K vidění bude v pátek 8. 10. 2021 před polednem na pražském Hlavním nádraží na nástupišti číslo 1. Toto místo je pro Slovenskou strelu symbolické, protože právě z prvního nástupiště strela dlouhá léta jezdívala z Prahy do Bratislavy. Na Hlavním nádraží v Praze si budou moci zájemci Slovenskou strelu prohlédnout od 11:00 do 12:30.
Poté se motorový vůz samostatně z Prahy přesune do Lužné u Rakovníka, kde bude v průběhu víkendu 9. - 10. října v areálu Muzea Českých drah jedním z hlavních lákadel setkání motorových vlaků pořádané tamním Muzeem Českých drah..
„Kromě Slovenské strely se návštěvníci mohou těšit na vozy, jako jsou Hurvínek, Komarek, Věžák, Modrý šíp nebo Stříbrný šíp,“ vyjmenovává Marek Plochý, ředitel Muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka další historické vozy, které na jedinečné přehlídce nebudou scházet, a doplňuje: "V sobotu i v neděli vždy v 11:30 a v 14:30 se mohou návštěvníci těšit na prezentaci všech pojízdných motorových vozů na točně muzea i s odborným výkladem. Mezi Lužnou u Rakovníka a Krupou je pak naplánováno několik zvláštních jízd motorových vlaků. ".
Milane, jestli jsem to měl být já, tak jsem jí bohužel prošvihl. Škoda, nevšiml jsem si Lasty příspěvku !! Zato jsem si ale nechal dnes do sebe vpravit třetí várku sledovacího čipu. A nejen to, prý také rostou po vakcinaci proti covidu více prsa, tak se mám na co těšit.
Pro josefa. Poté se motorový vůz samostatně z Prahy přesune do Lužné u Rakovníka, kde bude v průběhu víkendu 9. - 10. října v areálu Muzea Českých drah jedním z hlavních lákadel setkání motorových vlaků pořádané tamním Muzeem Českých drah..
„Kromě Slovenské strely se návštěvníci mohou těšit na vozy, jako jsou Hurvínek, Komarek, Věžák, Modrý šíp nebo Stříbrný šíp,“ vyjmenovává Marek Plochý, ředitel Muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka další historické vozy, které na jedinečné přehlídce nebudou scházet, a doplňuje: "V sobotu i v neděli vždy v 11:30 a v 14:30 se mohou návštěvníci těšit na prezentaci všech pojízdných motorových vozů na točně muzea i s odborným výkladem. Mezi Lužnou u Rakovníka a Krupou je pak naplánováno několik zvláštních jízd motorových vlaků. ".
Slovenská strela je nějak poslední dny v permanenci, jezdí o 106 . Nejprve předevčírem povozila guvernéra ČNB, pak zasloužilé tatrováky. Dnes jede dvakrát z Kopřivnice do Ostravy, jízdenka za "lidových" 3.990,00CZK! Přesto bylo za několik málo hodin vyprodáno! Jenom to počasí nestojí za nic. Pořád leje, obloha těžké šedé olovo... Ale aspoň pár fotek se povedlo udělat.
Přílohy
Strela_06_05_2022_14s.jpg (534.4 KiB) Zobrazeno 15906 krát
Strela_06_05_3_2022_7s1.jpg (589.43 KiB) Zobrazeno 15906 krát