Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 03 pro 2017 10:32

Josef38,

to mne ale velice tesi, ze je takovy jak tady pises! Ja ho, jak jsem psal, osobne nebo i jinak neznam, prakticky jsem videl jen ty jeho fotky ted myslim poprve v souvislosti s uvedenim jmena jineho profifotografa p. Balady. Takze jsem byl samozrejme i na tvorbu tohoto fotografa zvedavy.

Muj poznatek je, ze nase Zemekoule je prilis mala a ze nemohu tvrdit, ze by tento fotograf fotil neco jineho nez ti druzi fotografove, ze se ubira stejnou cestou za motivy zrovna tak jako ti druzi. Je ale mozne, ze tyto cesty jsou rizene komerci, ze nafocene motivy se take musi prodat..... a jsou od zakaznika zadany? Vetsina jeho tvorby je podobna take tem ostatnim profikum, takze je nutne, pri stejnych a podobnych motivech od konkurence se preci jenom necim lisit. A to tento fotograf dela. Dela a prodava fotky ve vyborne technicke kvalite, i kdyz si myslim, ze i tuto kvalitu maji i ti ostatni co nabizi sve fotky k prodeji. Jinak by asi dlouho horsi kvalitu neprodavali.

Jeste ceho jsem si na jeho strankach povsiml, velice nerad, nebo vubec, nema zajem tisknout zakaznikum nebo zakaznikovi male tisky. To, jak si myslim, neni prilis dobre. Radeji prodava velke rozmery, snad i kvuli profitu, ale to netvrdim s urcitosti, mozna, ze je pysny na ty detajly, ktere jsou k zahlednuti teprve ve velkem rozmeru fotek. Ale to je jeho subjektivni mineni, ktere nemuze ovlivnovat vuli zakaznika a jeho prostorum k poveseni velkeho tisku, nebo zajmu jen o male rozmery, treba i z duvodu zbirky vehlasnych jmen. Kazdopadne by to panu fotografovi prospelo i v soutezi s jinymi fotografy a to velice pozitivne. Kdyz jak rikas, ze pan je svetovy fotograf, tak by urcite i na techto malych rozmerech vydelal i tim, ze by jich bylo prodano urcite vic nez tech velkych. Ale samozrejme je to jeho vec.

Co se tyce te damy, ktera mu okoukla tu jeho oranzovou vetvicku v bukovem lese, urcite by mi byl sympatictejsi, kdyby tuto zalezitost vyridil naprosto po tichu, jak by se sluselo na takovehoto obrovskeho velikana krajinarske fotografie, jak vyplyva z tveho posledniho komentu. Skromnost, jak pises Josefe, v tomto pripade u neho jiz dlouho selhava, nebo je urcite trochu jina. ;)
Nebo to je mozna zloba a zavist, ze tak vynikajici svetovy cvak ta pani pohodlne okopirovala a prodala za ca. 7500 Kc. ? Zatim co on, klopitajic po bukovych lesich, hledajic podobnou vetvicku, kterou zahledl jiz nekdy drive u jineho fotografa na fotce, kdyz konecne po dlouhem zarputilem boji se svou unavou a bolestmi v zadech tento otrely jiz motiv nalezl a uspesne cvaknul?
To bohuzel nemohu take tvrdit a vubec netvrdim, ale dela to na mne takovyto dojem.

Je mi jasne, ze takovychto odcizeni a kopirovani tvorby nekoho jineho a profesionalni prodej takovychto "del" je podle zakona trestne. Ale i presto by se mela nalezt majitelem odcizeneho cesta, jak tuto zalezitost vyridit potichu a ke spokojenosto obou stran a ne ji verejne roztahovat po internetu; he, he, he, tedy i mezinarodne..... ;)

Josefe, nezlob se na mne, ale muj koment bys nemel nazyvat elaboratem, nebot jim naprosto neni. Je to jen muj nazor a cit pro spravedlnost, ktery mne k tomu vedl a jen vyjadreni mych zivotem nabytych zkusenosti. Samozrejme nemam zajem nejak tomuto kolegovi "ve zbrani" ublizovat; uz i proto, ze je svetovy! Samozrejme nemam zajem nejak jeho foceni a kvalitu snizovat, samozrejme ze umi, coz potvrdila i jeho uspesna ucast a diplomy na ruznych mezinarodnich soutezich. Komu cest, tomu cest! Jsem jako Cech na neho hrdy!

Ale jestlize mas na pana nejaky vliv, tak mu muzes nejak jemne doporucit, aby sve soukrome veci, jako je pripad s tou pani ze Susice, nevlacel dlouhodobe ve sve HP. Urcite by pak byl tento pan kvalifikovan daleko presvedciveji v tech vlasstnostech, ktere mu tady vyse pripisujes. ;)

http://www.europeanphotographers.eu/com ... s%20(MQEPs)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 03 pro 2017 13:37, celkově upraveno 2
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 03 pro 2017 10:45

Tak teď jsi mi to tedy vysvětlil! (n)
Za ten "elaborát" se omlouvám. Nebyl míněn hanlivě, pro mne je zkrátka vše elaborát, co má více jak deset vět. ;)
Tak se měj!

P.S.
L.K. nebudu vysvětlovat nic, zas tak důvěrně se neznáme, abych mu dával rady do života.
Uživatelský avatar
josef38
 
Příspěvky: 14814
Registrován: 22 pro 2011 08:37

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 03 pro 2017 12:22


Ten Pan fotograf musí být do velmi mrazu a horku odolný! :shock:
(sice některé jeho fotečky - zejména ty polní vlny asi od Kyjova i jiné, jsou na můj vkus - jako jen dokumentaristy, až moc přesaturovaný, ale z uměleckého hlediska budiž, já proti umění nic nemám 8-) Jen už to téměř nepovažuji za fotografii ale konstrukci - čili obraz. Jen ne malovaný tradičním nástrojem - štětcem, ale světlem a moderním nástrojem - digitechnikou a PC technikou - fotoeditorem ;) Osobně si myslém, že realistické zachycení je těžší! Jste limotovaní technikou - jak vstupem tak výstupem, tak individuálním očním vjemem! Obraz je jen iluze! Jak ten na papíře natož ten digitální zobrazovaný - z obrazovky omezený jejím rozsahem zobrazení jasů a barev i jejich nastavením!!!!!!!!!!! A že maj někteří diváci i mizerná zobrazovadla - dokonce jen blikající hrubé CRT, nebo jen TN obrazovku, o blbém nastavení ani nemluvě.., jemných jasových, natož barevných, tónů pak nevidíc :( Mnozí koukajíc na fotky dokonce jen na barevně omezeném lesklém pididispleju mobilu :evil: Ne náhodou tam má alespoň jasový testovací pásek a pod ním výzvu: "Nastavte si prosím jas a kontrast na Vašem monitoru tak, aby pokryl celou škálu testovacího klínu" ;) Viz: http://www.horolezec.cz/gallery/index-3.html)
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 5601
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 03 pro 2017 13:12

Edo, v tom nemas pravdu o tech fotkach Moravskeho Slovacka. Z jara jsou tak krasne barevne syte! Ale at jsem se ted dival kam chtel, tak jsem se o panovi nikde ve svete nic nedozvedel. Sice daval sve fotky do mezinarodnich soutezi, to ano, ale svetovym fotografem urcite neni; tak jedine a kde se o nem dozvime, v internetu se da nalezt tak akorat a v cestine nejaky ten odkaz, ale jen opravdu par a sem tam. Pan je vubec nejvic znamy v Cechach zkrz jeho vystupy v televizi a pak jeho nabidkami fotek prostrednictvim jeho vystav a ruznych organisaci, vcetne Skody a pod., a pod jeho inserci. Vic se najit neda. Takze moc svetovy asi nebude, spis jen cesky.

To ten Mira, tedy Miroslav Hajny, o kterem jsem se jiz predesle zminil, ten to do sveta safnul. (n) Ten se stal svymi fotkami Moravskeho Slovacka svetove prosluly! Ze by honem pak ten pan si vyjel na Moravu, aby take mohl byt tim svetovym esem? ;) A ve stejnem stylu jako Mira H.?

Tady si prohledni jeho fotky. Mnohe z nich jsou foceny jiz pred mnoha lety. To je PAN fotograf, ten ma vkus, talen a vyborne oko a cit ztvarnit takovouto fantastickou krajinu, ze musi i Toskansko kapitulovat! A nedela z toho zadnou vedu a tehdy uz vubec ne! A jestli ho navstivis, tak ho ode mne pozdravuj a v tom jeho vinnem sklepe ne aby ses pod psa zlinyroval!!!!! (n) :lol: :lol: :lol:

http://www.fotohajny.eu/

A line of trees are dwarfed by the undulating hills of the Moravian Fields in the Czech
Republic. Your Shot community manager Christina Shorter commented on the photo saying, “I
love how the land surrounding the trees looks like a painting. What a beautiful blend of
colors!” Photograph by Miroslav Hajný


*
Naposledy upravil pe-pa dne 28 čer 2018 14:41, celkově upraveno 5
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod axislubo » 03 pro 2017 13:55

Z Inovca
Přílohy
SDIM0555.jpg
SDIM0555.jpg (503.44 KiB) Zobrazeno 5210 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
axislubo
 
Příspěvky: 736
Registrován: 28 lis 2014 10:33

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 03 pro 2017 14:47

Lubo, parada! (n)
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod ODSakEda » 03 pro 2017 18:22

pe-pa píše:Edo, v tom nemas pravdu o tech fotkach Moravskeho Slovacka .....

To není o pravdě či nepravdě..., ale o vkusu a jak to já tam vidívám, neb tama jezdívám i tejdně! ;-)
Já to tam vidívám takto 8-) :
download/file.php?id=82417
download/file.php?id=82418

A jižněji - Dolní Rakousko trochu barevněji, ale to jsem jen já potáhl za héblata v editoru ;) ...:
download/file.php?id=82153
Uživatelský avatar
ODSakEda
 
Příspěvky: 5601
Registrován: 28 dub 2016 17:45

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 03 pro 2017 18:52

Edo, mas to opravdu pekne! (n) Ale kazdy fotograf ma pravo na sve videni, to musis preci uznat. Mas to pekne, ale dela to dojem nedodelanosti. No jak myslis. Nebudu te poucovat, ale jak vidis, tak to Mira tim svym videnim dotahl i k odbornym ocenenim, predevsim v zahranici, ale doma take. (n)

Bohuzel Edo, si uz s Mirou v jeho vinnem sklepe neposedis, jak jsem se nyni dozvedel z jeho navstevni knihy, tak ted nedavno zemrel.
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 06 pro 2017 10:21

Naposledy upravil pe-pa dne 28 čer 2018 14:41, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Jarouš » 06 pro 2017 15:35

Zvláštní poděkování Pavlovi...
Přílohy
_SDI1445.jpg
_SDI1445.jpg (1.1 MiB) Zobrazeno 5073 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 32 mm
Čas expozice: 2 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ano
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jarouš
 
Příspěvky: 3826
Registrován: 26 kvě 2012 11:32

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod MakB » 06 pro 2017 20:40

Jarouš píše:Zvláštní poděkování Pavlovi...


To je rozumné, ne to nechávat jako nic (omalovánky- jak kdo :lol:) foto na vlákně (n) (n)
MakB
 
Příspěvky: 2322
Registrován: 12 zář 2011 08:11

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod axislubo » 06 pro 2017 21:10

Zajtra idem zas pozriet do lesa ;)
Přílohy
SDIM0558.jpg
SDIM0558.jpg (735.42 KiB) Zobrazeno 5027 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
axislubo
 
Příspěvky: 736
Registrován: 28 lis 2014 10:33

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod japakm » 06 pro 2017 23:06

Jarouš píše:Zvláštní poděkování Pavlovi...

Jarouši, není zač. Pavel
japakm
 
Příspěvky: 98
Registrován: 10 lis 2013 20:20

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Jarouš » 06 pro 2017 23:21

Bohouši, děkuju Ti za Zdeňka (n) i za koment... ;)
Jarouš
 
Příspěvky: 3826
Registrován: 26 kvě 2012 11:32

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 07 pro 2017 11:24

Dnes v noci pred vychodem slunce. Focene za pekneho mrazu, takze jsem nemel ani chut vytahovat a babrat se jeste se stativem a tak jsem fotil jen z ruky.

*
Naposledy upravil pe-pa dne 28 čer 2018 14:41, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod MiraM » 08 pro 2017 09:54

Na hory zavítala zima.
Do příštího týdne jedu na starém monitoru, tak nic asi naštěstí ( ;) ) neupravuji. Tak dávám jak to ze Sigmy vypadlo, jen ořez a zmenšení.
Jarouši, mohl by jsi mi mejlem poslat info k těm fotoobrazům? Rozměr, technika, cena atd. Je to paráda. Díky M
Tož Beskydy.....M
Přílohy
_SDI1262.jpg
_SDI1262.jpg (430.09 KiB) Zobrazeno 4944 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/16
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 3/10 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1252.jpg
_SDI1252.jpg (260.3 KiB) Zobrazeno 4944 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/9
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1237.jpg
_SDI1237.jpg (383.43 KiB) Zobrazeno 4944 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/14
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1310.jpg
_SDI1310.jpg (412.32 KiB) Zobrazeno 4944 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/10
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
MiraM
 
Příspěvky: 1069
Registrován: 15 říj 2012 17:38

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Jarouš » 08 pro 2017 21:54

Miro, rozumím tomu správně, že příští týden bude nový monitor? Jestli ano, předem gratuluji... (n) ;) Zbytek máš v S.Z. Beskydy, paráda (n).
Zlínské adventní náměstí.
Přílohy
_SDI1447.jpg
_SDI1447.jpg (1.38 MiB) Zobrazeno 4903 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 31 mm
Čas expozice: 1/2.5 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1451.jpg
_SDI1451.jpg (973.89 KiB) Zobrazeno 4903 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 1/1 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1459.jpg
_SDI1459.jpg (1008.14 KiB) Zobrazeno 4903 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 2 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1463.jpg
_SDI1463.jpg (1.7 MiB) Zobrazeno 4903 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 1.6 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1464.jpg
_SDI1464.jpg (1.36 MiB) Zobrazeno 4903 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 2 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1467.jpg
_SDI1467.jpg (1.37 MiB) Zobrazeno 4903 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 2.5 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jarouš
 
Příspěvky: 3826
Registrován: 26 kvě 2012 11:32

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 09 pro 2017 11:18

;)

Miro, monitor neni vsechno; pro sigmacke fotky je nutne mit v PC GK aspon 8GB a aspon 16GB Speicher. To ostatni uz neni tak kriticke, takze se da koupit nejaky PC novy v obchode, ktery stoji tak ca. 2-3 stovky a nechat ho hned v obchode upravit. Takovy takto upraveny ( puvodni GK vymenena za novou 8GB, to same se Speichrem zvysit na 16GB - PC novy takto upraveny firmou pri koupi prijde tak na ca. 5-6 Stovek. Pak je radost sigmacke fotky v SPP upravovat..... (n)

*
Naposledy upravil pe-pa dne 28 čer 2018 14:42, celkově upraveno 1
pe-pa
 
Příspěvky: 2565
Registrován: 09 úno 2015 20:06

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod MiraM » 10 pro 2017 15:44

Petře, máš pravdu.
A trefil ses i časově. Do týdne mi instalují i nové PC. A myslím, že to pro mě bude docela pecka.
Tak se těším. ;) A opět dobrá práce. M
MiraM
 
Příspěvky: 1069
Registrován: 15 říj 2012 17:38

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod MiraM » 10 pro 2017 16:52

Pánové, kamarádi a kolegové, je libo kýč? Zde je !! :) M
Přílohy
_SDI1281.jpg
_SDI1281.jpg (364.11 KiB) Zobrazeno 4813 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/14
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1234.jpg
_SDI1234.jpg (621.42 KiB) Zobrazeno 4813 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/14
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1230.jpg
_SDI1230.jpg (431.94 KiB) Zobrazeno 4813 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/14
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
_SDI1270 (2).jpg
_SDI1270 (2).jpg (320.73 KiB) Zobrazeno 4813 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
Clona: F/11
ISO: 160
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
MiraM
 
Příspěvky: 1069
Registrován: 15 říj 2012 17:38

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků