tak tady takhle večer sedím na terase před srubem, popíjím vínko, listuji knihou Ansela Adamse a občas koukám do údolí do dáli na křivoklátské a brdské vrchy na to náádherné světlo...... a pořád přemýšlím, zda ta Leica na tu krajinu a na ty hory bude ok. Pro street určitě stopro, ale jak s těmi filtry pro krajinu ? Dovedu to pochopit u M240, kde je EVF a živý náhled, pro canon 5D používám LEE filtry ( no spíš už ne) protože nyní do hor tahám olympus a místo přechoďáků lepím expozice, na single snímky používám občas polarizák a nedávno jsem se začal učit používat pro dlouhou expozici big stopper. U dlouhé expozice to má oly vymakaný, obrázek se postupně objevuje na displeji a až si řekneš dost, tak expozici ukončíš. Děláte někdo dlouhé expozice s Leicou a používáte polarizák? Zatím jen je mi jasná pro monochrom klasika: žlutý, oranžový a červený

na tom jsem odrostl......
P.S. omlouvám se, že tolik otravuji s dotazy, ale včera si přišel kupec pro wranglera, tak ta Leica začíná získávat jasnější kontury

Nebýt těch rumors o novém monochromu, šel bych příští týden koupit do megapixelu ten současný ......

mimochodem, dnes jsme dělali doma po řemeslnících pořádek a vzali jsme to z gruntu a vytahal jsem na denní světlo neskutečné věci, staré foťáky 6X9 včetně rolkazet, kazety na planfilmy a na skleněné desky a DOKONCE i několik balení ORWO skleněných desek z roku 1967 a spoustu dalších pokladů (funkční rolleicord,mnou napůl rozebraný rolleiflex

) atd. Tak jsem velmi vstřícně a ochotně přitakal ženě, že se těch..... pro ní "kravin" zbavím (bodeď ne, když chci přitáhnout jiné

) a přemýšlím, že z analogů si nechám jen Ricoha GR a z digitálů Olympuse E m1 s objektivy a ostatní asi někam nabídnu. Nemáte tip kde by to přišlo do dobrých rukou?
J.