ce. píše:MirekE píše:Pokud nekdo tiskne 30x45 a vetsi, tak 24MP neni az tak moc. Pro velikost 30x45, coz je nejakych 12x18 palcu to vychazi 4000/12 = 333 ppi, coz je nekde mezi nativnim rozlisenim minilabu a inkoustovky. Slusna fotka se da udelat i s mensim rozlisenim, ale domnivam se, ze od 30x45 nahoru bude videt vic detailu nez u M9. U mensich fotek je to samozrejme jedno.
Áno tie počty sú presné,čo však nie je na prvý pohľad jasné je fakt,že ten snímač bude CMOS a je všeobecne známe,že konečným rozlíšením M9 pobije v kvalite výstupu aj na väčší formát papiera ako 40x60 hocktorú súčasnú DSLR 36x34 vrátane D800E.A to zásluhou jednak optiky,a podruhé vďaka odladenému senzoru Kodak určeného výhradne pre M9.
Ovšem Leica tvrdí,že všetko bude O.K.Tí čo videli výstup (neviem či JPEG,alebo raw)vravia že ten look tam už moc nie je..neviem,sám by som do Mky išiel ale vyčkám aké budú výsledky.
Sám nemám ambíciu tlačiť fotky viac ako 40x60 (mám ich len pár),najviac tlačím A4ky.
M9 ma naskok pred FF dslr, to souhlasim, ale podle mych zkusenosti tak do 24MP (Summicron 28 vs. Distagon 28). Lloyd Chambers ma na webu detailni porovnani D800E a Leicy M Monochrom a dochazi k zaveru, ze D800E rozlisi vic nez MM, (ktera sama rozlisi vic nez M9).
Pokud se tyce toho Leica "looku", tak mam za to, ze je to zpusobene vic nez CCD senzorem tim, ze pouzivaji RGB filtry se strmejsim prechodem nez japonsti vyrobci. Takze se domnivam, ze se to da reprodukovat i s CMOS. Na druhou stranu, chvili jsem si hral s temi jpegy, co jsem na ne poslal link o vikendu a i kdyz to nevypada nijak zoufale,tak listova zelena mi z toho leze jakasi nasedla, coz mi podezrele pripomina prave ty japonske senzory - muj Canon je taky takovy.