsat, co vidim...
MirekE

Příspěvekod josef38 » 06 čer 2016 11:43

ODSakEda píše:Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj....

Edo, není to úplně ono když dopisuješ do svého příspěvku až po někoho odpovědi. Sice má odpověď byla jen souhlasné zamručení, ale i tak, třeba bych už potom souhlasně mručet nemusel. Podle mne je lepší napsat příspěvek nový. Měj se a nic ve zlém. J.

A něco z archivu.
Snímek specielně pro Mirka! :D
Přílohy
Hradčany.jpg
Hradčany.jpg (1.23 MiB) Zobrazeno 5082 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/8
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -21760/65536 EV
Metering mode: Center-weighted average
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 06 čer 2016 15:17

josef38 píše:
ODSakEda píše:Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj....

Edo, není to úplně ono když dopisuješ do svého příspěvku až po někoho odpovědi. Sice má odpověď byla jen souhlasné zamručení, ale i tak, třeba bych už potom souhlasně mručet nemusel. Podle mne je lepší napsat příspěvek nový. Měj se a nic ve zlém. J.

Jojo vím, zásadně se však ve sdělení nic nezměnilo, jen opravy chyb a doplnění fotky 8-) Nechtěl jsem tady zabírat prostor dílčími reakcemi. Pokud bych Tvůj názor přílišnou dodatečnou změnou nějak uvedl na jinou míru úpravou, jistě bych načal nový příspěvek! Doufám, že se tak nestalo? :shock:
Doplněno- pěknej hrad i s oblaky (n) , jen ten Karvův most jen ani né z půli mi tam nějak nesedí.
Doplněno2: Starší fotka jak jinak než za jízdy ale ještě navíc zpoza volantu v době, kdy se ještě držení mobilu natož fotoaparátu, nepranýřovalo ;-) Olympus C750UZ (nycvakal jsem jich víc a jen tato jediná náhodou vyšla mezi stromy!):
PA132893.jpg
PA132893.jpg (941.26 KiB) Zobrazeno 5069 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 19.6 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/4
ISO: 50
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: C750UZ
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 06 čer 2016 16:08

ODSakEda píše:Jojo vím, zásadně se však ve sdělení nic nezměnilo, jen opravy chyb a doplnění fotky.....

O.K.
S fotkou Hradčan a neúplného Karlova mostu je to věc názoru. Ale Tvou připopomínku beru.
A co bylo v Tvém záběru dominantní? Hradčany, nebo Karlův most? :D
josef38

Příspěvekod MirekE » 06 čer 2016 17:48

josef38 píše:

A něco z archivu.
Snímek specielně pro Mirka! :D

Dekuju, Josefe. Moc mě to potěšilo, fakt.
MirekE

Příspěvekod MirekE » 06 čer 2016 17:51

ODSakEda píše:Doplněno- pěknej hrad i s oblaky (n) , jen ten Karvův most jen ani né z půli mi tam nějak nesedí.
Doplněno2: Starší fotka jak jinak než za jízdy ale ještě navíc zpoza volantu v době, kdy se ještě držení mobilu natož fotoaparátu, nepranýřovalo ;-) Olympus C750UZ (nycvakal jsem jich víc a jen tato jediná náhodou vyšla mezi stromy!):
PA132893.jpg

Mladší pražáci to málo vědí, ale tohle je jedno z nejzáhadnějších míst v Praze.
MirekE

Příspěvekod josef38 » 06 čer 2016 17:52

MirekE píše:Dekuju, Josefe. Moc mě to potěšilo, fakt.

Mirku, potěšení je na mé straně! (n)
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 06 čer 2016 18:29

josef38 píše:
ODSakEda píše:Jojo vím, zásadně se však ve sdělení nic nezměnilo, jen opravy chyb a doplnění fotky.....

O.K.
S fotkou Hradčan a neúplného Karlova mostu je to věc názoru. Ale Tvou připopomínku beru.
A co bylo v Tvém záběru dominantní? Hradčany, nebo Karlův most? :D

No přece zábradlí v popředí... :lol: tvl., já byl rád že jsem to vůbec trefil jednou předpaženou rukou. Jooo kdybch měl kde zaparkovat..., vylezl bych z auta a jistě bych klomponoval jinak , ale stále i na most i hrad, obojí je symbolem Prahy tak nějak neoddělitelně, ne? Dnes je to úplně zabitý s jakýmisi parkovacími kartami, tak leda až budu v důchodu, nebuduli slepej, se vydám do stověžaté vlakem a metrem speciálně kvůli focení :D
Naposledy upravil ODSakEda dne 07 čer 2016 20:32, celkově upraveno 1
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 06 čer 2016 18:31

MirekE píše:
ODSakEda píše:Doplněno- pěknej hrad i s oblaky (n) , jen ten Karvův most jen ani né z půli mi tam nějak nesedí.
PA132893.jpg

Mladší pražáci to málo vědí, ale tohle je jedno z nejzáhadnějších míst v Praze.

No a já nejsu ani mladej aniz Prahy ale z Moravy ;) a sotva vím, kdo je prezidentem :lol:
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 06 čer 2016 18:41

ODSakEda píše:No a já nejsu ani mladej aniz Prahy ale z Moravy ;) a sotva vím, kdo je prezidentem :lol:

Hmmm. Tím bych se tolik nechlubil, hlavní ale je, že víš ke které politické straně se hlásíš! Chtělo by to ještě "kérku" na patřičném místě těla! :lol: :lol:
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 06 čer 2016 18:54

josef38 píše:
ODSakEda píše:No a já nejsu ani mladej aniz Prahy ale z Moravy ;) a sotva vím, kdo je prezidentem :lol:

Hmmm. Tím bych se tolik nechlubil, hlavní ale je, že víš ke které politické straně se hlásíš! Chtělo by to ještě "kérku" na patřičném místě těla! :lol: :lol:

...
ODSakEda

Příspěvekod **lasta » 06 čer 2016 19:25

Že se vám sem pletu, ale zajímá mě to záhadné místo. O co se jedná?

Edo
Ještě že jsi nefotil Tyrla .. ;)
**lasta

Příspěvekod ODSakEda » 06 čer 2016 21:09

**lasta píše:Že se vám sem pletu, ale zajímá mě to záhadné místo. O co se jedná?

Edo
Ještě že jsi nefotil Tyrla .. ;)

Nevím kdo nebo co je Tyrl??? :shock:
ODSakEda

Příspěvekod **lasta » 06 čer 2016 21:31

Psi, Sultán a Tyrl. Vyběhli na zápraží ....Božena Němcová, Babička
Naposledy upravil **lasta dne 06 čer 2016 21:39, celkově upraveno 1
**lasta

PředchozíDalší

Zpět na Leicou