( Leica, Digilux 2 )
MirekE píše:Jsou nekde videni dalsi fotky z Kuby?
MirekE píše:No, Praha je taky hezka
Psal jsem uz o tehle fotografce?
http://www.vivianmaier.com/
Nepamatuju si ten pribeh presne, v podstate nekdo nahodou nasel na pude stare krabice s fotkama......
josef38 píše:Podle počtu shlédnutí zdejších obrázků je vidět, že stránka je navštěvovaná, ale nikdo do ní nepřispívá, snad z obavy, že nevlastní Leicu. Ale na tom přece nezáleží.
Druhá verze je ta, že se zde dost často řeší problémy, které jsou specifické jen pro Leicy. Na Tvůj odkaz se mrknu později. Vychutnám si ho při kávičce. Díky a měj se! J.
josef38 píše:Mirek:
Já jsem kdysi měl RGB želatinové filtry, které se vkládaly pod objektiv zvětšováku při aditivním způsobu barevné fotografie. Už je bohužel nemám, ale kdybych je ještě měl, asi bych si vyzkoušel něco podobného na černobílý film. Zajímalo by mě, jeká barevná kvalita by se nechala v současnosti tímto způsobem docílit. Pochopitelně by se mohly fotografovat jen statické snímky.
josef38 píše:>>>>Skoda, ze se tak ta leikarska komunita rozpadla na nekolik monologu na ruznych forech, takhle to asi brzy zanikne... <<<<
Vím a jsem si toho plně vědom. Je to škoda, ale Digicolor mně vůbec nevyhovuje. Stránka pomalu nabíhá, než se všechny obrázky načtou a neumožňuje vkládat větší obrázek, než, tuším 800 pixelů. To si myslím je pro obrázky z kvalitnějších aparátů trochu málo.
Podle počtu shlédnutí zdejších obrázků je vidět, že stránka je navštěvovaná, ale nikdo do ní nepřispívá, snad z obavy, že nevlastní Leicu. Ale na tom přece nezáleží.
Druhá verze je ta, že se zde dost často řeší problémy, které jsou specifické jen pro Leicy. Na Tvůj odkaz se mrknu později. Vychutnám si ho při kávičce. Díky a měj se! J.
josef38 píše:Myslím, že i rodinné fotografie na těchto moderních mediích nedokážou moji potomci uchovat. Jednoduše najdou CD, nebo DVD a co s ním? Přece ho nebudeme přehrávat, šup s nim do koše!
Nehledě k tomu, že i jejich životnost je omezená ( CD, DVD ). Mám plné šupliky rodinných fotografií, které se snad jen tak bez prohlídnutí nevyhodí. Myslím, že ty maji u nich větší naději na uchování.
josef38 píše:rak:
Děkuji za informaci. Jak píšeš, že lidi dávají velké fotky do vlákna, tak tady máš jen malý náhled a nemusíš ho otevírat, když by se ti zdál datově velký. Proto je také asi tady načítání rychlejší. A jestli dáváš velké fotky do galerie a do vlákna dáváš link, tak tím snad server nijak nešetříš. Ta fotka je tam stejně.
Já jsem ještě před nedávnem na Digicoloru byl také, potom jsem přešel sem.
Možná v jiných značkách budou vlákna živější, ale zdá se mi, že Leica je na tom bídně tady i tam. To asi nevyřešíme, je to daný spíše tím, že nás je málo!Měj se a díky ještě jednou! J.
josef38 píše:Jo, jo! Mám dojem, že jseš také odchovanej filmem!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků