Loňská trnka ze Štípy, píšeš. Hmm, tak to je ozaj nebezpečné. Budu muset přijet na kole

.
S kartou je to jinak, Ladine. Chtěl jsem původně pasívní, s co nejmenší spotřebou a vím, že na fotky a můj monitor by mi bohatě stačila. Jenže jak jsem se v tom po devítileté pauze začínal orientovat, tak jsem musel začít zvedat laťku a to jen a pouze s výhledem na (Tvůj) nový monitor, případně tu větší 4K sedmadvacítku. A tam už bych se s nižšíma kartama nechytal, prostě nedávají takové rozlišení. Tak jsem přes ASUS 750 (55 W, pasiv), který během necelého roku zmizel z pultů nakonec skončil u toho STRIXu 750Ti (60 W), který má sice větřáky, ale píšou, že se zapínají až při 65 st. C, do té doby se karta chladí pasívně. No a u mě pojede tak na čtvrtinový výkon, tak snad bude topit o dost míň, než ta moje stávající, která má stabilně 58-65 stupňů (taky pasiv, 55 W). A na krabici od té mojí stařenky je napsáno, že zvládne 2560 x 1600 pix./60 Hz. Ale tu teplotu při tom už bych vidět nechtěl, to by šly komponenty velmi brzo do kopru, bez dodatečného chlazení skříně. Žádnou hru jsem nikdy neměl a ani nemám v úmyslu s tím začínat. U nové karty šlo pouze o kombinaci nízkého příkonu (zdroj 350 W, Fortron) a vysokého rozlišení s odpovídajícími výstupy.