MirekE píše:Jarouš píše:To není nikoňácká žlutá. Buď stojí tričko za starou belu, nebo to Leica nedala moc přesně. Nikon žlutou mám docela nahleděnou...
Kdyz vezmu Josefovu fotku a v Photoshopu udelam vyvazeni bile na tu sedou tyc vlevo, tak je shoda s nikonackou zlutou tak, jak ji maji na
http://www.nikon.com/ velice dobra, i kdyz je to jen tricko. Kdyz jeste zvetsim saturaci te fotky, tak je to k nerozeznani. Ta tvoje ukazka loga ale je taky jina nez to, co maji na webu. Je vic do oranzova.
Myslim tedy, ze je to jen otazka vyvazeni bile.
A proč jsi sem tu upravenou fotku nedal?
Já sem vkládám dvě, takto upravené fotky. Jedna je upravená kliknutím na sloup vlevo a druhá na kliknutí na zbytek bílé tabule, vedle dívky vpravo. Obě se trochu liší a těžko říct, která z obou "tabulek" je víc neutrální. Ale i když barva trička je možná přesnější, nejsem si jist, jestli tělovka bude to pravé ořechové. Saturaci jsem nezvyšoval, tělovka se mně potom zdála moc nepřirozená.
Stále si myslím, že světlo ze zářivek není pro tyto účely to nejlepší osvětlení.
Takže pořadí:
1/ Neupravená fotografie
2/ Vyvážená na sloup vedle dívky vlevo
3/ Vyvážená na zbytek tabule vpravo.
Teď když se na všechny tři obrázky dívám znovu, tak kdybych si měl vybrat pleťovou barvu dívky, tak bych volil něco mezi první a třetí fotografii. Prostřední se mně zdá trochu více oranžová. Už jenom podle bílé na tabuli vedle dívky. První, původní je ale skutečně posunutá. I tak ale beru prioritní pro tuto fotografii věrnost podání tělové barvy před barvou trička. Při dobře vyvážené a osvětlené fotografii by mělo být vyvážení přesné jak u trička, tak i tělovka. Ale ptám se ještě jednou, jde to za každého osvětlení??? Rád bych hlavně na to osvětlení znal váš názor! Mějte se! J.
Děkuji za spolupráci! Jsem si vědom, že musím věnovat fotkám "od Škody" více pozornosti. Beru si to za své, pánové!