Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 09 čer 2018 15:14

;)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 18 čer 2018 11:47, celkově upraveno 2
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2018 08:09

;)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 18 čer 2018 11:48, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 10 čer 2018 08:27

pe-pa píše: ;)

Nějak se ta "žirafka" - vysoká skoroblondýna s drdolem v bílém tričku + rifle, na: SDQ_1666_T...jpg, durdí na Tebe ne?

Doufám, že jsi v duchu nové "úžasné"... celoevropské(!) normy (GDPR) všechny lidi na té fotografii s viditelným gezichtem, požádal o souhlas dokonce se zveřejněním(!) fotky, když už se, dle Tebe, nesmí lidé v Germánii dokonce ani fotit!? ;)
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 5601
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2018 08:43

+
Naposledy upravil pe-pa dne 18 čer 2018 11:48, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 10 čer 2018 09:38

pe-pa píše:Kdyz je jich na fotce vice az hodne, tak to je vic nez sporne. :lol: A ze se durdi? To mi ani v Tom hledacku neprislo a i kdyby, tak mi to bylo a je fuk. :lol: :lol: :lol:

Děláš dobře, ale je pravda, že by člověk někdy mohl narazit na nějakého nepříjemného horlivce. Myslím, že u vás to je známější pod DSGVO ?
Ohání se tím už kdejaký moula. Člověk má někdy pocit, že když na někoho nechtíc obrátíš objektiv, tak by Ti mohlo hrozit až ukamenování. Přitom skoro na každém rohu ulice je kamera. V tramvajích hned několik a málo kdo o tom ví. ;)
Uživatelský avatar
josef38
 
Příspěvky: 14814
Registrován: 22 pro 2011 08:37

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 10 čer 2018 10:09

josef38 píše:
pe-pa píše: ..... Přitom skoro na každém rohu ulice je kamera. V tramvajích hned několik. ;)

Jenže - v CZ smějí do mítnosti obsluhy veřejných kamer a koukat jen odpovedné osoby, případný záznam se může uchovávat jen den dva, nevím přesně a se záznam, a mimo pouze ty opovědné, co s ním mohou pracovat, jej mohou poskytnout pouze policii a zveřejňit je může nechat pouze (se souhlasem) policie a jen po vyhlášení pátrání, staneli se trestný čin, jeli zaznamenán.

To je docela rozdíl, ne?

Dokonce Vám policie může dočasně zabavit kameru, autokameru, nebo mobil, jeli záznam v nich z dané doby trestného činu a mohly by být možným důkazním materiálem!

V CZ (Brno) dostal kamoš pokutu, né že měl Zoom kameru a otočnou a tím zasahujíc záběrem i do ulice (veřejné prostranství) , ale "jen" proto, že měl i záznam(!) (je lhostejno jeli záznamové zařízení u kamery nebo vzdálené, po netu), navíc po netu zkouknutelný odkudkoliv a navíc ne zrovna nejlépe zabezpečený systém. ;)
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 5601
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2018 10:17

Take se mi stalo, prave tady v tech mistech, ze jsem fotil uplne neco jineho, ale trochu tim smerem kde byli dva mladici. Ten jeden na mne prisel, at mu tu fotku ukazu. Tak jsem mu ji ukazal, ale ze jsem to fotil prave s SD9, kde monitor je jeste maly a nijak dobre svetly a kontrastni, tak ten zaber ve slunicku mu byl prd platny. Presto trval na smazani a na me adrese. Rekl jsem mu, ze nic mazat nebudu a na moji adresu nema narok jako privatni osoba, ze znam taky zakony….. A jestli mne bude s tou jeho zadosti dale obtezovat a trvat na ni, ze to kvalifikuji jako Nötigung, tak at klidne zavola policii.

Chlapek tedy ze jo, vytahl hned jeho mobil a hned nekam volal. Tak jsem nelenil a dal se opet lezernim krokem na pochod za cvakanim. On cupital za mnou a kricel na mne ze mam pockat az ta policie prijde. Tak jsem mu zdvorile odvetil, ze on tu policii vola, tak at si na ni pocka on, ze ja s tim volanim nemam nic spolecneho, ze to je jeho vec a na ty jeho recicky ze nejsem zvedavy. A sel jsem dal. Byla ve mne sice mala dusicka, ze jsou dva a ze na mne skoci a ze mi vytrhne fotak nebo tak neco, ale nic se nestalo…. A jestli mu ta policie prijde, tak at si s ni da tady pizzu….. ;) :lol:

Ale ve skutecnosti jsem se nalezal jiz v arealu toho obchodniho strediska, tak by mi to mohli zakazat ti soukromi organove bezpecnosti od ttohoto majitele baraku, ale to zatim jeste nikoho nenapadlo. Jenom jednou, kdyz jsem fotil uvnitr na tech koridorech, prisel ke mne Sicherheitsdienst, ze toho foceni musim okamzite zanechat, ze to neni dovoleno. Rekl jsem Jim, ze lituji, ze jsem to bohuzel nevedel, ze jsem si zkousel jenom novy objektiv, co jsem tady nahore v Saturnu prave koupil. A bylo. (n)

Zatim se mi to stalo jen dvakrat….. :P


Jo a jestli nekdo tady v N. jezdi casto po dalnicich a zrovna miji nejakou bouracku, tak at si ji nefilmuje treba i mobilem! Hasici a policajti to foti take a kdo si to toci, tak dostane hned na miste opravdu tucnou pokutu! Je to prisne zakazane!!!!
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 10 čer 2018 11:15

V uzavřených, byť soukromých avšak veřejně přístupných místech (provozovny, výstavy a pod.), může vlastník nebo provozovatel omezit Tvoje práva, i fotcení a točení samozřejmě, což není zakázáno automaticky, ale - musí to svoje omezení (provozní podmínky) dát zřetelně najevo u vstupu, vchodu! Lhostejno jestli písemně, nebo ústně a pod.

To focení/točení nehod v D (nejen na dálnici), pokud to není při řízení, nechápu??? :evil: Ať si tedy havarují doma! :lol: Něco jiného by bylo zveřejnění fotky člověka v nedůstojné situaci, tedy nejen že čůrá, ale je zraněný a pod. ale samotnou nehodu na veřejnosti, tedy omezovat mě již jen focení na veřejném prostranství volně přístupném, mi zavání omezováním základních práv a svobod!!! :evil: :evil: :evil:

Apropo konečně po precedenčním rozhodnutí jakéhosi vysokého bavorského doudu, se nemusím bát v D točit autokamerou i kolegy - co mě deně ohrožují i v Bavorsku :evil:
(Nedávaj blinkry - na kruháči v Bavorsku ale i v Rakousku každej 2. :evil: ..., neumí dát přednost z vedlejší předjíždějícímu na hlavní - to není paušálně, obecně zakázáno ani v D, jen lokálně značením!, dělaj myšky s pozdním blinkrem zdali jej vůbec daj... - zejména velká města, nestačí že již já jedu na okrsce 110kmh (dle GPS)a furt mě někdo předjíždí, přitom nerespektuje můj levej blinkr dopředu dopředu a tedy včas dávaný víc jak 3x než začku odbočovat, předjíždět , nevrací se do pravého krajního pruhu mimo obec, jeli prázdný a přitom nejedou docela pomalu na dálnici - zejména okolo velkých měst (Mnichov, Vídeň...) a pod... :( )

Tedy to že míjím nehodu znamená, že ji nutně natočím sice malou kamerkou na skle auta, ale ve FullHD kvalitě ;) Riskuji také tučnou pokutu? :shock:
Záznam si někdy nechávám, ale jen pro osobní potřebu 8-) - pro osobní vzpomínky co vše mě potkává na cestách za nebezpěčí :?
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 5601
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2018 11:34

Edo, je to neesteticke. Je to nestesti, kde umiraji lide…. (y) A na kruhaci ma v N. prednost ten, kdo na nem zu jede. Zadne pravidlo prave ruky tam neplati! :)


Tady v N., ze se jezdi hrozne? Ha, ha, ha...!!!!!! To jsem se ted zase zasmal! :lol: :lol: :lol: Kdyz jsem jel po dalnici z N. do Prahy ted nedavno, viz moje fotky, tak na mne nejaky mlady borec s malou Skodovkou nekde u Berouna blikal jak blazen, ze jsem si dovolil nekoho predjet, tedy jsem se tim ocitl na levem pruhu. Ale nikoho jsem tim neohrozil, protoze dalsi Auto bylo za mnou ca. jeden kilometr. Takze vse v zelenem. To Auto se ale velmi rychle priblizovalo a nutilo si na mne volny prujezd na tomto levem pruhu. (Toto je v N. zakazane!) Jelikoz jsem nebyl jeste podle meho odhadu dost daleko od vozu co jsem predjal, abych se mohl zase zaradit na pravo. Ale ten Chiron v te Skode predjel rychle toho na pravo tim, ze mu udelal mysku pred nosem, rychle udelal mysku prede mne a zabrzdil a hned pridal. Jelikoz toto neni v Cechach pro mne zu nic noveho, pocital jsem s tim a zabrzdil vcas take; nikdo za mnou na stesti zu nejel. Mladik dal plny plyn a zmizel v dali…. Zu nejsem z tech, abych se za nim honil, i kdyz by to bylo spis pro srandu nez honba…. Holt zu dneska nemam chut ty moje kone pod kapotou nechat rehtat pocitem blaha…… :lol: nad nejakym jelitem…... :lol: :lol:


A v Praze? To je oproti Mnichovu primo hruza hruzouci….. :lol:


*
Naposledy upravil pe-pa dne 18 čer 2018 11:49, celkově upraveno 4
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 10 čer 2018 11:54

pe-pa píše:Edo, je to neesteticke. Je to nestesti, kde umiraji lide…. (y) A na kruhaci ma v N. prednost ten, kdo na nem zu jede. Zadne pravidlo prave ruky tam neplati! :)

O tom se nepřu - jeli to eticke (i když jsem za zveřejňování nehod rád - jak memento pro magory za volanty!) , jen mi vadí, že něco fotím, točím a již jen za to a ač ve veřejném prostoru, mohu být pokutován! :evil: ...

Co to plácáš o pravidlu pravé ruky na kruháči??? :shock: :lol: Nic tom jsem nepsal ani nemyslel... Kruháč právěže a defacto otáčí pravidlo pravé ruky - přednost z prava, na pravidlo levé ruky - přednost zleva! Totiž když Hitler přikázal ze dne na den jezdit vpravo, zapoměl předělat i přednost zprava na přednost zleva :( To činí docela potíže koukat přez spolujezdce a přes přední pravý sloupek a nepřehlédnout za ním auto přijíždějící zprava. Zleva je to snažší. Angličani to tak maj snažší neb sedí vpravo i když maj přednost zprava. 8-)

Já měl na mysli to, že dávámli přednost na kruháči - tedy zleva(!!!) žeano, tak čekám zbytečně jako blbec, kdy trouba zleva nedá blinkr při opouštění/výjezdu z kruháče výjezdem ještě před mojím vjezdem na kruháč :evil: :evil: :evil: ... Není to sice nebezpečné 8-) , ale bezohledné! :(

Nicméně ikdyž jedu durch křižovatkou, lze přitom na ni předjíždět, tedy jeduli po hlavní. A nedáli mi někdo přednost - neb z vedlejší se často podívá většina jen doleva a vyrazí následně doprava proti mě - předjíždějícímu defacto protisměrem! To je velmi nebezpečné!!! I proto se omezují značením ti na hlavní :shock: i na rovné přehledné hlavní :( - to proto že 90% lidí (i v CZ...) neumí dát přednost předjíždějícím :!: po hlavní!
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 5601
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 10 čer 2018 11:56

pe-pa píše:A na kruhaci ma v N. prednost ten, kdo na nem uz jede. Zadne pravidlo prave ruky tam neplati! :)
*

Petře, to je ale tak všude, tedy i u nás, v Č. Jinak by se kruháč ucpal.
Ještě k tomu zákonu o ochraně osobních údajů. Správně by měla školní fotografie vypadat viz příloha! :lol: :lol:
Přílohy
33711511_1875319539165313_1813946391987224576_n.jpg
33711511_1875319539165313_1813946391987224576_n.jpg (37.62 KiB) Zobrazeno 3415 krát
Uživatelský avatar
josef38
 
Příspěvky: 14814
Registrován: 22 pro 2011 08:37

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2018 12:05

Josefe, nojo, je to nedomyslene. Ale my jsme jednotlivci, zadna organizace se za nas proti tomu bohuzel nepostavi…. :(


Edo, jo, to mas s tim kruhacem pravdu; ja to take nekdy udelam….. ;) :lol:
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 10 čer 2018 12:16

josef38 píše:Ještě k tomu zákonu o ochraně osobních údajů. Správně by měla školní fotografie vypadat viz příloha! :lol: :lol:
:lol: (n)
A proto já fotím krajinu, ta si nestěžuje 8-) A že si v krajině někdo havaruje je jeho problém, ne můj ;)
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 5601
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2018 12:27

;)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 18 čer 2018 11:49, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 10 čer 2018 14:14

ODSakEda píše:A proto já fotím krajinu, ta si nestěžuje 8-) A že si v krajině někdo havaruje je jeho problém, ne můj ;)

Dobře činíš! :D
Uživatelský avatar
josef38
 
Příspěvky: 14814
Registrován: 22 pro 2011 08:37

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Jarouš » 10 čer 2018 14:30

Zlín před týdnem.
Přílohy
_SDI3360.jpg
_SDI3360.jpg (1.36 MiB) Zobrazeno 3392 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI3365.jpg
_SDI3365.jpg (1.31 MiB) Zobrazeno 3392 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jarouš
 
Příspěvky: 3826
Registrován: 26 kvě 2012 11:32

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 10 čer 2018 18:55

;)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 18 čer 2018 11:49, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Jarouš » 11 čer 2018 22:37

Filharmonie měla koncert s ohňostrojem. No, koncertu jsem si moc neužil... ;)
Přílohy
_SDI3422.jpg
_SDI3422.jpg (691.12 KiB) Zobrazeno 3303 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 10 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI3416.jpg
_SDI3416.jpg (715.26 KiB) Zobrazeno 3303 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 10 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jarouš
 
Příspěvky: 3826
Registrován: 26 kvě 2012 11:32

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 12 čer 2018 11:54

Jarousi, toto tady je vysledek celeho toho "carovani" s barevnymi a neberevnymi profily…. (y) Kdybys radeji se staral o lepsi kvalitu techto a pod. "nocnich" fotek. Dela ti to primo barevne Magenta oblacky, nejlepe viditelne na prave strane fotek. Diky prebarveni a vubec celkove upravy, vcetne holt te SD1 Merrill :( ……. (y)

" od Jarouš » včera, 22:37
Filharmonie měla koncert s ohňostrojem. No, koncertu jsem si moc neužil... "

Kdezto s temito ano….. ;) :lol: :lol:

*
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 14 čer 2018 11:35

Vcera mi ta Sigma SD14 prisla. Prodavajici napsal do inseratu pravdu, opravdu si nevymyslel, ze je fotak dobry, je opravdu dobry :). Kamera vypada jak nova, nepouzita anebo velice malo. Nikde neni a ani trosicku, neco odreneho, ani na spodku, kde byvaji dosti silne stopy od pouzivani stativu. A vsechno funguje jak ma. Take k fotaku prisly i dve orig. Akkus, ktere byly zu plne nabite a kontakty maji take jako nove, zadne velke stopy pouzivani. No dobra, jeste zbyva neco s kamerou nafotit a jestli ma ten obavany zelinkavy zavoj…. Ale takoveto kamery byly zu drive, kdyz prisly na trh, vetsinou reklamovany a dostaly od Sigmy zpravidla, kdyz to nebylo nic jineho, nove prehrani Firmware, tedy jeho ruzne varianty, ktere mely zastupitelstvi Sigmy k disposici a k opravam.
Bohuzel jsem vcera nemohl kameru vyzkouset, bylo silne zatazeno a prselo, takze az dneska.

*

Tak tedy, tady par cvaku z dneska, ale bylo a je stale zatazeno, ale neprsi. Takze take i podle toho vypada i nalada a barvy fotek. Jsou neutralni a barevne k pocasi optimalni. Foceno na ISO 50, ktere ma tato Kamera take k disposici. Jsem opravdu spokojeny. :) :


*
Naposledy upravil pe-pa dne 28 čer 2018 10:49, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků