Nepochopils, ale neřeš to. Šlo úplně o něco jiného. Jak jsem psal, moc rychle čteš a ještě rychleji píšeš. Není třeba tolik odpovědí zvládnout, když jsou potom trochu mimo.
Měj se! J.
MirekE píše:Josefe, me se libi ta fotka Varime v rawu - ty obliceje ve stinu maji takovy zvlastni charakter, ktery znam jen z M9 a z Kodachromu.
josef38 píše:MirekE píše:Josefe, me se libi ta fotka Varime v rawu - ty obliceje ve stinu maji takovy zvlastni charakter, ktery znam jen z M9 a z Kodachromu.
Mirku, také mohl způsobovat ten charakteristický odstín pleti deštník, který byl nad těmi kuchařkami, co kvůli lepší kvalitě výstupu "vaří do RAWu".![]()
Protože tento snímek stále ještě z Leicy nebyl. ( Sony RX1 )
ODSakEda píše:Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj, při použití blesku natož za osvitu Sluncem, syté barvy tak intenzívně, že se odráží i do postavy a následně i od ní zejména ze stínů - typicky od krku pod bradou (je to i v základních fotografických poučkách), natož pod průsvitným barevným, např. slunečníke od CocaColy...
ODSakEda píše:Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj....
josef38 píše:ODSakEda píše:Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj....
Edo, není to úplně ono když dopisuješ do svého příspěvku až po někoho odpovědi. Sice má odpověď byla jen souhlasné zamručení, ale i tak, třeba bych už potom souhlasně mručet nemusel. Podle mne je lepší napsat příspěvek nový. Měj se a nic ve zlém. J.
ODSakEda píše:Jojo vím, zásadně se však ve sdělení nic nezměnilo, jen opravy chyb a doplnění fotky.....
josef38 píše:ODSakEda píše:Na to pozor! - již jen blízkost výrazně barevného objektu, odráží se od něj....
Edo, není to úplně ono když dopisuješ do svého příspěvku až po někoho odpovědi. Sice má odpověď byla jen souhlasné zamručení, ale i tak, třeba bych už potom souhlasně mručet nemusel. Podle mne je lepší napsat příspěvek nový. Měj se a nic ve zlém. J.
A něco z archivu.
Snímek specielně pro Mirka!
ODSakEda píše:Doplněno- pěknej hrad i s oblaky, jen ten Karvův most jen ani né z půli mi tam nějak nesedí.
Doplněno2: Starší fotka jak jinak než za jízdy ale ještě navíc zpoza volantu v době, kdy se ještě držení mobilu natož fotoaparátu, nepranýřovaloOlympus C750UZ (nycvakal jsem jich víc a jen tato jediná náhodou vyšla mezi stromy!):
MirekE píše:Dekuju, Josefe. Moc mě to potěšilo, fakt.
josef38 píše:ODSakEda píše:Jojo vím, zásadně se však ve sdělení nic nezměnilo, jen opravy chyb a doplnění fotky.....
O.K.
S fotkou Hradčan a neúplného Karlova mostu je to věc názoru. Ale Tvou připopomínku beru.
A co bylo v Tvém záběru dominantní? Hradčany, nebo Karlův most?
MirekE píše:ODSakEda píše:Doplněno- pěknej hrad i s oblaky, jen ten Karvův most jen ani né z půli mi tam nějak nesedí.
Doplněno2: Starší fotka jak jinak než za jízdy ale ještě navíc zpoza volantu v době, kdy se ještě držení mobilu natož fotoaparátu, nepranýřovaloOlympus C750UZ (nycvakal jsem jich víc a jen tato jediná náhodou vyšla mezi stromy!):
Mladší pražáci to málo vědí, ale tohle je jedno z nejzáhadnějších míst v Praze.
ODSakEda píše:No a já nejsu ani mladej aniz Prahy ale z Moravya sotva vím, kdo je prezidentem
josef38 píše:ODSakEda píše:No a já nejsu ani mladej aniz Prahy ale z Moravya sotva vím, kdo je prezidentem
Hmmm. Tím bych se tolik nechlubil, hlavní ale je, že víš ke které politické straně se hlásíš! Chtělo by to ještě "kérku" na patřičném místě těla!![]()
**lasta píše:Že se vám sem pletu, ale zajímá mě to záhadné místo. O co se jedná?
Edo
Ještě že jsi nefotil Tyrla ..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků