Vlez mi na hrb!

Radeji vloz, ty tady producirujici se jako velky theoretik bez vlastnich fotek, konecne bys uz mel nejakou tvou vlastni fotku vlozit, at vidime jak to s tebou vlastne je. Ale tomu se vyhybas jak cert krizi..... A ne si jeste k tomu malu tady hrat na buhvi jakeho experta a kibice, ted dokonce jeste si hrat na advokata druhych a na moralistu !!!!! Ausgerechnet specielne tady na tomto vlaknu......

Odkud to furt beres ty tvoje hlody?...
Jak jiz Jarda tady psal:
"Netušil jsem že se tu rozvine diskuze na téma reálné či uměle doladěné zelenosti na mojí fotce "zvláštního zeleného stromu". Takže ještě jednou: Zelená barva mechu na tomto stromu je taková, jakou ji SDQ+SIGMA 50mm zachytila. Nic jsem barevně neupravoval. Žádný editor nepoužívám, protože jsem líny ty moje cvaky dál zpracovávat. Prostě vyvolám fotku v SPP a pak ji pouze v IRFANu zmenším a šup s ní na toto diskuzní fórum."
Jenom ze neuvedl, jak informuje k teto fotce Exif, ze je na tuto fotku nastaveno barevne podani "LEBENDIG", ktere barvy syti podobne jako film Fujifilm Velvia 50, kdy zesilil barevnost jeste vic ubranim o 0,2 carky svetlost, kterou pak takto asi uz moc intensivni barevnost ubral na sytoasti o 0,1 carku. Atd.
Ta prvni fotka, ktera je jak jiz pisi velice pekna a vydarena, byla focena v nastaveni "STANDARD", kdy na barevnosti Jarda pridal o 0,1 carku sytost. Celkove je fotka ok, takze jsem nemel duvod prohlizet u te druhe take exif, nebot jsem mel zato, ze i tato "zelena fotka" ze stejneho mista foceni a casu, bude cvaknuta ve stejnych parametrech. Podle barvy stinu (v "Lebendig" rezimu) jsou stiny take v nejake barve. Jelikoz mi nenapadlo, ze Jarda pozmenil rezim, mel jsem zato, ze pouzil pro zesileni zelene "HUE", kdy stiny, tedy vetsinou a v takovem to pripade dost casto, se posunou barvy stinu do lehce fialova, coz je pro zkusene oci na fotce tezko sice, ale rozpoznatelne.
Neni to samozrejme zadna Jardova chyba, holt testoval fotak, mel jen ve svem vysvetleni uvest take tyto zmeny v rezimu a vec by byla hned ze sveta.

*