Avionik píše:Josefe je to zajímavé srovnání snímků digi color/filmBWdík josef44
LUPER píše:Josef ďakujem.![]()
Ľ.
mdx píše:Přívoz - to je radost koukat se na svět přes hledáček...
MirekE píše:To je pekny, jak ten pan huli pod napisem Hezky vzduch.
MirekE píše:To je pekny, jak ten pan huli pod napisem Hezky vzduch.
Na výsledku složení nezáleží, jde mně hlavně o postup.
rak píše:Photoshop, dát do vrstev nad sebe a funkci zarovnat vrstvy, tím se fotky srovnají...
josef38 píše:A co se týče našich snímků zde na vláknu, tak každou kritiku vítám. Jsme ale amatéři a neděláme si žádné ambice na to, abychom se mohli srovnávat s fotografem z Tvého linku. Mluvím pochopitelně za sebe! Fotografuji rád, baví mě tato činnost a jestli se některý z mých snímků někomu zalíbí, pochopitelně mě to potěší, ale jsem si plně vědom, že do kvalit jiných fotografů, mám hodně daleko. A to právě člověka motivuje. Fotografováním se neživím, je to pouze moje zábava.
A Ty se neostýchej také něco z Tvé tvorby ukázat. Rád se nechám poučit. Díky měj se a přeji Ti hodně prodaných snímků! J.
P.S.
Nevyskytuješ se také na "Digicoloru" ?? Bohužel jim tam nefunguje mimo jiné ani vyhledávání účastníků. Nebo to také neumím?
mdx píše:U Leicy se mi líbí a plně vyhovují její objektivy. Jsou více než dobré. Od fotoaparátu Leicy neočekávám žádné zásadní přidávaní ovládacích prvků a kreativních režimů, v tom mi vyhovuje, jinému ne, ale každý má možnost volby.
josef38 píše:MirekE píše:To je pekny, jak ten pan huli pod napisem Hezky vzduch.
Proto také vyběhl ven!
Mirku, mám pro Tebe jednu otázku.
Nemám co dělat, tak si hraju. Pojal jsem myšlenku, nafotit tři stejné snímky na film přes RGB filtry, tyto snímky naskenovat, dát jim příslušnou barvu a pokusit se je sloučit do jednoho. Už jsem se zde o tom jednou zmiňoval. Nevím ale jak je složit? Myslíš, že to jde a jestli ano, tak jak? Byl bych rád, kdyby to šlo v PS. Posílám tři snímky, které jsem rozebral z normálního digitálního JPEGu na příslušné kanály. Rád bych si totiž tento postup napřed vyzkoušel.
P.S.
Nejsou to snímky rozložené do RGB, ale do CMYKu. Nevím, jestli to nevadí?
P.P.S.
Na výsledku složení nezáleží, jde mně hlavně o postup.
Jako majitel snobské leiky (M8) si dovolilím do zdejšího vlákna přispět slovem. Fotky sem dávat však nebudu, ty výhradně tisknu a v elektronické formě neprezentuji. Jsem přesvědčen, že tím fotka ztrácí na svojí hodnotě a dokud mě budou lidi ochotni za originál v tisku dávat kolik chci tak to ani měnit nebudu.
Ale k věci, první koment se týká Lupera. Asi zde budu za kacíře, ale invenčně je Luper IMHO tuctovka. Zde vyniká jen proto že svoje fotky více postprocesuje přes efekty, tím jsou "líbivější" než ty ostatní, ale jinak za moc nestojí. Technickým provedením ok, to je asi dáno jeho profesí, fotograficky standard, nic zajímavého.
A nyní k Leice jako takové. Rozhodl jsem se že M8 půjde z domu, jen čekám na to co opravdu přinese nová M (ne žvásty novinářů, ale skutečností). Ale s nástupem Sonyho RX1 jsem na vážkách zda ze sebe opět učinit snoba a zároveň ekonomického pitomce s novou Mkou, nebo pořídit RX1 jenž je bezesporu kvalitativně na vyšší úrovni, navíc za rozumnou cenu.
Jsem přesvědčen že RX1 je první hřebíček do rakve slavné Leicy, která technologicky zaostává po všech stránkách a kterou drží nad vodou jen víra pravověrných lejkařů, jejichž řady ale s nástupem fotoaparátů jako je RX1 značně prořídnou. Pokud se spasí tak jen za cenu toho, že cenově klesne to vod, do kterých vplula RX1. A popravdě asi jinou volbu nemá nechce-li následovat Kodak
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků